JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fujitsu Laboratories on esitellyt tekniikan, joka korjaa automaattisesti ohjelmavirheitä eli bugeja oliopohjaisissa ohjelmissa, joita käytetään tyyillisesti esimerkiksi liiketalouden sovelluskehityksessä.

Järjestelmä käyttää koneoppimista ja vertaa testattavaa ohjelmaa bugiraporttien kirjastoon ja näiden korjauksiin. Fujitsun mukaan tekniikka löytää ja korjaa yksittäisiä virheitä 28,8 prosenttia tehokkaammin kuin perinteinen heuristinen hakuun perustuva korjaaminen ja manuaalinen korjaaminen.

Fujitsu muistuttaa, että koodivirheiden löytäminen ja korjaaminen vie tällähetkellä kohtuuttoman paljon aikaa ohjelmiston kehitysprojektista. Bugien löytämiseen ja eliminoimiseen tarvitaan automatisoituja ratkaisuja.

Koneoppimisen avulla järjestelmä pystyy tarkasti luokittelemaan mahdolliset korjaukset, priorisoimaan relevantit ehdokkaat ja näin nopeuttamaan oikeiden korjausten kehittämistä. Kun bugin korjaaminen vei aiemmin manuaalisesti tunteja ja päiviä, tekoälyn avulla se onnistuu minuuteissa.

Fujitsu Laboratories aikoo kehittää työkalua edelleen ja julkista sen ensi vuonna palvelutuotteena markkinoille.

Tutkimusten mukaan koodaajat kuluvat jopa puolet työajastaan vikojen identifioimiseen ja korjaamiseen. Fujitsun omien laskelmien mukaan esimerkiksi metodin kutsumiseen liittyvien bugien korjaaminen vie tiimiltä keskimäärin yli 17 päivää. Bugien korjaaminen maksaa softataloille vuosittain satoja miljoonia dollareita.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template