JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Ei ole puhettakaan siitä, etteikö tekoäly olisi tämän hetken kuumin alue elektroniikassa. Ei ole siis mikään yllätys, että prosessorijätti Intel liittyy mukaan leikkiin.

Yhtiön pääjohtaja Bruce Krzanich kertoi WSJDLive-tapahtumassa, että yhtiö ryhtyy toimittamaan Nervana-nimen saanutta neuroverkkoprosessoria asiakkaille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän asti Intel on tarjonnut tekoäly- ja koneoppimissovelluksiin sekä Xeon-palvelinprosessoreja että datakeskussuorittimia omine koneoppimiskiihdyttimineen. Nervana on prosessori, jota samanniminen yhtiö kehitti kahden vuoden ajan ennen kuin se viime vuonna päätyi Intelin omistukseen.

Nervanan perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Rao toimii nyt Intelin AI-ryhmän johtajana. Hänen mukaan NNP-prosessorit (neural network processor) eroavat olennaisesti Intelin aiemmista arkkitehtuureista. Nervana-piireilä ei ole standardia välimuistihierarkiaa ja piirillä olevaa muistia hallitaan suoraan ohjelmistolla.

Lisätietoja Nervanasta löytyy intelnervana-sivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template