JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on valitettavan jäljessä esimerkiksi pohjoismaisia naapureitaan sähköautokannan kehityksessä. Trafin mukaan maamme teillä liikkui syyskuun lopussa 1289 sähköautoa.

Lähes joka toinen Suomen sähköautoista on Tesla. Elon Muskin kehittämällä autolla liikkuu 571 suomalaista. Nissan Leaf on toiseksi yleisin, niitä on maanteillämme 383 kappaletta. Kaikkiaan sähköautoja on 21 eri merkkiä, mukaan sopii yksi omavalmisteinen auto.

Useampi kuin kuusi kymmenestä sähköautosta huristaa Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa sähköautoja on toiseksi eniten, yhteensä 106. Ahvenanmaallekin on yksi sähköauto eksynyt.

Myös latauspisteiden tilanne vaihtelee Suomessa melkoisesti. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla on 12 Teslaa, mutta Jalasjärven Juustoportin pihassa (kuvassa) oli kuusi Tesla-latausasemaa. Maakunnan Tesloista samaan pihaan mahtuu siis samanaikaisesti lataukseen puolet.

Vertailun vuoksi: Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 12 000 sähköautoa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template