JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen ZTE on esitellyt uuden älypuhelimen, jonka iso erikoisuus on sen, että siinä on kaksi 5,2-tuumaista teräväpiirtonäyttöä. Samaa on yritetty aiemminkin ja silloin yritys päättyi surkeaan epäonnistumiseen. Ehkä ZTE onnistuu paremmin?

Vuonna 2011 Kyocera esitteli ensimmäisen tuplanäyttöpuhelimen. Laitetta myytiin Echo-nimellä, mutta aika pian tämä kaiku vaimeni, kun ostajat eivät siitä innostuneet.

ZTE:n Axon M on oikeastaan keskitasoinen älypuhelin. 20 megapikselin yksikennoinen kamera, vuoden vanha Snapdragon 810 -prosessori, 4 + 64 gigatavua muistia ja Android 7 ei ole mitään, mitä markkinoilta ei olisi löytynyt jo pitkän aikaa.

Laitteessa on 3180 milliampeeritunnin akku, mikä herättää kyllä arveluja akkukestosta, sillä näyttö on yksi älypuhelimen energiasyöpöimmistä komponenteista. Kaksi näyttöä merkitsee tuplarasitusta akulle. ZTE lupaa 28,7 tunta puheaikaa, mutta mitä videon näyttäminen molemmille ruuduilla tarkoittaa akun kannalta, jää auki.

Toisen näytön istuttaminen laitteen ja saranan taakse tuo toki monenlaisia uusai käyttötapoja. Vaaka-asennossa kaksi ruutua leviää isoksi pelialustaksi. Tällöin sovelluksesta käytetään tablettiversiota, ZTE kertoo. Samaa elokuvaa voidan katsella myös laitteen molemmin puolin ns. peiliasennossa. Ja tietysti näytöillä voidaan dual-modessa katsoa kahta eri sovellusta samaan aikaan.

Laite on 12,1 milliä paksu ja painaa 230 grammaa. Hintaa ei vielä ole kerrottu, mutta se tulee ainakin AT&T:n myyntiin USA:ssa ja DoCoMolle Japanissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template