JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pienten 5G-solujen tukiasemien pitää yltää 10 gigabitin datanlähetysnopeuksiin, mikä käytännössä tarkoittaa suurta lähetystehoa ja suurta tehonkulutusta. Fujitsu Laboratorios on kehittänyt tekniikan, jolla pieni 5G-tukiasema kuluttaa saman verran tehoa kuin tavallinen wifi-reititin.

Fujitsun ratkaisussa säädellään tarkasti millimetriaalloilla toimivan 5G-tukiaseman antennielementtien signaalin vaihetta (phase). Kehitetty vaihemuunnin pienentää lähetyksen vaatimaa virtaa ja minimoi lähettimen energiahävikin.

Tuloksena on jopa 128 antennielementin 5G-tukiasema, joka kuluttaa tehoa vain noin 10 wattia. Tämä mahdollistaa hyvin tiheän 5G-verkon toteuttamisen esimerkiksi juna-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa.

Fujitsun kehittämä piiri on kooltaan vain 0,65 x 1,33 milliä. Sen tehonkulutus on noin 50 prosenttia pienempi kuin minkään vastaavan aiemmin kehitetyn ratkaisun.

Tähän asti jokaista antennikeilaa ohjaava muunnin on vaatinut noin neljän ampeerin virran. Fujitsu leikkasi muuntimen virrantarpeen kahteen ampeeriin, mikä kutisti komponentin tehonkulutuksen kolmeen wattiin ja koko tukiaseman jatkuvan tehonkulutuksen 10 wattiin.

Fujitsu aikoo nyt viedä uuden vaihemuuntimen kenttätesteihin. Tarkoituksena on tuoda markkinoille kaupallinen tuote vuoden 2020 aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template