JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen ZTE on esitellyt uuden älypuhelimen, jonka iso erikoisuus on sen, että siinä on kaksi 5,2-tuumaista teräväpiirtonäyttöä. Samaa on yritetty aiemminkin ja silloin yritys päättyi surkeaan epäonnistumiseen. Ehkä ZTE onnistuu paremmin?

Vuonna 2011 Kyocera esitteli ensimmäisen tuplanäyttöpuhelimen. Laitetta myytiin Echo-nimellä, mutta aika pian tämä kaiku vaimeni, kun ostajat eivät siitä innostuneet.

ZTE:n Axon M on oikeastaan keskitasoinen älypuhelin. 20 megapikselin yksikennoinen kamera, vuoden vanha Snapdragon 810 -prosessori, 4 + 64 gigatavua muistia ja Android 7 ei ole mitään, mitä markkinoilta ei olisi löytynyt jo pitkän aikaa.

Laitteessa on 3180 milliampeeritunnin akku, mikä herättää kyllä arveluja akkukestosta, sillä näyttö on yksi älypuhelimen energiasyöpöimmistä komponenteista. Kaksi näyttöä merkitsee tuplarasitusta akulle. ZTE lupaa 28,7 tunta puheaikaa, mutta mitä videon näyttäminen molemmille ruuduilla tarkoittaa akun kannalta, jää auki.

Toisen näytön istuttaminen laitteen ja saranan taakse tuo toki monenlaisia uusai käyttötapoja. Vaaka-asennossa kaksi ruutua leviää isoksi pelialustaksi. Tällöin sovelluksesta käytetään tablettiversiota, ZTE kertoo. Samaa elokuvaa voidan katsella myös laitteen molemmin puolin ns. peiliasennossa. Ja tietysti näytöillä voidaan dual-modessa katsoa kahta eri sovellusta samaan aikaan.

Laite on 12,1 milliä paksu ja painaa 230 grammaa. Hintaa ei vielä ole kerrottu, mutta se tulee ainakin AT&T:n myyntiin USA:ssa ja DoCoMolle Japanissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template