JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Thinkpad-läppäri on monelle tuttu kapistus. Ensimmäisen IBM esitteli jo 25 vuotta sitten. Nyt brändin omistava Lenovo on esitellyt 25-vuotisjuhlamallin. Kuuluisan nimen lisäksi laitteissa on hyvin vähän samaa.

Ensimmäisenä Thinkpadinä pidetään vuonna 1992 esiteltyä 700-mallia. Siinä oli 25 megahertsin kellotaajuudella operoiva 486-prosessori, neljä megatavua RAM-muistia, 80 megatavun kiintolevy ja huikeat 640 x 480 pistettä erotteleva 10,4-tuumainen harmaasävynäyttö. Laite painoi kolme kiloa ja maksoi lähes 3000 dollaria.

25-vuotisjuhlamallissa prosessori on Intel Core i7-7500U, joka yltää parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuuteen. RAM-muistia on 16 gigatavua, SSD-tallennustilaa 512 gigatavua ja painoa vähemmän. MS-DOS 5.0 on vaihtunut Windows 10:een, joka vääräleukojen mukaan ei ole kovin kummoinen muutos parempaan.

25-vuotisjuhlamallissakin on Thinkpadeista tuttu punainen ohjaustappi. Hintaa uutuudella on 1899 dollaria, joten aika paljon enemmän laadukkaampaa rautaa saa dollarilla.

Kehitys kehittyy. Ensimmäisen Thinkpadin suorituskykyä ei nykyään kelpuutettaisi edes leluun, mutta aikanaan se edusti alansa huippua.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template