JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Vuosia näytti siltä, että PC-tietokone katoaisi pikaisesti johonkin historian hämärään. Näin ei kuitenkaan ole käymässä. Gartnerin tuoreet luvut paljastavat, että PC:tä käytetään edelleen tiettyjen tehtävien hoitamiseen.

Gartnerin mukaan PC-koneiden, älypuhelinten ja tablettien toimitukset kasvavat ensi vuonna yli 2,35 miljardiin laitteeseen. Tämä on kaksi prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Tutkimuslaitoksen keräämien käyttäjätietojen mukaan 40 prosenttia vastaajista sanoo, että he käyttävät mieluummin PC-mikroa tai tablettia pitkien sähköpostien lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä videoiden katseluun. 34 prosenttia kertoo käyttävänsä enimmäkseen älypuhelinta.

Tämä ei tarkoita, että PC-myynti lähtisi nousuun. Gartnerin mukaan perinteisiä PC-koneita myydään ensi vuonna 195 miljoonaa kappaletta. Määrä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin tänä vuonna. Kun mukaan lasketaan kalliit ultrakannettavat, markkinat itse asiassa kasvavat ensi vuonna hieman.

PC-markkinoiden koko on tänä vuonna pysynyt hyvin samanlaisena kuin viime vuonna. Komponenttien – erityisesti muistien – korkeampi hinta on nostanut laittteiden myyntihintoja, mutta toisaalta yrityksissä on alkanut siirtymä Windows 10:een.

Puhelimien markkina säilyy lähivuodet hyvin tasaisena. Tänä vuonna myydään 1882 miljoonaa puhelinta, ensi vuonna 1926 ja vuonna 2019 lukema yltää 1932 miljoonaan. Kasvua ei näin käytännössä tule. Valtaosa puhelimista – ensi vuonna 1,6 miljardia laitetta – luokitellaan älypuhelimiksi.

Gartner kuitenkin varoittaa, että pula tietyistä komponenteista voi johtaa tuotanto-ongelmiin uusissa älypuhelimissa tämän vuoden lopulla.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template