JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Tuxedo Computers tunnetaan huippuluokan linux-kannettavien ja pelikoneiden valmistajana. Nyt yhtiö on esitellyt Infinitybook-nimellä ultrabook-kannettavan, johon voi valita täysin omien toiveidensa mukaisen kokoonpanon.

Valinnanvapaus lähtee jo käyttöjärjestelmästä. Koneeseen saa – erillisestä maksusta, tottakai – Windows 10:n Home- tai pro-version, jos haluaa, mutta oletuksena siihen tarjotaan Tuxedon omaa versiota Xubuntu-Linuxista. Tuxedo Xubuntun sijaan koneeseen saa esiasennettuna muitakin Ubuntu-versioita (Kubuntu, Ubuntu ja Elementary OS).

Näyttö on aina 13,3-tuumainen FullHD-tasoinen IPS-mattanäyttö, mutta lähes kaiken muun voi valita. Keskusmuistia 8-32 gigatavua, kiintolevyksi 500 gigatavun HDD:stä teratavun SSD-levyyn ja halutessaan jopa kahden teratavun M.2-formaatin SSD-levyn.

Näppäimistöasettelun voi valita. Suomi puuttuu kielilistasta, mutta ruotsi löytyy. Liitännät ovat erittäin monipuoliset. Mukana on jopa SIM-korttipaikka (moduuli tukee LTE-yhteyksiä) ja gigabitin ethernet-portti, joita ultrabookeista ei yleensä löydy.

Samaan pakettiin voi tilata ulkoisen DVD-aseman, jos sille on tarvetta sekä ulkoisen näytön 19 tuuman ruudusta aina 28-tuumaiseen 4K-näyttöön asti.

Peruskokoonpanon hinta on 1049 euroa. Jos lähtee urakalla lisävarustelemaan, hinta kohoaa nopeasti selvästi ylemmäksi. Toisaalta rahalla saa laitteen, joka vastaa täysin omia tarpeita.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template