JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Autojen ADAS-järjestelmät kehittyvät nyt kovaa vauhtia, ja samoin kehittyvät järjestelmien tarvitsemat komponentit. Sony on esitellyt tähän asti tarkimman CMOS-pohjaisen kameran autoihin. Sen avulla ADAS-järjestelmä erottaa liikennemerkit jo 160 metrin päästä.

IMX324-kennossa on 7,42 miljoonaa pikseliä 3849 x 1929 pikselin matriisina. Verrattuna tämän hetken ADAS-kameroihin siinä on kolminkertainen määrä horisontaalisia pikseleitä. Kenno on lisäksi erittäin herkkä, joten se erottaa jalankulkijat ja esteet pimeämmissä oloissa. Sonyn mukaan kuunvalo eli 0,1 luxia riittää.

IMX324-kenno on ensimmäinen ADAS-järjestelmiin tuotu kamera, joka on toteutettu pinotulla rakenteella. Siinä pikselimatriisi ja signaalinprosessointi on sijoitettu eri kerroksiin, minkä ansiosta kamerassa päästään tarkkuudesta huolimatta kompaktiin kokoon ja pieneen tehonkulutukseen.

Kamerakennon mitat ovat 13,23 x 8,97 milliä. Pikselin koko on 2,25 x 2,25 mikronia. Videota kenno sieppaa 40 ruudun sekuntinopeudella.

Sonyn mukaan kamera on yhteensopiva Intelin nykyään omistaman israelilaisen Mobileeyen työn alla olevien EyeQ4- ja EyeQ5-kuvaprosessorin kanssa. Näille ja muille prosessoreilla signaali lähtee standardia MIPI CSI-2 -sarjaväylää pitkin. Kamera on varustettu uudella turvatoiminnolla, joka estää tuotetun kuvan muuttamisen.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template