JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fujitsu Laboratories on esitellyt tekniikan, joka korjaa automaattisesti ohjelmavirheitä eli bugeja oliopohjaisissa ohjelmissa, joita käytetään tyyillisesti esimerkiksi liiketalouden sovelluskehityksessä.

Järjestelmä käyttää koneoppimista ja vertaa testattavaa ohjelmaa bugiraporttien kirjastoon ja näiden korjauksiin. Fujitsun mukaan tekniikka löytää ja korjaa yksittäisiä virheitä 28,8 prosenttia tehokkaammin kuin perinteinen heuristinen hakuun perustuva korjaaminen ja manuaalinen korjaaminen.

Fujitsu muistuttaa, että koodivirheiden löytäminen ja korjaaminen vie tällähetkellä kohtuuttoman paljon aikaa ohjelmiston kehitysprojektista. Bugien löytämiseen ja eliminoimiseen tarvitaan automatisoituja ratkaisuja.

Koneoppimisen avulla järjestelmä pystyy tarkasti luokittelemaan mahdolliset korjaukset, priorisoimaan relevantit ehdokkaat ja näin nopeuttamaan oikeiden korjausten kehittämistä. Kun bugin korjaaminen vei aiemmin manuaalisesti tunteja ja päiviä, tekoälyn avulla se onnistuu minuuteissa.

Fujitsu Laboratories aikoo kehittää työkalua edelleen ja julkista sen ensi vuonna palvelutuotteena markkinoille.

Tutkimusten mukaan koodaajat kuluvat jopa puolet työajastaan vikojen identifioimiseen ja korjaamiseen. Fujitsun omien laskelmien mukaan esimerkiksi metodin kutsumiseen liittyvien bugien korjaaminen vie tiimiltä keskimäärin yli 17 päivää. Bugien korjaaminen maksaa softataloille vuosittain satoja miljoonia dollareita.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template