JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Columbian yliopiston tutkijat kertoivat vuosi sitten kehittäneensä sekoitinpiirin, jonka avulla wifi-linkin kapasiteetti voidaan kaksinkertaistaa. Nyt samaa periaatetta on sovellettu millimetriaalloilla 30 gigahertsissä. Tuloksena voi olla kaksinkertainen datanopeus tulevissa 5G-linkeissä.

Maailmalla tutkitaan paljon radiopiirejä, jotka mahdollistaisivat samanaikaisen lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella. Columbian yliopiston tutkijoiden piirit ovat täysin kaksisuuntaisia full duplex -piirejä, jotka valmistetaan CMOS-prosessissa.

Aiemmin tällaisia piirejä on kehitetty magneettisten materiaalien, kuten ferriittien avulla, mutta näitä rakenteita ei voi liittää piisiruille. Nyt kehitetty sekoitinpiiri perustuu nopeisiin, huolellisesti synkronoituihin transistorikytkimiin, jotka osaavat reitittää lähetys- ja vastaanottosignaalit eri reittejä.

Verrattuna nykyisiin half-duplex-periaatteella toimiviin radiopiireihin columbialaisten tekniikalla päästään kaksinkertaiseen datanopeuteen. Tämä voi mullistaa 5G-yhteydet, robottiautojen välttämättömät tietoliikennelinkit ja jopa virtuaalilasien toteutuksen.

Näissä kaikissa sovelluksissa tarvitaan maksimaalisen paljon datanopeutta. Vapaaita taajuuksia haetaan yhä useammin millimetrialueelta ja uusi tutkimus osoittaa, että myös näillä taajuuksilla voidaan hyödyntää nyt kehitettyä full duplex -radiota

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template