JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Thinkpad-läppäri on monelle tuttu kapistus. Ensimmäisen IBM esitteli jo 25 vuotta sitten. Nyt brändin omistava Lenovo on esitellyt 25-vuotisjuhlamallin. Kuuluisan nimen lisäksi laitteissa on hyvin vähän samaa.

Ensimmäisenä Thinkpadinä pidetään vuonna 1992 esiteltyä 700-mallia. Siinä oli 25 megahertsin kellotaajuudella operoiva 486-prosessori, neljä megatavua RAM-muistia, 80 megatavun kiintolevy ja huikeat 640 x 480 pistettä erotteleva 10,4-tuumainen harmaasävynäyttö. Laite painoi kolme kiloa ja maksoi lähes 3000 dollaria.

25-vuotisjuhlamallissa prosessori on Intel Core i7-7500U, joka yltää parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuuteen. RAM-muistia on 16 gigatavua, SSD-tallennustilaa 512 gigatavua ja painoa vähemmän. MS-DOS 5.0 on vaihtunut Windows 10:een, joka vääräleukojen mukaan ei ole kovin kummoinen muutos parempaan.

25-vuotisjuhlamallissakin on Thinkpadeista tuttu punainen ohjaustappi. Hintaa uutuudella on 1899 dollaria, joten aika paljon enemmän laadukkaampaa rautaa saa dollarilla.

Kehitys kehittyy. Ensimmäisen Thinkpadin suorituskykyä ei nykyään kelpuutettaisi edes leluun, mutta aikanaan se edusti alansa huippua.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template