JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Columbian yliopiston tutkijat kertoivat vuosi sitten kehittäneensä sekoitinpiirin, jonka avulla wifi-linkin kapasiteetti voidaan kaksinkertaistaa. Nyt samaa periaatetta on sovellettu millimetriaalloilla 30 gigahertsissä. Tuloksena voi olla kaksinkertainen datanopeus tulevissa 5G-linkeissä.

Maailmalla tutkitaan paljon radiopiirejä, jotka mahdollistaisivat samanaikaisen lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella. Columbian yliopiston tutkijoiden piirit ovat täysin kaksisuuntaisia full duplex -piirejä, jotka valmistetaan CMOS-prosessissa.

Aiemmin tällaisia piirejä on kehitetty magneettisten materiaalien, kuten ferriittien avulla, mutta näitä rakenteita ei voi liittää piisiruille. Nyt kehitetty sekoitinpiiri perustuu nopeisiin, huolellisesti synkronoituihin transistorikytkimiin, jotka osaavat reitittää lähetys- ja vastaanottosignaalit eri reittejä.

Verrattuna nykyisiin half-duplex-periaatteella toimiviin radiopiireihin columbialaisten tekniikalla päästään kaksinkertaiseen datanopeuteen. Tämä voi mullistaa 5G-yhteydet, robottiautojen välttämättömät tietoliikennelinkit ja jopa virtuaalilasien toteutuksen.

Näissä kaikissa sovelluksissa tarvitaan maksimaalisen paljon datanopeutta. Vapaaita taajuuksia haetaan yhä useammin millimetrialueelta ja uusi tutkimus osoittaa, että myös näillä taajuuksilla voidaan hyödyntää nyt kehitettyä full duplex -radiota

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template