JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuosia näytti siltä, että PC-tietokone katoaisi pikaisesti johonkin historian hämärään. Näin ei kuitenkaan ole käymässä. Gartnerin tuoreet luvut paljastavat, että PC:tä käytetään edelleen tiettyjen tehtävien hoitamiseen.

Gartnerin mukaan PC-koneiden, älypuhelinten ja tablettien toimitukset kasvavat ensi vuonna yli 2,35 miljardiin laitteeseen. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitoksen keräämien käyttäjätietojen mukaan 40 prosenttia vastaajista sanoo, että he käyttävät mieluummin PC-mikroa tai tablettia pitkien sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä videoiden katseluun. 34 prosenttia kertoo käyttävänsä enimmäkseen älypuhelinta.

Tämä ei tarkoita, että PC-myynti lähtisi nousuun. Gartnerin mukaan perinteisiä PC-koneita myydään ensi vuonna 195 miljoonaa kappaletta. Määrä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin tänä vuonna. Kun mukaan lasketaan kalliit ultrakannettavat, markkinat itse asiassa kasvavat ensi vuonna hieman.

PC-markkinoiden koko on tänä vuonna pysynyt hyvin samanlaisena kuin viime vuonna. Komponenttien – erityisesti muistien – korkeampi hinta on nostanut laittteiden myyntihintoja, mutta toisaalta yrityksissä on alkanut siirtymä Windows 10:een.

Puhelimien markkina säilyy lähivuodet hyvin tasaisena. Tänä vuonna myydään 1882 miljoonaa puhelinta, ensi vuonna 1926 ja vuonna 2019 lukema yltää 1932 miljoonaan. Kasvua ei näin käytännössä tule. Valtaosa puhelimista – ensi vuonna 1,6 miljardia laitetta – luokitellaan älypuhelimiksi.

Gartner kuitenkin varoittaa, että pula tietyistä komponenteista voi johtaa tuotanto-ongelmiin uusissa älypuhelimissa tämän vuoden lopulla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template