JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokian kolmannen neljänneksen tulosluvut ovat saaneet yhtiön pörssikurssin suorastaan syöksyyn Helsingin pörssissä. Liikevaihto kutistuu hiipuvilla verkkomarkkinoilla. Ainoastaan Technologies-ryhmän kasvavat patenttitulot miellyttivät pääjohtaja Rajeev Suria.

Verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia reiluun 4,8 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän myynti kasvoi 37 prosenttia 486 miljoonaan euroon. Summassa on 180 miljoonan euron kertakorvaus.

Nokia ei eritellyt tätä kertakorvausta, mutta kolmannella neljänneksellä se pääsi LG:n kanssa sopuun patenteista välimiesratkaisussa. Surin mukaan Nokian patenttitulot ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 2014, jolloin ne olivat 578 miljoonaa euroa. Patenttisalkku tuo Nokialle nyt miljarditulot vuodessa.

Nokia teki kolmannella neljänneksellä voittoa 668 miljoonaa euroa. Summa on viidenneksen vuodentakaista parempi ja osoittaa selvästi, että yhtiön pitkään jatkuneet tehostamistoimet ovat toimineet.

Verkkomarkkinoiden tahmeaan tilanteeseen Nokiakan ei voi juuri vaikuttaa. Sen sijaan tulevilta 5G-verkoilta Rajeev Suri odottaa paljon, kunhan investoinnit lähtevät seuraavien 2-3 vuoden aikana käyntiin.

- Uskon lisäksi tuotevalikoimamme hyötyjen näkyvän entistä selvemmin markkinan siirtyessä 5G:hen, joka on paljon muutakin kuin pelkästään radioverkkoteknologia. 5G-teknologia edellyttää muun muassa pilvipohjaisia runkoverkkoja, IP-reititystä, monenlaisia siirtoratkaisuja, kiinteitä langattomia laajakaistayhteyksiä ja ohjelmisto-ohjattuja verkkosovelluksia. Nokia on yksi harvoista yhtiöistä, joka pystyy vastaamaan näihin kaikkiin tarpeisiin, Rajeev sanoo.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template