JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piilaaksolainen mCube on julkistanut uusimman älykkään kiihtyvyysanturinsa, joka on tarkoitettu älypuhelimiin, sekä puettaviin ja IoT-laitteisiin. MC3451-anturi tuo laitteisiin esimerkiksi nopeuden seurannan ja eleiden tunnistuksen ilman, että se rasittaa sovellusprosessoria.

mCuben MC34xx-sarjan kiihtyvyysanturit perustuvat yhtiön omaan monoliittiseen 3D-rakenteeseen. Siinä piirille on integroitu oma FIFO-osansa, jota voidaan käyttää myös logiikkatoimintoihin.

MC3451-anturin muistiin on tallennettu algoritmit, joiden avulla se kykenee mittaamaan liikkeen nopeuttaa jopa 95 prosentin tarkkuudella. Anturin sisältämä älypuhelin voi seurata liikettä puhelun aikana ja erilaisissa ympäristöissä ja liikkeessä (autossa, metrojunassa tai hississä).

mCuben mukaan nopeuden seuranta on tulossa standarditoiminnoksi älypuhelimissa ja älykelloissa. Yhtiö itse kutsuu tätä kehitystä ”liikkuvien esineiden internetiksi” eli IoMT:ksi. Nopeusmittarin lisäksi MC3451-anturi mahdollistaa esimerkiksi näytön kirkkauden säätämisen eleiden avulla.

Anturi on pakattu 2x2-milliseen LGA-koteloon. Piiri on tulossa näytteiksi vielä vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template