JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uusinta älykelloa hehkuttiin jokin aika sitten sillä, että se osaa itsekin liittyä LTE-verkkoon. No, Android-leirissäkin tämä on olut mahdollista. Ja tarjonta myös kasvaa, kuten Laipac Technologyn joukkorahoituksella syntyvä LooK Watch osoittaa.

LooK Watch toimii tosin ”vain” GSM- ja 3G-verkoissa. Sen lisäksi Android 5.1:n pyörittämä laite tukee wifi-, buetooth- ja tottakai GPS-yhteyksiä. 1,39 tuuman AMOLED-näyttö on safiiripäällystetty ja erottelee 400 x 400 pikseliä.

Kellolle haettiin 50 000 dollarin rahoitusta lokakuun loppuun mennessä. Tavoite täyttyi parissa päivässä. Ehkäpä kellossa houkuttelee se, että se voi – rajoituksin toki – korvata älypuhelimen vaikkapa juoksulenkillä tai muissa harrastuksissa.

Laipac tarjoaa useita itse koodaamiaan sovelluksia kelloonsa. Kellossa on myös erillinen SOS-hätänappi, joka hälyttää sijainnin suoraan hätäkeskukseen. Yhden kellon saa 214 dollarilla. Toimituksia luvataan ensi helmikuussa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template