JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on valitettavan jäljessä esimerkiksi pohjoismaisia naapureitaan sähköautokannan kehityksessä. Trafin mukaan maamme teillä liikkui syyskuun lopussa 1289 sähköautoa.

Lähes joka toinen Suomen sähköautoista on Tesla. Elon Muskin kehittämällä autolla liikkuu 571 suomalaista. Nissan Leaf on toiseksi yleisin, niitä on maanteillämme 383 kappaletta. Kaikkiaan sähköautoja on 21 eri merkkiä, mukaan sopii yksi omavalmisteinen auto.

Useampi kuin kuusi kymmenestä sähköautosta huristaa Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa sähköautoja on toiseksi eniten, yhteensä 106. Ahvenanmaallekin on yksi sähköauto eksynyt.

Myös latauspisteiden tilanne vaihtelee Suomessa melkoisesti. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla on 12 Teslaa, mutta Jalasjärven Juustoportin pihassa (kuvassa) oli kuusi Tesla-latausasemaa. Maakunnan Tesloista samaan pihaan mahtuu siis samanaikaisesti lataukseen puolet.

Vertailun vuoksi: Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 12 000 sähköautoa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template