JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole puhettakaan siitä, etteikö tekoäly olisi tämän hetken kuumin alue elektroniikassa. Ei ole siis mikään yllätys, että prosessorijätti Intel liittyy mukaan leikkiin.

Yhtiön pääjohtaja Bruce Krzanich kertoi WSJDLive-tapahtumassa, että yhtiö ryhtyy toimittamaan Nervana-nimen saanutta neuroverkkoprosessoria asiakkaille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän asti Intel on tarjonnut tekoäly- ja koneoppimissovelluksiin sekä Xeon-palvelinprosessoreja että datakeskussuorittimia omine koneoppimiskiihdyttimineen. Nervana on prosessori, jota samanniminen yhtiö kehitti kahden vuoden ajan ennen kuin se viime vuonna päätyi Intelin omistukseen.

Nervanan perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Rao toimii nyt Intelin AI-ryhmän johtajana. Hänen mukaan NNP-prosessorit (neural network processor) eroavat olennaisesti Intelin aiemmista arkkitehtuureista. Nervana-piireilä ei ole standardia välimuistihierarkiaa ja piirillä olevaa muistia hallitaan suoraan ohjelmistolla.

Lisätietoja Nervanasta löytyy intelnervana-sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template