JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Tuxedo Computers tunnetaan huippuluokan linux-kannettavien ja pelikoneiden valmistajana. Nyt yhtiö on esitellyt Infinitybook-nimellä ultrabook-kannettavan, johon voi valita täysin omien toiveidensa mukaisen kokoonpanon.

Valinnanvapaus lähtee jo käyttöjärjestelmästä. Koneeseen saa – erillisestä maksusta, tottakai – Windows 10:n Home- tai pro-version, jos haluaa, mutta oletuksena siihen tarjotaan Tuxedon omaa versiota Xubuntu-Linuxista. Tuxedo Xubuntun sijaan koneeseen saa esiasennettuna muitakin Ubuntu-versioita (Kubuntu, Ubuntu ja Elementary OS).

Näyttö on aina 13,3-tuumainen FullHD-tasoinen IPS-mattanäyttö, mutta lähes kaiken muun voi valita. Keskusmuistia 8-32 gigatavua, kiintolevyksi 500 gigatavun HDD:stä teratavun SSD-levyyn ja halutessaan jopa kahden teratavun M.2-formaatin SSD-levyn.

Näppäimistöasettelun voi valita. Suomi puuttuu kielilistasta, mutta ruotsi löytyy. Liitännät ovat erittäin monipuoliset. Mukana on jopa SIM-korttipaikka (moduuli tukee LTE-yhteyksiä) ja gigabitin ethernet-portti, joita ultrabookeista ei yleensä löydy.

Samaan pakettiin voi tilata ulkoisen DVD-aseman, jos sille on tarvetta sekä ulkoisen näytön 19 tuuman ruudusta aina 28-tuumaiseen 4K-näyttöön asti.

Peruskokoonpanon hinta on 1049 euroa. Jos lähtee urakalla lisävarustelemaan, hinta kohoaa nopeasti selvästi ylemmäksi. Toisaalta rahalla saa laitteen, joka vastaa täysin omia tarpeita.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template