JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Thinkpad-läppäri on monelle tuttu kapistus. Ensimmäisen IBM esitteli jo 25 vuotta sitten. Nyt brändin omistava Lenovo on esitellyt 25-vuotisjuhlamallin. Kuuluisan nimen lisäksi laitteissa on hyvin vähän samaa.

Ensimmäisenä Thinkpadinä pidetään vuonna 1992 esiteltyä 700-mallia. Siinä oli 25 megahertsin kellotaajuudella operoiva 486-prosessori, neljä megatavua RAM-muistia, 80 megatavun kiintolevy ja huikeat 640 x 480 pistettä erotteleva 10,4-tuumainen harmaasävynäyttö. Laite painoi kolme kiloa ja maksoi lähes 3000 dollaria.

25-vuotisjuhlamallissa prosessori on Intel Core i7-7500U, joka yltää parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuuteen. RAM-muistia on 16 gigatavua, SSD-tallennustilaa 512 gigatavua ja painoa vähemmän. MS-DOS 5.0 on vaihtunut Windows 10:een, joka vääräleukojen mukaan ei ole kovin kummoinen muutos parempaan.

25-vuotisjuhlamallissakin on Thinkpadeista tuttu punainen ohjaustappi. Hintaa uutuudella on 1899 dollaria, joten aika paljon enemmän laadukkaampaa rautaa saa dollarilla.

Kehitys kehittyy. Ensimmäisen Thinkpadin suorituskykyä ei nykyään kelpuutettaisi edes leluun, mutta aikanaan se edusti alansa huippua.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template