JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuosia näytti siltä, että PC-tietokone katoaisi pikaisesti johonkin historian hämärään. Näin ei kuitenkaan ole käymässä. Gartnerin tuoreet luvut paljastavat, että PC:tä käytetään edelleen tiettyjen tehtävien hoitamiseen.

Gartnerin mukaan PC-koneiden, älypuhelinten ja tablettien toimitukset kasvavat ensi vuonna yli 2,35 miljardiin laitteeseen. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitoksen keräämien käyttäjätietojen mukaan 40 prosenttia vastaajista sanoo, että he käyttävät mieluummin PC-mikroa tai tablettia pitkien sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä videoiden katseluun. 34 prosenttia kertoo käyttävänsä enimmäkseen älypuhelinta.

Tämä ei tarkoita, että PC-myynti lähtisi nousuun. Gartnerin mukaan perinteisiä PC-koneita myydään ensi vuonna 195 miljoonaa kappaletta. Määrä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin tänä vuonna. Kun mukaan lasketaan kalliit ultrakannettavat, markkinat itse asiassa kasvavat ensi vuonna hieman.

PC-markkinoiden koko on tänä vuonna pysynyt hyvin samanlaisena kuin viime vuonna. Komponenttien – erityisesti muistien – korkeampi hinta on nostanut laittteiden myyntihintoja, mutta toisaalta yrityksissä on alkanut siirtymä Windows 10:een.

Puhelimien markkina säilyy lähivuodet hyvin tasaisena. Tänä vuonna myydään 1882 miljoonaa puhelinta, ensi vuonna 1926 ja vuonna 2019 lukema yltää 1932 miljoonaan. Kasvua ei näin käytännössä tule. Valtaosa puhelimista – ensi vuonna 1,6 miljardia laitetta – luokitellaan älypuhelimiksi.

Gartner kuitenkin varoittaa, että pula tietyistä komponenteista voi johtaa tuotanto-ongelmiin uusissa älypuhelimissa tämän vuoden lopulla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template