JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autojen ADAS-järjestelmät kehittyvät nyt kovaa vauhtia, ja samoin kehittyvät järjestelmien tarvitsemat komponentit. Sony on esitellyt tähän asti tarkimman CMOS-pohjaisen kameran autoihin. Sen avulla ADAS-järjestelmä erottaa liikennemerkit jo 160 metrin päästä.

IMX324-kennossa on 7,42 miljoonaa pikseliä 3849 x 1929 pikselin matriisina. Verrattuna tämän hetken ADAS-kameroihin siinä on kolminkertainen määrä horisontaalisia pikseleitä. Kenno on lisäksi erittäin herkkä, joten se erottaa jalankulkijat ja esteet pimeämmissä oloissa. Sonyn mukaan kuunvalo eli 0,1 luxia riittää.

IMX324-kenno on ensimmäinen ADAS-järjestelmiin tuotu kamera, joka on toteutettu pinotulla rakenteella. Siinä pikselimatriisi ja signaalinprosessointi on sijoitettu eri kerroksiin, minkä ansiosta kamerassa päästään tarkkuudesta huolimatta kompaktiin kokoon ja pieneen tehonkulutukseen.

Kamerakennon mitat ovat 13,23 x 8,97 milliä. Pikselin koko on 2,25 x 2,25 mikronia. Videota kenno sieppaa 40 ruudun sekuntinopeudella.

Sonyn mukaan kamera on yhteensopiva Intelin nykyään omistaman israelilaisen Mobileeyen työn alla olevien EyeQ4- ja EyeQ5-kuvaprosessorin kanssa. Näille ja muille prosessoreilla signaali lähtee standardia MIPI CSI-2 -sarjaväylää pitkin. Kamera on varustettu uudella turvatoiminnolla, joka estää tuotetun kuvan muuttamisen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template