JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ensimmäinen iPhone esiteltiin vuonna 2007. Sen jälkeisenä kymmenen vuoden aikana laitteen suorituskyky on kasvanut 120-kertaiseksi. Elektroniikan kehitys on ollut todella nopeaa.

Samaan aikaan Apple on onnistunut hiljalleen kasvattamaan älypuhelimensa toiminta-aikaa yhdellä latauksella. Tämä on erittäin kova saavutus, kun ottaa huomioon, että akun kapasiteetti kasvoi ensimmäisestä iPhonesta iPhone 7:een keskimäärin neljä prosenttia jopa laitepolvessa.

Ensimmäisessä iPhonessa oli 1400 milliampeeritunnin akku. iPhone 4S:ssä akku kasvoi 1430 mAh:een, iPhone 6:ssa 1810 mAh:een ja Viime vuonna iPhone 7:ssa 1960 milliampeerituntiin.

Uusimmassa iPhone X:ssä akku 2716 milliampeeritunnin kokoinen. Monissa muissa malleissa akun kapasiteetti on kuitenkin merkittävästi suurempi. Esimerkiksi Huawein Mate 10 Pro -laitteessa 4000 milliampeerituntia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template