JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pienten 5G-solujen tukiasemien pitää yltää 10 gigabitin datanlähetysnopeuksiin, mikä käytännössä tarkoittaa suurta lähetystehoa ja suurta tehonkulutusta. Fujitsu Laboratorios on kehittänyt tekniikan, jolla pieni 5G-tukiasema kuluttaa saman verran tehoa kuin tavallinen wifi-reititin.

Fujitsun ratkaisussa säädellään tarkasti millimetriaalloilla toimivan 5G-tukiaseman antennielementtien signaalin vaihetta (phase). Kehitetty vaihemuunnin pienentää lähetyksen vaatimaa virtaa ja minimoi lähettimen energiahävikin.

Tuloksena on jopa 128 antennielementin 5G-tukiasema, joka kuluttaa tehoa vain noin 10 wattia. Tämä mahdollistaa hyvin tiheän 5G-verkon toteuttamisen esimerkiksi juna-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa.

Fujitsun kehittämä piiri on kooltaan vain 0,65 x 1,33 milliä. Sen tehonkulutus on noin 50 prosenttia pienempi kuin minkään vastaavan aiemmin kehitetyn ratkaisun.

Tähän asti jokaista antennikeilaa ohjaava muunnin on vaatinut noin neljän ampeerin virran. Fujitsu leikkasi muuntimen virrantarpeen kahteen ampeeriin, mikä kutisti komponentin tehonkulutuksen kolmeen wattiin ja koko tukiaseman jatkuvan tehonkulutuksen 10 wattiin.

Fujitsu aikoo nyt viedä uuden vaihemuuntimen kenttätesteihin. Tarkoituksena on tuoda markkinoille kaupallinen tuote vuoden 2020 aikana.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template