JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian kolmannen neljänneksen tulosluvut ovat saaneet yhtiön pörssikurssin suorastaan syöksyyn Helsingin pörssissä. Liikevaihto kutistuu hiipuvilla verkkomarkkinoilla. Ainoastaan Technologies-ryhmän kasvavat patenttitulot miellyttivät pääjohtaja Rajeev Suria.

Verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia reiluun 4,8 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän myynti kasvoi 37 prosenttia 486 miljoonaan euroon. Summassa on 180 miljoonan euron kertakorvaus.

Nokia ei eritellyt tätä kertakorvausta, mutta kolmannella neljänneksellä se pääsi LG:n kanssa sopuun patenteista välimiesratkaisussa. Surin mukaan Nokian patenttitulot ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 2014, jolloin ne olivat 578 miljoonaa euroa. Patenttisalkku tuo Nokialle nyt miljarditulot vuodessa.

Nokia teki kolmannella neljänneksellä voittoa 668 miljoonaa euroa. Summa on viidenneksen vuodentakaista parempi ja osoittaa selvästi, että yhtiön pitkään jatkuneet tehostamistoimet ovat toimineet.

Verkkomarkkinoiden tahmeaan tilanteeseen Nokiakan ei voi juuri vaikuttaa. Sen sijaan tulevilta 5G-verkoilta Rajeev Suri odottaa paljon, kunhan investoinnit lähtevät seuraavien 2-3 vuoden aikana käyntiin.

- Uskon lisäksi tuotevalikoimamme hyötyjen näkyvän entistä selvemmin markkinan siirtyessä 5G:hen, joka on paljon muutakin kuin pelkästään radioverkkoteknologia. 5G-teknologia edellyttää muun muassa pilvipohjaisia runkoverkkoja, IP-reititystä, monenlaisia siirtoratkaisuja, kiinteitä langattomia laajakaistayhteyksiä ja ohjelmisto-ohjattuja verkkosovelluksia. Nokia on yksi harvoista yhtiöistä, joka pystyy vastaamaan näihin kaikkiin tarpeisiin, Rajeev sanoo.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template