JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Thinkpad-läppäri on monelle tuttu kapistus. Ensimmäisen IBM esitteli jo 25 vuotta sitten. Nyt brändin omistava Lenovo on esitellyt 25-vuotisjuhlamallin. Kuuluisan nimen lisäksi laitteissa on hyvin vähän samaa.

Ensimmäisenä Thinkpadinä pidetään vuonna 1992 esiteltyä 700-mallia. Siinä oli 25 megahertsin kellotaajuudella operoiva 486-prosessori, neljä megatavua RAM-muistia, 80 megatavun kiintolevy ja huikeat 640 x 480 pistettä erotteleva 10,4-tuumainen harmaasävynäyttö. Laite painoi kolme kiloa ja maksoi lähes 3000 dollaria.

25-vuotisjuhlamallissa prosessori on Intel Core i7-7500U, joka yltää parhaimmillaan 3,5 gigahertsin kellotaajuuteen. RAM-muistia on 16 gigatavua, SSD-tallennustilaa 512 gigatavua ja painoa vähemmän. MS-DOS 5.0 on vaihtunut Windows 10:een, joka vääräleukojen mukaan ei ole kovin kummoinen muutos parempaan.

25-vuotisjuhlamallissakin on Thinkpadeista tuttu punainen ohjaustappi. Hintaa uutuudella on 1899 dollaria, joten aika paljon enemmän laadukkaampaa rautaa saa dollarilla.

Kehitys kehittyy. Ensimmäisen Thinkpadin suorituskykyä ei nykyään kelpuutettaisi edes leluun, mutta aikanaan se edusti alansa huippua.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template