JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Suomi on valitettavan jäljessä esimerkiksi pohjoismaisia naapureitaan sähköautokannan kehityksessä. Trafin mukaan maamme teillä liikkui syyskuun lopussa 1289 sähköautoa.

Lähes joka toinen Suomen sähköautoista on Tesla. Elon Muskin kehittämällä autolla liikkuu 571 suomalaista. Nissan Leaf on toiseksi yleisin, niitä on maanteillämme 383 kappaletta. Kaikkiaan sähköautoja on 21 eri merkkiä, mukaan sopii yksi omavalmisteinen auto.

Useampi kuin kuusi kymmenestä sähköautosta huristaa Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa sähköautoja on toiseksi eniten, yhteensä 106. Ahvenanmaallekin on yksi sähköauto eksynyt.

Myös latauspisteiden tilanne vaihtelee Suomessa melkoisesti. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla on 12 Teslaa, mutta Jalasjärven Juustoportin pihassa (kuvassa) oli kuusi Tesla-latausasemaa. Maakunnan Tesloista samaan pihaan mahtuu siis samanaikaisesti lataukseen puolet.

Vertailun vuoksi: Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 12 000 sähköautoa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template