JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole puhettakaan siitä, etteikö tekoäly olisi tämän hetken kuumin alue elektroniikassa. Ei ole siis mikään yllätys, että prosessorijätti Intel liittyy mukaan leikkiin.

Yhtiön pääjohtaja Bruce Krzanich kertoi WSJDLive-tapahtumassa, että yhtiö ryhtyy toimittamaan Nervana-nimen saanutta neuroverkkoprosessoria asiakkaille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän asti Intel on tarjonnut tekoäly- ja koneoppimissovelluksiin sekä Xeon-palvelinprosessoreja että datakeskussuorittimia omine koneoppimiskiihdyttimineen. Nervana on prosessori, jota samanniminen yhtiö kehitti kahden vuoden ajan ennen kuin se viime vuonna päätyi Intelin omistukseen.

Nervanan perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Rao toimii nyt Intelin AI-ryhmän johtajana. Hänen mukaan NNP-prosessorit (neural network processor) eroavat olennaisesti Intelin aiemmista arkkitehtuureista. Nervana-piireilä ei ole standardia välimuistihierarkiaa ja piirillä olevaa muistia hallitaan suoraan ohjelmistolla.

Lisätietoja Nervanasta löytyy intelnervana-sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template