JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aiemmin ero oli selkeä. Jos halusi tietokoneeltaan työasematasoista suorituskykyä, piti olla tornimallinen järkäle pöydän alla. HP:n uutuus sen sijaan on ensimmäinen hybridimallinen tehotyöasema. Sen näyttö irtoaa tabletiksi.

Laite on nimeltään HP ZBook x2. Siinä on neliytiminen Intel Core -prosessorit, kaksi kertaa enemmän muistia kuin yhdessäkään hybridikannettavassa ennen tätä ja Nvidia Quadro -grafiikkakortti, joka piirtää näyttöä 73 prosenttia tehokkaammin kuin Microsoftin Surface pro4.

Näin tehokas kone ei pärjää ilman tuuletinta. Sekä grafiikkakortilla että prosessorilla on oma tuulettimensa, jotka itävät käyntilämpötilan sallituissa rajoissa.

Kenelle uutuus sitten on tarkoitettu? HP nimeää erityisesti ne käyttäjät, jotka nyt joutuvat käyttämään sekä Macbook Pro -läppäriä että iPad-tablettia. ZBook x2 korvaa siis ne kummatkin, HP näkee.

Grafiikkapuolen suorituskyvystä kertoo se, että laite voidaan liittää joko kahteen ulkoiseen 4K-näyttöön tai yhteensä viiteen ulkoiseen monitoriin. Näin olleen grafiikkatehoa voi luonnehtia riittäväksi.

Läppärimuodossa laite painaa 2,2 kiloa, tablettiformaatissa 1,6 kiloa. Näyttö on 14-tuumainen ja erottelee pikseleitä 4K-resoluutiolla. RAM-muistia saa jopa 32 gigatavua ja paikallista SSD-tallennustilaa jopa kaksi teratavua, jonne 4,2 gigahertsin kellolla operoiva suoritin tallentaa bittejä.

HP ZBook x2 tulee Euroopassa myyntiin joulukuussa. Hinta ennen veroja on 1949 euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template