JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Pienten 5G-solujen tukiasemien pitää yltää 10 gigabitin datanlähetysnopeuksiin, mikä käytännössä tarkoittaa suurta lähetystehoa ja suurta tehonkulutusta. Fujitsu Laboratorios on kehittänyt tekniikan, jolla pieni 5G-tukiasema kuluttaa saman verran tehoa kuin tavallinen wifi-reititin.

Fujitsun ratkaisussa säädellään tarkasti millimetriaalloilla toimivan 5G-tukiaseman antennielementtien signaalin vaihetta (phase). Kehitetty vaihemuunnin pienentää lähetyksen vaatimaa virtaa ja minimoi lähettimen energiahävikin.

Tuloksena on jopa 128 antennielementin 5G-tukiasema, joka kuluttaa tehoa vain noin 10 wattia. Tämä mahdollistaa hyvin tiheän 5G-verkon toteuttamisen esimerkiksi juna-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa.

Fujitsun kehittämä piiri on kooltaan vain 0,65 x 1,33 milliä. Sen tehonkulutus on noin 50 prosenttia pienempi kuin minkään vastaavan aiemmin kehitetyn ratkaisun.

Tähän asti jokaista antennikeilaa ohjaava muunnin on vaatinut noin neljän ampeerin virran. Fujitsu leikkasi muuntimen virrantarpeen kahteen ampeeriin, mikä kutisti komponentin tehonkulutuksen kolmeen wattiin ja koko tukiaseman jatkuvan tehonkulutuksen 10 wattiin.

Fujitsu aikoo nyt viedä uuden vaihemuuntimen kenttätesteihin. Tarkoituksena on tuoda markkinoille kaupallinen tuote vuoden 2020 aikana.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template