JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aiemmin ero oli selkeä. Jos halusi tietokoneeltaan työasematasoista suorituskykyä, piti olla tornimallinen järkäle pöydän alla. HP:n uutuus sen sijaan on ensimmäinen hybridimallinen tehotyöasema. Sen näyttö irtoaa tabletiksi.

Laite on nimeltään HP ZBook x2. Siinä on neliytiminen Intel Core -prosessorit, kaksi kertaa enemmän muistia kuin yhdessäkään hybridikannettavassa ennen tätä ja Nvidia Quadro -grafiikkakortti, joka piirtää näyttöä 73 prosenttia tehokkaammin kuin Microsoftin Surface pro4.

Näin tehokas kone ei pärjää ilman tuuletinta. Sekä grafiikkakortilla että prosessorilla on oma tuulettimensa, jotka itävät käyntilämpötilan sallituissa rajoissa.

Kenelle uutuus sitten on tarkoitettu? HP nimeää erityisesti ne käyttäjät, jotka nyt joutuvat käyttämään sekä Macbook Pro -läppäriä että iPad-tablettia. ZBook x2 korvaa siis ne kummatkin, HP näkee.

Grafiikkapuolen suorituskyvystä kertoo se, että laite voidaan liittää joko kahteen ulkoiseen 4K-näyttöön tai yhteensä viiteen ulkoiseen monitoriin. Näin olleen grafiikkatehoa voi luonnehtia riittäväksi.

Läppärimuodossa laite painaa 2,2 kiloa, tablettiformaatissa 1,6 kiloa. Näyttö on 14-tuumainen ja erottelee pikseleitä 4K-resoluutiolla. RAM-muistia saa jopa 32 gigatavua ja paikallista SSD-tallennustilaa jopa kaksi teratavua, jonne 4,2 gigahertsin kellolla operoiva suoritin tallentaa bittejä.

HP ZBook x2 tulee Euroopassa myyntiin joulukuussa. Hinta ennen veroja on 1949 euroa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template