JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole puhettakaan siitä, etteikö tekoäly olisi tämän hetken kuumin alue elektroniikassa. Ei ole siis mikään yllätys, että prosessorijätti Intel liittyy mukaan leikkiin.

Yhtiön pääjohtaja Bruce Krzanich kertoi WSJDLive-tapahtumassa, että yhtiö ryhtyy toimittamaan Nervana-nimen saanutta neuroverkkoprosessoria asiakkaille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän asti Intel on tarjonnut tekoäly- ja koneoppimissovelluksiin sekä Xeon-palvelinprosessoreja että datakeskussuorittimia omine koneoppimiskiihdyttimineen. Nervana on prosessori, jota samanniminen yhtiö kehitti kahden vuoden ajan ennen kuin se viime vuonna päätyi Intelin omistukseen.

Nervanan perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Rao toimii nyt Intelin AI-ryhmän johtajana. Hänen mukaan NNP-prosessorit (neural network processor) eroavat olennaisesti Intelin aiemmista arkkitehtuureista. Nervana-piireilä ei ole standardia välimuistihierarkiaa ja piirillä olevaa muistia hallitaan suoraan ohjelmistolla.

Lisätietoja Nervanasta löytyy intelnervana-sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template