JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

FPGA-valmistaja Xilinx on ryhtynyt toimittamaan asiakkailleen ensimmäisiä näytteitä Zynq-järjestelmäpiireistä, joille on integroitu RF-signaaliketju esimerkiksi 5G-tukiasemien piirejä varten. Tekniikan avulla 5G-tukiaseman, kaapelimodeemin tai tutkasovelluksen signaalinkäsittely saadaan toteutettua merkittävästi aiempaa pienemmässä koossa ja alhaisemmalla tehonkulutuksella.

Käytännössä kyse on 16 nanometrin prosessissa valmistetuista Zynq-järjestelmäpiireistä, joille on integroitu nopeita AD- ja DA-muuntimia. Valikoima kattaa esimerkiksi neljä neljän giganäytteen tai kuusitoista kahden giganäytteen 12-bittistä AD-muunninta, ja 4-8 14-bittistä DA-muunninta, jotka näytteistävät signaalia 6,4 giganäytteen nopeudella.

Lisäksi piireillä voi olla 5G-prosessoinnin tai DOCSIS 3.1 -modeemin vaatimia koodekkeja. Ohjaus tapahtuu neliytimisellä ARM COrtex-A53- ja kaksiytimisellä Cortex-R5e-prosessoreilla. Ja kun kyse on FPGA-piireistä, käytössä on jopa 930 000 ohjelmoitavaa logiikkasolua ja 4200 DSP-lohkoa.

Kun antennilta tulevaa signaalia voidaan suoraan digitoida ja syntetisoida aina 4 gigahertsiin asti, iso osa aiemmin analogisia komponentteja vaatineesta välitaajuusmuunnoksesta jää pois. Xilinxin mukaan tehonkulutus (ja koko) pienenevät sovelluksesta riippuen jopa 50-75 prosenttia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template