JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mate 10 on laite, jolla Huawei kisaa Applen uusien iPhone-puhelimien kanssa. Ensikokemusten perusteella uudet iPhonet joutuvat kovaan testiin. Monin osin Huawein uutuudet lyövät iPhonen lukemat, joissakin vertailuissa jopa selvästi.

Laitteiden suunnittelussa on paljon samaa. Reunukset ovat häviämässä älypuhelimista. Mate 10:ssä on onnistuttu tekemään selvästi iPhone X:ää suurempi näyttö (9532 neliömilliä vastaan iPhonen 8047 neliömilliä). Mate 10:ssä näyttö myös peittää suuremman osan etupaneelista eli 81,79 prosenttia, tosin ero iPhoneen on pieni.

Mate 10:ssä on 5,9-tuumainen 2K-näyttö, joka erottelee 2560 x 1440 pistettä. Näytön kirkkaudeksi Huawei ilmoitti 730 nitiä. Tämä on peräti 1,8 kertaa parempi kuin iPhone 8:n ruudussa.

Suuremmasta kirkkaudesta on monenlaisia etuja. Näytön pitäisi olla selkeämpi kirkkaassa valossa. Lisäksi kirkasta ruutua ei tarvitse ajaa samalla virralla. Tämä säästää akkutehoa.

Akuissa Huawein ja Applen ero on iso. Mate 10 -sarjan puhelimissa akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. iPhone X:ssä akkuun sopii 2716 milliampeerituntia. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa.

Mate 10 Pro on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4x4 MIMO -yhteyksiä sekä peräti viiden kantoaallon yhdistämistä. Mikäli operaattorilla on verkossaan riittävästi taajuuksia, Mate 10 Pro yltää peräti 1,2 gigabitin datanopeuteen sekunnissa. Käytännössä tällaisia operaattoreita ei Euroopassa juuri ole, brittien EE on yksi harvoja.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template