JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mate 10 on laite, jolla Huawei kisaa Applen uusien iPhone-puhelimien kanssa. Ensikokemusten perusteella uudet iPhonet joutuvat kovaan testiin. Monin osin Huawein uutuudet lyövät iPhonen lukemat, joissakin vertailuissa jopa selvästi.

Laitteiden suunnittelussa on paljon samaa. Reunukset ovat häviämässä älypuhelimista. Mate 10:ssä on onnistuttu tekemään selvästi iPhone X:ää suurempi näyttö (9532 neliömilliä vastaan iPhonen 8047 neliömilliä). Mate 10:ssä näyttö myös peittää suuremman osan etupaneelista eli 81,79 prosenttia, tosin ero iPhoneen on pieni.

Mate 10:ssä on 5,9-tuumainen 2K-näyttö, joka erottelee 2560 x 1440 pistettä. Näytön kirkkaudeksi Huawei ilmoitti 730 nitiä. Tämä on peräti 1,8 kertaa parempi kuin iPhone 8:n ruudussa.

Suuremmasta kirkkaudesta on monenlaisia etuja. Näytön pitäisi olla selkeämpi kirkkaassa valossa. Lisäksi kirkasta ruutua ei tarvitse ajaa samalla virralla. Tämä säästää akkutehoa.

Akuissa Huawein ja Applen ero on iso. Mate 10 -sarjan puhelimissa akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. iPhone X:ssä akkuun sopii 2716 milliampeerituntia. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa.

Mate 10 Pro on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4x4 MIMO -yhteyksiä sekä peräti viiden kantoaallon yhdistämistä. Mikäli operaattorilla on verkossaan riittävästi taajuuksia, Mate 10 Pro yltää peräti 1,2 gigabitin datanopeuteen sekunnissa. Käytännössä tällaisia operaattoreita ei Euroopassa juuri ole, brittien EE on yksi harvoja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template