JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Columbian yliopiston tutkijat kertoivat vuosi sitten kehittäneensä sekoitinpiirin, jonka avulla wifi-linkin kapasiteetti voidaan kaksinkertaistaa. Nyt samaa periaatetta on sovellettu millimetriaalloilla 30 gigahertsissä. Tuloksena voi olla kaksinkertainen datanopeus tulevissa 5G-linkeissä.

Maailmalla tutkitaan paljon radiopiirejä, jotka mahdollistaisivat samanaikaisen lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella. Columbian yliopiston tutkijoiden piirit ovat täysin kaksisuuntaisia full duplex -piirejä, jotka valmistetaan CMOS-prosessissa.

Aiemmin tällaisia piirejä on kehitetty magneettisten materiaalien, kuten ferriittien avulla, mutta näitä rakenteita ei voi liittää piisiruille. Nyt kehitetty sekoitinpiiri perustuu nopeisiin, huolellisesti synkronoituihin transistorikytkimiin, jotka osaavat reitittää lähetys- ja vastaanottosignaalit eri reittejä.

Verrattuna nykyisiin half-duplex-periaatteella toimiviin radiopiireihin columbialaisten tekniikalla päästään kaksinkertaiseen datanopeuteen. Tämä voi mullistaa 5G-yhteydet, robottiautojen välttämättömät tietoliikennelinkit ja jopa virtuaalilasien toteutuksen.

Näissä kaikissa sovelluksissa tarvitaan maksimaalisen paljon datanopeutta. Vapaaita taajuuksia haetaan yhä useammin millimetrialueelta ja uusi tutkimus osoittaa, että myös näillä taajuuksilla voidaan hyödyntää nyt kehitettyä full duplex -radiota

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template