JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kaikenlainen kuvantaminen perustuu valonilmaisimeen eli fotodetektoriin. Belgialaiset IMECin ja Holstin tutkimuskeskukset ovat nyt yhdessä kehittäneet maailman ensimmäisen taipuisan valonilmaisimen. Innovaatio voi mullistaa esimerkiksi röntgenlaitteiden markkinat.

Tutkijat muistuttavat, että taipuisa muoto on valonilmaisimelle kaikkein luonnollisin – ajatellaan vaikkapa ihmissilmä. Kuitenkin valonilmaisimet ovat tällä hetkellä litteitä. Tämä johtaa ns. reunahäipymään kuvissa, kun valo osuu detektoripintaan reunalla eri kulmassa.

Taipuisa detektori korjaa tämän ongelman luonnostaan. Aiemmin kehitetyt taipuisat prototyypit on valmistettu ohentamalla lasi- tai piialustaa ja taivuttamalla sitä. Tämä on johtanut varsin hauraisiin rakenteisiin. Tuottamalla detektori suoraan taipuisalle muovialustalle johtaa kevyempään, kestävämpään ja mekaanisesti hyvin joustavaan ratkaisuun.

Taipuisan detektorin avulla voidaan rakentaa hyvin pieniä optisia laitteita ja jopa minikokoisia röntgenlaitteita. Esimerkiksi 3D-kuvantimet ovat hyvin suurikokoisia laitteita. Belgialaisinnovaatio voi mahdollistaa näiden kutistamisen jopa puolta pienemmäksi.

Valonilmaisin on vasta proto, mutta sillä on jo toteutettu CBCT-laite (cone-beam CT), joka muodostaa objektista 3D-röntgenkuvan yhdistämällä toisiinsa sarjan kaksiulotteisin röntgenkuvia.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template