JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Tuxedo Computers tunnetaan huippuluokan linux-kannettavien ja pelikoneiden valmistajana. Nyt yhtiö on esitellyt Infinitybook-nimellä ultrabook-kannettavan, johon voi valita täysin omien toiveidensa mukaisen kokoonpanon.

Valinnanvapaus lähtee jo käyttöjärjestelmästä. Koneeseen saa – erillisestä maksusta, tottakai – Windows 10:n Home- tai pro-version, jos haluaa, mutta oletuksena siihen tarjotaan Tuxedon omaa versiota Xubuntu-Linuxista. Tuxedo Xubuntun sijaan koneeseen saa esiasennettuna muitakin Ubuntu-versioita (Kubuntu, Ubuntu ja Elementary OS).

Näyttö on aina 13,3-tuumainen FullHD-tasoinen IPS-mattanäyttö, mutta lähes kaiken muun voi valita. Keskusmuistia 8-32 gigatavua, kiintolevyksi 500 gigatavun HDD:stä teratavun SSD-levyyn ja halutessaan jopa kahden teratavun M.2-formaatin SSD-levyn.

Näppäimistöasettelun voi valita. Suomi puuttuu kielilistasta, mutta ruotsi löytyy. Liitännät ovat erittäin monipuoliset. Mukana on jopa SIM-korttipaikka (moduuli tukee LTE-yhteyksiä) ja gigabitin ethernet-portti, joita ultrabookeista ei yleensä löydy.

Samaan pakettiin voi tilata ulkoisen DVD-aseman, jos sille on tarvetta sekä ulkoisen näytön 19 tuuman ruudusta aina 28-tuumaiseen 4K-näyttöön asti.

Peruskokoonpanon hinta on 1049 euroa. Jos lähtee urakalla lisävarustelemaan, hinta kohoaa nopeasti selvästi ylemmäksi. Toisaalta rahalla saa laitteen, joka vastaa täysin omia tarpeita.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template