JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aiemmin ero oli selkeä. Jos halusi tietokoneeltaan työasematasoista suorituskykyä, piti olla tornimallinen järkäle pöydän alla. HP:n uutuus sen sijaan on ensimmäinen hybridimallinen tehotyöasema. Sen näyttö irtoaa tabletiksi.

Laite on nimeltään HP ZBook x2. Siinä on neliytiminen Intel Core -prosessorit, kaksi kertaa enemmän muistia kuin yhdessäkään hybridikannettavassa ennen tätä ja Nvidia Quadro -grafiikkakortti, joka piirtää näyttöä 73 prosenttia tehokkaammin kuin Microsoftin Surface pro4.

Näin tehokas kone ei pärjää ilman tuuletinta. Sekä grafiikkakortilla että prosessorilla on oma tuulettimensa, jotka itävät käyntilämpötilan sallituissa rajoissa.

Kenelle uutuus sitten on tarkoitettu? HP nimeää erityisesti ne käyttäjät, jotka nyt joutuvat käyttämään sekä Macbook Pro -läppäriä että iPad-tablettia. ZBook x2 korvaa siis ne kummatkin, HP näkee.

Grafiikkapuolen suorituskyvystä kertoo se, että laite voidaan liittää joko kahteen ulkoiseen 4K-näyttöön tai yhteensä viiteen ulkoiseen monitoriin. Näin olleen grafiikkatehoa voi luonnehtia riittäväksi.

Läppärimuodossa laite painaa 2,2 kiloa, tablettiformaatissa 1,6 kiloa. Näyttö on 14-tuumainen ja erottelee pikseleitä 4K-resoluutiolla. RAM-muistia saa jopa 32 gigatavua ja paikallista SSD-tallennustilaa jopa kaksi teratavua, jonne 4,2 gigahertsin kellolla operoiva suoritin tallentaa bittejä.

HP ZBook x2 tulee Euroopassa myyntiin joulukuussa. Hinta ennen veroja on 1949 euroa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template