JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Columbian yliopiston tutkijat kertoivat vuosi sitten kehittäneensä sekoitinpiirin, jonka avulla wifi-linkin kapasiteetti voidaan kaksinkertaistaa. Nyt samaa periaatetta on sovellettu millimetriaalloilla 30 gigahertsissä. Tuloksena voi olla kaksinkertainen datanopeus tulevissa 5G-linkeissä.

Maailmalla tutkitaan paljon radiopiirejä, jotka mahdollistaisivat samanaikaisen lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella. Columbian yliopiston tutkijoiden piirit ovat täysin kaksisuuntaisia full duplex -piirejä, jotka valmistetaan CMOS-prosessissa.

Aiemmin tällaisia piirejä on kehitetty magneettisten materiaalien, kuten ferriittien avulla, mutta näitä rakenteita ei voi liittää piisiruille. Nyt kehitetty sekoitinpiiri perustuu nopeisiin, huolellisesti synkronoituihin transistorikytkimiin, jotka osaavat reitittää lähetys- ja vastaanottosignaalit eri reittejä.

Verrattuna nykyisiin half-duplex-periaatteella toimiviin radiopiireihin columbialaisten tekniikalla päästään kaksinkertaiseen datanopeuteen. Tämä voi mullistaa 5G-yhteydet, robottiautojen välttämättömät tietoliikennelinkit ja jopa virtuaalilasien toteutuksen.

Näissä kaikissa sovelluksissa tarvitaan maksimaalisen paljon datanopeutta. Vapaaita taajuuksia haetaan yhä useammin millimetrialueelta ja uusi tutkimus osoittaa, että myös näillä taajuuksilla voidaan hyödyntää nyt kehitettyä full duplex -radiota

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template