JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuosia näytti siltä, että PC-tietokone katoaisi pikaisesti johonkin historian hämärään. Näin ei kuitenkaan ole käymässä. Gartnerin tuoreet luvut paljastavat, että PC:tä käytetään edelleen tiettyjen tehtävien hoitamiseen.

Gartnerin mukaan PC-koneiden, älypuhelinten ja tablettien toimitukset kasvavat ensi vuonna yli 2,35 miljardiin laitteeseen. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitoksen keräämien käyttäjätietojen mukaan 40 prosenttia vastaajista sanoo, että he käyttävät mieluummin PC-mikroa tai tablettia pitkien sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä videoiden katseluun. 34 prosenttia kertoo käyttävänsä enimmäkseen älypuhelinta.

Tämä ei tarkoita, että PC-myynti lähtisi nousuun. Gartnerin mukaan perinteisiä PC-koneita myydään ensi vuonna 195 miljoonaa kappaletta. Määrä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin tänä vuonna. Kun mukaan lasketaan kalliit ultrakannettavat, markkinat itse asiassa kasvavat ensi vuonna hieman.

PC-markkinoiden koko on tänä vuonna pysynyt hyvin samanlaisena kuin viime vuonna. Komponenttien – erityisesti muistien – korkeampi hinta on nostanut laittteiden myyntihintoja, mutta toisaalta yrityksissä on alkanut siirtymä Windows 10:een.

Puhelimien markkina säilyy lähivuodet hyvin tasaisena. Tänä vuonna myydään 1882 miljoonaa puhelinta, ensi vuonna 1926 ja vuonna 2019 lukema yltää 1932 miljoonaan. Kasvua ei näin käytännössä tule. Valtaosa puhelimista – ensi vuonna 1,6 miljardia laitetta – luokitellaan älypuhelimiksi.

Gartner kuitenkin varoittaa, että pula tietyistä komponenteista voi johtaa tuotanto-ongelmiin uusissa älypuhelimissa tämän vuoden lopulla.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template