JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google esitteli eilen koko joukon uusia laitteita, kuten Pixel 2 -älypuhelimet. Päivänvalon näki myös Googlen uusi läppäri. Pixelbook on tehokas, laadukas monitoimiläppäri, joka haastaa vakavasti Windows-kannettavat, ainakin peruskäytössä.

Raudaltaan Pixelbook on hieno. Kilon painoinen laite on vain 10,3 milliä paksu. Sisältä löytyy Core i5- tai i7-sarjan prosessori, 8 gigatavua RAM-muistia, 128-512 gigatavua SSD-tallennustilaa, ja 10 tunnin työskentelyyn riittävä akku. 12,3-tuumainen näyttö erottelee 2400 x 1600 pistettä.

Chromebookin vanhat edut ovat ennallaan. Laite käynnistyy nopeammin kuin mikään muu läppäri. Sovellukset ovat aina verkossa. Tietoturva on aina kunnossa. Android-sovelluksia voi ajaa kuten tabletilla.

Voi hyvin sanoa, että Pixelbookin myötä Chrome OS kasvoi aikuiseksi. Ainoa kysymys liittyy hintaan: onko kuluttajalla tarvetta yli tonnin hintaiselle Chrome OS -laitteelle?

Näkemättä laitetta olisi taipuvainen sanomaan, että on. Pixelbookilla voi tehdä kaiken, mitä normaali kuluttaja haluaa. Laite on kuitenkin selvästi tarkoitettu myös yrityskäyttöön. Piti Googlesta tai ei, Pixelbook on osa kehitystä, jossa Windowsin valta-asema hiljalleen murtuu.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template