JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Useimmilla uusilla älypuhelimilla voidaan maksaa ostoksia lähimaksamisen ja NFC-tekniikan avulla. STMicroelectronics on nyt esitellyt minikokoisen, käyttövalmiin NFC-moduulin, jolla lähimaksaminen voidaan tuoda myös erilaisiin puettaviin elektroniikkalaitteisiin.

Yhtiön mukaan ST53G on ainutlaatuinen moduulimarkkinoilla. Samassa paketissa on sekä NFC-radio että NESCRYPT-turvasiru 4x4 millin kotelossa. Lisäksi ST:n omalla boosteNFC-tekniikalla radion kantama on parempi, mikä tarkoittaa luotettavampaa yhteyttä maksupäätteeseen.

Moduuli tulee kaikkia lähimaksamisen standarditekniikoita. Se on yhteensopiva esimerkiksi EMVCo- ja MIFARE-standardien kanssa. Mikro-ohjaimelle on esiasennettu Visa-, Mastercard- ja JCB-sertifioidut pankkisovellukset

ST:n mukaan moduulin volyymituotanto alkaa ensi vuoden alkupuolella. Radion hyvän suorituskyvyn ansiosta laitevalmistaja voi etsata antennin suoraan piirikortille, mikä alentaa merkittävästi tuotantokustannuksia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template