JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google esitteli eilen koko joukon uusia laitteita, kuten Pixel 2 -älypuhelimet. Päivänvalon näki myös Googlen uusi läppäri. Pixelbook on tehokas, laadukas monitoimiläppäri, joka haastaa vakavasti Windows-kannettavat, ainakin peruskäytössä.

Raudaltaan Pixelbook on hieno. Kilon painoinen laite on vain 10,3 milliä paksu. Sisältä löytyy Core i5- tai i7-sarjan prosessori, 8 gigatavua RAM-muistia, 128-512 gigatavua SSD-tallennustilaa, ja 10 tunnin työskentelyyn riittävä akku. 12,3-tuumainen näyttö erottelee 2400 x 1600 pistettä.

Chromebookin vanhat edut ovat ennallaan. Laite käynnistyy nopeammin kuin mikään muu läppäri. Sovellukset ovat aina verkossa. Tietoturva on aina kunnossa. Android-sovelluksia voi ajaa kuten tabletilla.

Voi hyvin sanoa, että Pixelbookin myötä Chrome OS kasvoi aikuiseksi. Ainoa kysymys liittyy hintaan: onko kuluttajalla tarvetta yli tonnin hintaiselle Chrome OS -laitteelle?

Näkemättä laitetta olisi taipuvainen sanomaan, että on. Pixelbookilla voi tehdä kaiken, mitä normaali kuluttaja haluaa. Laite on kuitenkin selvästi tarkoitettu myös yrityskäyttöön. Piti Googlesta tai ei, Pixelbook on osa kehitystä, jossa Windowsin valta-asema hiljalleen murtuu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template