JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen ZTE on esitellyt uuden älypuhelimen, jonka iso erikoisuus on sen, että siinä on kaksi 5,2-tuumaista teräväpiirtonäyttöä. Samaa on yritetty aiemminkin ja silloin yritys päättyi surkeaan epäonnistumiseen. Ehkä ZTE onnistuu paremmin?

Vuonna 2011 Kyocera esitteli ensimmäisen tuplanäyttöpuhelimen. Laitetta myytiin Echo-nimellä, mutta aika pian tämä kaiku vaimeni, kun ostajat eivät siitä innostuneet.

ZTE:n Axon M on oikeastaan keskitasoinen älypuhelin. 20 megapikselin yksikennoinen kamera, vuoden vanha Snapdragon 810 -prosessori, 4 + 64 gigatavua muistia ja Android 7 ei ole mitään, mitä markkinoilta ei olisi löytynyt jo pitkän aikaa.

Laitteessa on 3180 milliampeeritunnin akku, mikä herättää kyllä arveluja akkukestosta, sillä näyttö on yksi älypuhelimen energiasyöpöimmistä komponenteista. Kaksi näyttöä merkitsee tuplarasitusta akulle. ZTE lupaa 28,7 tunta puheaikaa, mutta mitä videon näyttäminen molemmille ruuduilla tarkoittaa akun kannalta, jää auki.

Toisen näytön istuttaminen laitteen ja saranan taakse tuo toki monenlaisia uusai käyttötapoja. Vaaka-asennossa kaksi ruutua leviää isoksi pelialustaksi. Tällöin sovelluksesta käytetään tablettiversiota, ZTE kertoo. Samaa elokuvaa voidan katsella myös laitteen molemmin puolin ns. peiliasennossa. Ja tietysti näytöillä voidaan dual-modessa katsoa kahta eri sovellusta samaan aikaan.

Laite on 12,1 milliä paksu ja painaa 230 grammaa. Hintaa ei vielä ole kerrottu, mutta se tulee ainakin AT&T:n myyntiin USA:ssa ja DoCoMolle Japanissa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template