JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Mate 10 on laite, jolla Huawei kisaa Applen uusien iPhone-puhelimien kanssa. Ensikokemusten perusteella uudet iPhonet joutuvat kovaan testiin. Monin osin Huawein uutuudet lyövät iPhonen lukemat, joissakin vertailuissa jopa selvästi.

Laitteiden suunnittelussa on paljon samaa. Reunukset ovat häviämässä älypuhelimista. Mate 10:ssä on onnistuttu tekemään selvästi iPhone X:ää suurempi näyttö (9532 neliömilliä vastaan iPhonen 8047 neliömilliä). Mate 10:ssä näyttö myös peittää suuremman osan etupaneelista eli 81,79 prosenttia, tosin ero iPhoneen on pieni.

Mate 10:ssä on 5,9-tuumainen 2K-näyttö, joka erottelee 2560 x 1440 pistettä. Näytön kirkkaudeksi Huawei ilmoitti 730 nitiä. Tämä on peräti 1,8 kertaa parempi kuin iPhone 8:n ruudussa.

Suuremmasta kirkkaudesta on monenlaisia etuja. Näytön pitäisi olla selkeämpi kirkkaassa valossa. Lisäksi kirkasta ruutua ei tarvitse ajaa samalla virralla. Tämä säästää akkutehoa.

Akuissa Huawein ja Applen ero on iso. Mate 10 -sarjan puhelimissa akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. iPhone X:ssä akkuun sopii 2716 milliampeerituntia. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa.

Mate 10 Pro on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4x4 MIMO -yhteyksiä sekä peräti viiden kantoaallon yhdistämistä. Mikäli operaattorilla on verkossaan riittävästi taajuuksia, Mate 10 Pro yltää peräti 1,2 gigabitin datanopeuteen sekunnissa. Käytännössä tällaisia operaattoreita ei Euroopassa juuri ole, brittien EE on yksi harvoja.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template