JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mate 10 on laite, jolla Huawei kisaa Applen uusien iPhone-puhelimien kanssa. Ensikokemusten perusteella uudet iPhonet joutuvat kovaan testiin. Monin osin Huawein uutuudet lyövät iPhonen lukemat, joissakin vertailuissa jopa selvästi.

Laitteiden suunnittelussa on paljon samaa. Reunukset ovat häviämässä älypuhelimista. Mate 10:ssä on onnistuttu tekemään selvästi iPhone X:ää suurempi näyttö (9532 neliömilliä vastaan iPhonen 8047 neliömilliä). Mate 10:ssä näyttö myös peittää suuremman osan etupaneelista eli 81,79 prosenttia, tosin ero iPhoneen on pieni.

Mate 10:ssä on 5,9-tuumainen 2K-näyttö, joka erottelee 2560 x 1440 pistettä. Näytön kirkkaudeksi Huawei ilmoitti 730 nitiä. Tämä on peräti 1,8 kertaa parempi kuin iPhone 8:n ruudussa.

Suuremmasta kirkkaudesta on monenlaisia etuja. Näytön pitäisi olla selkeämpi kirkkaassa valossa. Lisäksi kirkasta ruutua ei tarvitse ajaa samalla virralla. Tämä säästää akkutehoa.

Akuissa Huawein ja Applen ero on iso. Mate 10 -sarjan puhelimissa akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. iPhone X:ssä akkuun sopii 2716 milliampeerituntia. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa.

Mate 10 Pro on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4x4 MIMO -yhteyksiä sekä peräti viiden kantoaallon yhdistämistä. Mikäli operaattorilla on verkossaan riittävästi taajuuksia, Mate 10 Pro yltää peräti 1,2 gigabitin datanopeuteen sekunnissa. Käytännössä tällaisia operaattoreita ei Euroopassa juuri ole, brittien EE on yksi harvoja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template