JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokian kolmannen neljänneksen tulosluvut ovat saaneet yhtiön pörssikurssin suorastaan syöksyyn Helsingin pörssissä. Liikevaihto kutistuu hiipuvilla verkkomarkkinoilla. Ainoastaan Technologies-ryhmän kasvavat patenttitulot miellyttivät pääjohtaja Rajeev Suria.

Verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski vuodentakaisesta yhdeksän prosenttia reiluun 4,8 miljardiin euroon. Technologies-ryhmän myynti kasvoi 37 prosenttia 486 miljoonaan euroon. Summassa on 180 miljoonan euron kertakorvaus.

Nokia ei eritellyt tätä kertakorvausta, mutta kolmannella neljänneksellä se pääsi LG:n kanssa sopuun patenteista välimiesratkaisussa. Surin mukaan Nokian patenttitulot ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 2014, jolloin ne olivat 578 miljoonaa euroa. Patenttisalkku tuo Nokialle nyt miljarditulot vuodessa.

Nokia teki kolmannella neljänneksellä voittoa 668 miljoonaa euroa. Summa on viidenneksen vuodentakaista parempi ja osoittaa selvästi, että yhtiön pitkään jatkuneet tehostamistoimet ovat toimineet.

Verkkomarkkinoiden tahmeaan tilanteeseen Nokiakan ei voi juuri vaikuttaa. Sen sijaan tulevilta 5G-verkoilta Rajeev Suri odottaa paljon, kunhan investoinnit lähtevät seuraavien 2-3 vuoden aikana käyntiin.

- Uskon lisäksi tuotevalikoimamme hyötyjen näkyvän entistä selvemmin markkinan siirtyessä 5G:hen, joka on paljon muutakin kuin pelkästään radioverkkoteknologia. 5G-teknologia edellyttää muun muassa pilvipohjaisia runkoverkkoja, IP-reititystä, monenlaisia siirtoratkaisuja, kiinteitä langattomia laajakaistayhteyksiä ja ohjelmisto-ohjattuja verkkosovelluksia. Nokia on yksi harvoista yhtiöistä, joka pystyy vastaamaan näihin kaikkiin tarpeisiin, Rajeev sanoo.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template