JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen ZTE on esitellyt uuden älypuhelimen, jonka iso erikoisuus on sen, että siinä on kaksi 5,2-tuumaista teräväpiirtonäyttöä. Samaa on yritetty aiemminkin ja silloin yritys päättyi surkeaan epäonnistumiseen. Ehkä ZTE onnistuu paremmin?

Vuonna 2011 Kyocera esitteli ensimmäisen tuplanäyttöpuhelimen. Laitetta myytiin Echo-nimellä, mutta aika pian tämä kaiku vaimeni, kun ostajat eivät siitä innostuneet.

ZTE:n Axon M on oikeastaan keskitasoinen älypuhelin. 20 megapikselin yksikennoinen kamera, vuoden vanha Snapdragon 810 -prosessori, 4 + 64 gigatavua muistia ja Android 7 ei ole mitään, mitä markkinoilta ei olisi löytynyt jo pitkän aikaa.

Laitteessa on 3180 milliampeeritunnin akku, mikä herättää kyllä arveluja akkukestosta, sillä näyttö on yksi älypuhelimen energiasyöpöimmistä komponenteista. Kaksi näyttöä merkitsee tuplarasitusta akulle. ZTE lupaa 28,7 tunta puheaikaa, mutta mitä videon näyttäminen molemmille ruuduilla tarkoittaa akun kannalta, jää auki.

Toisen näytön istuttaminen laitteen ja saranan taakse tuo toki monenlaisia uusai käyttötapoja. Vaaka-asennossa kaksi ruutua leviää isoksi pelialustaksi. Tällöin sovelluksesta käytetään tablettiversiota, ZTE kertoo. Samaa elokuvaa voidan katsella myös laitteen molemmin puolin ns. peiliasennossa. Ja tietysti näytöillä voidaan dual-modessa katsoa kahta eri sovellusta samaan aikaan.

Laite on 12,1 milliä paksu ja painaa 230 grammaa. Hintaa ei vielä ole kerrottu, mutta se tulee ainakin AT&T:n myyntiin USA:ssa ja DoCoMolle Japanissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template