JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian kolmannen neljänneksen tulosluvut ovat saaneet yhtiön pörssikurssin suorastaan syöksyyn Helsingin pörssissä. Liikevaihto kutistuu hiipuvilla verkkomarkkinoilla. Ainoastaan Technologies-ryhmän kasvavat patenttitulot miellyttivät pääjohtaja Rajeev Suria.

Verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia reiluun 4,8 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän myynti kasvoi 37 prosenttia 486 miljoonaan euroon. Summassa on 180 miljoonan euron kertakorvaus.

Nokia ei eritellyt tätä kertakorvausta, mutta kolmannella neljänneksellä se pääsi LG:n kanssa sopuun patenteista välimiesratkaisussa. Surin mukaan Nokian patenttitulot ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 2014, jolloin ne olivat 578 miljoonaa euroa. Patenttisalkku tuo Nokialle nyt miljarditulot vuodessa.

Nokia teki kolmannella neljänneksellä voittoa 668 miljoonaa euroa. Summa on viidenneksen vuodentakaista parempi ja osoittaa selvästi, että yhtiön pitkään jatkuneet tehostamistoimet ovat toimineet.

Verkkomarkkinoiden tahmeaan tilanteeseen Nokiakan ei voi juuri vaikuttaa. Sen sijaan tulevilta 5G-verkoilta Rajeev Suri odottaa paljon, kunhan investoinnit lähtevät seuraavien 2-3 vuoden aikana käyntiin.

- Uskon lisäksi tuotevalikoimamme hyötyjen näkyvän entistä selvemmin markkinan siirtyessä 5G:hen, joka on paljon muutakin kuin pelkästään radioverkkoteknologia. 5G-teknologia edellyttää muun muassa pilvipohjaisia runkoverkkoja, IP-reititystä, monenlaisia siirtoratkaisuja, kiinteitä langattomia laajakaistayhteyksiä ja ohjelmisto-ohjattuja verkkosovelluksia. Nokia on yksi harvoista yhtiöistä, joka pystyy vastaamaan näihin kaikkiin tarpeisiin, Rajeev sanoo.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template