JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aiemmin ero oli selkeä. Jos halusi tietokoneeltaan työasematasoista suorituskykyä, piti olla tornimallinen järkäle pöydän alla. HP:n uutuus sen sijaan on ensimmäinen hybridimallinen tehotyöasema. Sen näyttö irtoaa tabletiksi.

Laite on nimeltään HP ZBook x2. Siinä on neliytiminen Intel Core -prosessorit, kaksi kertaa enemmän muistia kuin yhdessäkään hybridikannettavassa ennen tätä ja Nvidia Quadro -grafiikkakortti, joka piirtää näyttöä 73 prosenttia tehokkaammin kuin Microsoftin Surface pro4.

Näin tehokas kone ei pärjää ilman tuuletinta. Sekä grafiikkakortilla että prosessorilla on oma tuulettimensa, jotka itävät käyntilämpötilan sallituissa rajoissa.

Kenelle uutuus sitten on tarkoitettu? HP nimeää erityisesti ne käyttäjät, jotka nyt joutuvat käyttämään sekä Macbook Pro -läppäriä että iPad-tablettia. ZBook x2 korvaa siis ne kummatkin, HP näkee.

Grafiikkapuolen suorituskyvystä kertoo se, että laite voidaan liittää joko kahteen ulkoiseen 4K-näyttöön tai yhteensä viiteen ulkoiseen monitoriin. Näin olleen grafiikkatehoa voi luonnehtia riittäväksi.

Läppärimuodossa laite painaa 2,2 kiloa, tablettiformaatissa 1,6 kiloa. Näyttö on 14-tuumainen ja erottelee pikseleitä 4K-resoluutiolla. RAM-muistia saa jopa 32 gigatavua ja paikallista SSD-tallennustilaa jopa kaksi teratavua, jonne 4,2 gigahertsin kellolla operoiva suoritin tallentaa bittejä.

HP ZBook x2 tulee Euroopassa myyntiin joulukuussa. Hinta ennen veroja on 1949 euroa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template