JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pienten 5G-solujen tukiasemien pitää yltää 10 gigabitin datanlähetysnopeuksiin, mikä käytännössä tarkoittaa suurta lähetystehoa ja suurta tehonkulutusta. Fujitsu Laboratorios on kehittänyt tekniikan, jolla pieni 5G-tukiasema kuluttaa saman verran tehoa kuin tavallinen wifi-reititin.

Fujitsun ratkaisussa säädellään tarkasti millimetriaalloilla toimivan 5G-tukiaseman antennielementtien signaalin vaihetta (phase). Kehitetty vaihemuunnin pienentää lähetyksen vaatimaa virtaa ja minimoi lähettimen energiahävikin.

Tuloksena on jopa 128 antennielementin 5G-tukiasema, joka kuluttaa tehoa vain noin 10 wattia. Tämä mahdollistaa hyvin tiheän 5G-verkon toteuttamisen esimerkiksi juna-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa.

Fujitsun kehittämä piiri on kooltaan vain 0,65 x 1,33 milliä. Sen tehonkulutus on noin 50 prosenttia pienempi kuin minkään vastaavan aiemmin kehitetyn ratkaisun.

Tähän asti jokaista antennikeilaa ohjaava muunnin on vaatinut noin neljän ampeerin virran. Fujitsu leikkasi muuntimen virrantarpeen kahteen ampeeriin, mikä kutisti komponentin tehonkulutuksen kolmeen wattiin ja koko tukiaseman jatkuvan tehonkulutuksen 10 wattiin.

Fujitsu aikoo nyt viedä uuden vaihemuuntimen kenttätesteihin. Tarkoituksena on tuoda markkinoille kaupallinen tuote vuoden 2020 aikana.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template