JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuosia näytti siltä, että PC-tietokone katoaisi pikaisesti johonkin historian hämärään. Näin ei kuitenkaan ole käymässä. Gartnerin tuoreet luvut paljastavat, että PC:tä käytetään edelleen tiettyjen tehtävien hoitamiseen.

Gartnerin mukaan PC-koneiden, älypuhelinten ja tablettien toimitukset kasvavat ensi vuonna yli 2,35 miljardiin laitteeseen. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitoksen keräämien käyttäjätietojen mukaan 40 prosenttia vastaajista sanoo, että he käyttävät mieluummin PC-mikroa tai tablettia pitkien sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä videoiden katseluun. 34 prosenttia kertoo käyttävänsä enimmäkseen älypuhelinta.

Tämä ei tarkoita, että PC-myynti lähtisi nousuun. Gartnerin mukaan perinteisiä PC-koneita myydään ensi vuonna 195 miljoonaa kappaletta. Määrä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin tänä vuonna. Kun mukaan lasketaan kalliit ultrakannettavat, markkinat itse asiassa kasvavat ensi vuonna hieman.

PC-markkinoiden koko on tänä vuonna pysynyt hyvin samanlaisena kuin viime vuonna. Komponenttien – erityisesti muistien – korkeampi hinta on nostanut laittteiden myyntihintoja, mutta toisaalta yrityksissä on alkanut siirtymä Windows 10:een.

Puhelimien markkina säilyy lähivuodet hyvin tasaisena. Tänä vuonna myydään 1882 miljoonaa puhelinta, ensi vuonna 1926 ja vuonna 2019 lukema yltää 1932 miljoonaan. Kasvua ei näin käytännössä tule. Valtaosa puhelimista – ensi vuonna 1,6 miljardia laitetta – luokitellaan älypuhelimiksi.

Gartner kuitenkin varoittaa, että pula tietyistä komponenteista voi johtaa tuotanto-ongelmiin uusissa älypuhelimissa tämän vuoden lopulla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template