JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Tuxedo Computers tunnetaan huippuluokan linux-kannettavien ja pelikoneiden valmistajana. Nyt yhtiö on esitellyt Infinitybook-nimellä ultrabook-kannettavan, johon voi valita täysin omien toiveidensa mukaisen kokoonpanon.

Valinnanvapaus lähtee jo käyttöjärjestelmästä. Koneeseen saa – erillisestä maksusta, tottakai – Windows 10:n Home- tai pro-version, jos haluaa, mutta oletuksena siihen tarjotaan Tuxedon omaa versiota Xubuntu-Linuxista. Tuxedo Xubuntun sijaan koneeseen saa esiasennettuna muitakin Ubuntu-versioita (Kubuntu, Ubuntu ja Elementary OS).

Näyttö on aina 13,3-tuumainen FullHD-tasoinen IPS-mattanäyttö, mutta lähes kaiken muun voi valita. Keskusmuistia 8-32 gigatavua, kiintolevyksi 500 gigatavun HDD:stä teratavun SSD-levyyn ja halutessaan jopa kahden teratavun M.2-formaatin SSD-levyn.

Näppäimistöasettelun voi valita. Suomi puuttuu kielilistasta, mutta ruotsi löytyy. Liitännät ovat erittäin monipuoliset. Mukana on jopa SIM-korttipaikka (moduuli tukee LTE-yhteyksiä) ja gigabitin ethernet-portti, joita ultrabookeista ei yleensä löydy.

Samaan pakettiin voi tilata ulkoisen DVD-aseman, jos sille on tarvetta sekä ulkoisen näytön 19 tuuman ruudusta aina 28-tuumaiseen 4K-näyttöön asti.

Peruskokoonpanon hinta on 1049 euroa. Jos lähtee urakalla lisävarustelemaan, hinta kohoaa nopeasti selvästi ylemmäksi. Toisaalta rahalla saa laitteen, joka vastaa täysin omia tarpeita.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template