JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mate 10 on laite, jolla Huawei kisaa Applen uusien iPhone-puhelimien kanssa. Ensikokemusten perusteella uudet iPhonet joutuvat kovaan testiin. Monin osin Huawein uutuudet lyövät iPhonen lukemat, joissakin vertailuissa jopa selvästi.

Laitteiden suunnittelussa on paljon samaa. Reunukset ovat häviämässä älypuhelimista. Mate 10:ssä on onnistuttu tekemään selvästi iPhone X:ää suurempi näyttö (9532 neliömilliä vastaan iPhonen 8047 neliömilliä). Mate 10:ssä näyttö myös peittää suuremman osan etupaneelista eli 81,79 prosenttia, tosin ero iPhoneen on pieni.

Mate 10:ssä on 5,9-tuumainen 2K-näyttö, joka erottelee 2560 x 1440 pistettä. Näytön kirkkaudeksi Huawei ilmoitti 730 nitiä. Tämä on peräti 1,8 kertaa parempi kuin iPhone 8:n ruudussa.

Suuremmasta kirkkaudesta on monenlaisia etuja. Näytön pitäisi olla selkeämpi kirkkaassa valossa. Lisäksi kirkasta ruutua ei tarvitse ajaa samalla virralla. Tämä säästää akkutehoa.

Akuissa Huawein ja Applen ero on iso. Mate 10 -sarjan puhelimissa akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. iPhone X:ssä akkuun sopii 2716 milliampeerituntia. Akku tukee 4,5V/5A:n pikalatausta. Sen avulla puhelimen pystyy lataamaan 1 prosentista 20 prosenttiin 10 minuutissa ja 1 prosentista 58 prosenttiin 30 minuutissa.

Mate 10 Pro on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4x4 MIMO -yhteyksiä sekä peräti viiden kantoaallon yhdistämistä. Mikäli operaattorilla on verkossaan riittävästi taajuuksia, Mate 10 Pro yltää peräti 1,2 gigabitin datanopeuteen sekunnissa. Käytännössä tällaisia operaattoreita ei Euroopassa juuri ole, brittien EE on yksi harvoja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template