JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole puhettakaan siitä, etteikö tekoäly olisi tämän hetken kuumin alue elektroniikassa. Ei ole siis mikään yllätys, että prosessorijätti Intel liittyy mukaan leikkiin.

Yhtiön pääjohtaja Bruce Krzanich kertoi WSJDLive-tapahtumassa, että yhtiö ryhtyy toimittamaan Nervana-nimen saanutta neuroverkkoprosessoria asiakkaille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän asti Intel on tarjonnut tekoäly- ja koneoppimissovelluksiin sekä Xeon-palvelinprosessoreja että datakeskussuorittimia omine koneoppimiskiihdyttimineen. Nervana on prosessori, jota samanniminen yhtiö kehitti kahden vuoden ajan ennen kuin se viime vuonna päätyi Intelin omistukseen.

Nervanan perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Rao toimii nyt Intelin AI-ryhmän johtajana. Hänen mukaan NNP-prosessorit (neural network processor) eroavat olennaisesti Intelin aiemmista arkkitehtuureista. Nervana-piireilä ei ole standardia välimuistihierarkiaa ja piirillä olevaa muistia hallitaan suoraan ohjelmistolla.

Lisätietoja Nervanasta löytyy intelnervana-sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template