JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Fujitsu Laboratories on esitellyt tekniikan, joka korjaa automaattisesti ohjelmavirheitä eli bugeja oliopohjaisissa ohjelmissa, joita käytetään tyyillisesti esimerkiksi liiketalouden sovelluskehityksessä.

Järjestelmä käyttää koneoppimista ja vertaa testattavaa ohjelmaa bugiraporttien kirjastoon ja näiden korjauksiin. Fujitsun mukaan tekniikka löytää ja korjaa yksittäisiä virheitä 28,8 prosenttia tehokkaammin kuin perinteinen heuristinen hakuun perustuva korjaaminen ja manuaalinen korjaaminen.

Fujitsu muistuttaa, että koodivirheiden löytäminen ja korjaaminen vie tällähetkellä kohtuuttoman paljon aikaa ohjelmiston kehitysprojektista. Bugien löytämiseen ja eliminoimiseen tarvitaan automatisoituja ratkaisuja.

Koneoppimisen avulla järjestelmä pystyy tarkasti luokittelemaan mahdolliset korjaukset, priorisoimaan relevantit ehdokkaat ja näin nopeuttamaan oikeiden korjausten kehittämistä. Kun bugin korjaaminen vei aiemmin manuaalisesti tunteja ja päiviä, tekoälyn avulla se onnistuu minuuteissa.

Fujitsu Laboratories aikoo kehittää työkalua edelleen ja julkista sen ensi vuonna palvelutuotteena markkinoille.

Tutkimusten mukaan koodaajat kuluvat jopa puolet työajastaan vikojen identifioimiseen ja korjaamiseen. Fujitsun omien laskelmien mukaan esimerkiksi metodin kutsumiseen liittyvien bugien korjaaminen vie tiimiltä keskimäärin yli 17 päivää. Bugien korjaaminen maksaa softataloille vuosittain satoja miljoonia dollareita.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template