JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google esitteli eilen koko joukon uusia laitteita, kuten Pixel 2 -älypuhelimet. Päivänvalon näki myös Googlen uusi läppäri. Pixelbook on tehokas, laadukas monitoimiläppäri, joka haastaa vakavasti Windows-kannettavat, ainakin peruskäytössä.

Raudaltaan Pixelbook on hieno. Kilon painoinen laite on vain 10,3 milliä paksu. Sisältä löytyy Core i5- tai i7-sarjan prosessori, 8 gigatavua RAM-muistia, 128-512 gigatavua SSD-tallennustilaa, ja 10 tunnin työskentelyyn riittävä akku. 12,3-tuumainen näyttö erottelee 2400 x 1600 pistettä.

Chromebookin vanhat edut ovat ennallaan. Laite käynnistyy nopeammin kuin mikään muu läppäri. Sovellukset ovat aina verkossa. Tietoturva on aina kunnossa. Android-sovelluksia voi ajaa kuten tabletilla.

Voi hyvin sanoa, että Pixelbookin myötä Chrome OS kasvoi aikuiseksi. Ainoa kysymys liittyy hintaan: onko kuluttajalla tarvetta yli tonnin hintaiselle Chrome OS -laitteelle?

Näkemättä laitetta olisi taipuvainen sanomaan, että on. Pixelbookilla voi tehdä kaiken, mitä normaali kuluttaja haluaa. Laite on kuitenkin selvästi tarkoitettu myös yrityskäyttöön. Piti Googlesta tai ei, Pixelbook on osa kehitystä, jossa Windowsin valta-asema hiljalleen murtuu.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template