JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on valitettavan jäljessä esimerkiksi pohjoismaisia naapureitaan sähköautokannan kehityksessä. Trafin mukaan maamme teillä liikkui syyskuun lopussa 1289 sähköautoa.

Lähes joka toinen Suomen sähköautoista on Tesla. Elon Muskin kehittämällä autolla liikkuu 571 suomalaista. Nissan Leaf on toiseksi yleisin, niitä on maanteillämme 383 kappaletta. Kaikkiaan sähköautoja on 21 eri merkkiä, mukaan sopii yksi omavalmisteinen auto.

Useampi kuin kuusi kymmenestä sähköautosta huristaa Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa sähköautoja on toiseksi eniten, yhteensä 106. Ahvenanmaallekin on yksi sähköauto eksynyt.

Myös latauspisteiden tilanne vaihtelee Suomessa melkoisesti. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla on 12 Teslaa, mutta Jalasjärven Juustoportin pihassa (kuvassa) oli kuusi Tesla-latausasemaa. Maakunnan Tesloista samaan pihaan mahtuu siis samanaikaisesti lataukseen puolet.

Vertailun vuoksi: Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 12 000 sähköautoa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template