JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piilaaksolainen mCube on julkistanut uusimman älykkään kiihtyvyysanturinsa, joka on tarkoitettu älypuhelimiin, sekä puettaviin ja IoT-laitteisiin. MC3451-anturi tuo laitteisiin esimerkiksi nopeuden seurannan ja eleiden tunnistuksen ilman, että se rasittaa sovellusprosessoria.

mCuben MC34xx-sarjan kiihtyvyysanturit perustuvat yhtiön omaan monoliittiseen 3D-rakenteeseen. Siinä piirille on integroitu oma FIFO-osansa, jota voidaan käyttää myös logiikkatoimintoihin.

MC3451-anturin muistiin on tallennettu algoritmit, joiden avulla se kykenee mittaamaan liikkeen nopeuttaa jopa 95 prosentin tarkkuudella. Anturin sisältämä älypuhelin voi seurata liikettä puhelun aikana ja erilaisissa ympäristöissä ja liikkeessä (autossa, metrojunassa tai hississä).

mCuben mukaan nopeuden seuranta on tulossa standarditoiminnoksi älypuhelimissa ja älykelloissa. Yhtiö itse kutsuu tätä kehitystä ”liikkuvien esineiden internetiksi” eli IoMT:ksi. Nopeusmittarin lisäksi MC3451-anturi mahdollistaa esimerkiksi näytön kirkkauden säätämisen eleiden avulla.

Anturi on pakattu 2x2-milliseen LGA-koteloon. Piiri on tulossa näytteiksi vielä vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template