JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autojen ADAS-järjestelmät kehittyvät nyt kovaa vauhtia, ja samoin kehittyvät järjestelmien tarvitsemat komponentit. Sony on esitellyt tähän asti tarkimman CMOS-pohjaisen kameran autoihin. Sen avulla ADAS-järjestelmä erottaa liikennemerkit jo 160 metrin päästä.

IMX324-kennossa on 7,42 miljoonaa pikseliä 3849 x 1929 pikselin matriisina. Verrattuna tämän hetken ADAS-kameroihin siinä on kolminkertainen määrä horisontaalisia pikseleitä. Kenno on lisäksi erittäin herkkä, joten se erottaa jalankulkijat ja esteet pimeämmissä oloissa. Sonyn mukaan kuunvalo eli 0,1 luxia riittää.

IMX324-kenno on ensimmäinen ADAS-järjestelmiin tuotu kamera, joka on toteutettu pinotulla rakenteella. Siinä pikselimatriisi ja signaalinprosessointi on sijoitettu eri kerroksiin, minkä ansiosta kamerassa päästään tarkkuudesta huolimatta kompaktiin kokoon ja pieneen tehonkulutukseen.

Kamerakennon mitat ovat 13,23 x 8,97 milliä. Pikselin koko on 2,25 x 2,25 mikronia. Videota kenno sieppaa 40 ruudun sekuntinopeudella.

Sonyn mukaan kamera on yhteensopiva Intelin nykyään omistaman israelilaisen Mobileeyen työn alla olevien EyeQ4- ja EyeQ5-kuvaprosessorin kanssa. Näille ja muille prosessoreilla signaali lähtee standardia MIPI CSI-2 -sarjaväylää pitkin. Kamera on varustettu uudella turvatoiminnolla, joka estää tuotetun kuvan muuttamisen.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template