JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Aiemmin ero oli selkeä. Jos halusi tietokoneeltaan työasematasoista suorituskykyä, piti olla tornimallinen järkäle pöydän alla. HP:n uutuus sen sijaan on ensimmäinen hybridimallinen tehotyöasema. Sen näyttö irtoaa tabletiksi.

Laite on nimeltään HP ZBook x2. Siinä on neliytiminen Intel Core -prosessorit, kaksi kertaa enemmän muistia kuin yhdessäkään hybridikannettavassa ennen tätä ja Nvidia Quadro -grafiikkakortti, joka piirtää näyttöä 73 prosenttia tehokkaammin kuin Microsoftin Surface pro4.

Näin tehokas kone ei pärjää ilman tuuletinta. Sekä grafiikkakortilla että prosessorilla on oma tuulettimensa, jotka itävät käyntilämpötilan sallituissa rajoissa.

Kenelle uutuus sitten on tarkoitettu? HP nimeää erityisesti ne käyttäjät, jotka nyt joutuvat käyttämään sekä Macbook Pro -läppäriä että iPad-tablettia. ZBook x2 korvaa siis ne kummatkin, HP näkee.

Grafiikkapuolen suorituskyvystä kertoo se, että laite voidaan liittää joko kahteen ulkoiseen 4K-näyttöön tai yhteensä viiteen ulkoiseen monitoriin. Näin olleen grafiikkatehoa voi luonnehtia riittäväksi.

Läppärimuodossa laite painaa 2,2 kiloa, tablettiformaatissa 1,6 kiloa. Näyttö on 14-tuumainen ja erottelee pikseleitä 4K-resoluutiolla. RAM-muistia saa jopa 32 gigatavua ja paikallista SSD-tallennustilaa jopa kaksi teratavua, jonne 4,2 gigahertsin kellolla operoiva suoritin tallentaa bittejä.

HP ZBook x2 tulee Euroopassa myyntiin joulukuussa. Hinta ennen veroja on 1949 euroa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template