JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fujitsu Laboratories on esitellyt tekniikan, joka korjaa automaattisesti ohjelmavirheitä eli bugeja oliopohjaisissa ohjelmissa, joita käytetään tyyillisesti esimerkiksi liiketalouden sovelluskehityksessä.

Järjestelmä käyttää koneoppimista ja vertaa testattavaa ohjelmaa bugiraporttien kirjastoon ja näiden korjauksiin. Fujitsun mukaan tekniikka löytää ja korjaa yksittäisiä virheitä 28,8 prosenttia tehokkaammin kuin perinteinen heuristinen hakuun perustuva korjaaminen ja manuaalinen korjaaminen.

Fujitsu muistuttaa, että koodivirheiden löytäminen ja korjaaminen vie tällähetkellä kohtuuttoman paljon aikaa ohjelmiston kehitysprojektista. Bugien löytämiseen ja eliminoimiseen tarvitaan automatisoituja ratkaisuja.

Koneoppimisen avulla järjestelmä pystyy tarkasti luokittelemaan mahdolliset korjaukset, priorisoimaan relevantit ehdokkaat ja näin nopeuttamaan oikeiden korjausten kehittämistä. Kun bugin korjaaminen vei aiemmin manuaalisesti tunteja ja päiviä, tekoälyn avulla se onnistuu minuuteissa.

Fujitsu Laboratories aikoo kehittää työkalua edelleen ja julkista sen ensi vuonna palvelutuotteena markkinoille.

Tutkimusten mukaan koodaajat kuluvat jopa puolet työajastaan vikojen identifioimiseen ja korjaamiseen. Fujitsun omien laskelmien mukaan esimerkiksi metodin kutsumiseen liittyvien bugien korjaaminen vie tiimiltä keskimäärin yli 17 päivää. Bugien korjaaminen maksaa softataloille vuosittain satoja miljoonia dollareita.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template