JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autojen ADAS-järjestelmät kehittyvät nyt kovaa vauhtia, ja samoin kehittyvät järjestelmien tarvitsemat komponentit. Sony on esitellyt tähän asti tarkimman CMOS-pohjaisen kameran autoihin. Sen avulla ADAS-järjestelmä erottaa liikennemerkit jo 160 metrin päästä.

IMX324-kennossa on 7,42 miljoonaa pikseliä 3849 x 1929 pikselin matriisina. Verrattuna tämän hetken ADAS-kameroihin siinä on kolminkertainen määrä horisontaalisia pikseleitä. Kenno on lisäksi erittäin herkkä, joten se erottaa jalankulkijat ja esteet pimeämmissä oloissa. Sonyn mukaan kuunvalo eli 0,1 luxia riittää.

IMX324-kenno on ensimmäinen ADAS-järjestelmiin tuotu kamera, joka on toteutettu pinotulla rakenteella. Siinä pikselimatriisi ja signaalinprosessointi on sijoitettu eri kerroksiin, minkä ansiosta kamerassa päästään tarkkuudesta huolimatta kompaktiin kokoon ja pieneen tehonkulutukseen.

Kamerakennon mitat ovat 13,23 x 8,97 milliä. Pikselin koko on 2,25 x 2,25 mikronia. Videota kenno sieppaa 40 ruudun sekuntinopeudella.

Sonyn mukaan kamera on yhteensopiva Intelin nykyään omistaman israelilaisen Mobileeyen työn alla olevien EyeQ4- ja EyeQ5-kuvaprosessorin kanssa. Näille ja muille prosessoreilla signaali lähtee standardia MIPI CSI-2 -sarjaväylää pitkin. Kamera on varustettu uudella turvatoiminnolla, joka estää tuotetun kuvan muuttamisen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template