JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettavien tietokoneiden prosessorin, joka ehkä ensimmäistä kertaa esittää vakavan haasteen Intelin Core i7- ja i5-prosessoreille. AMD kykenee vihdoin alhaiseen tehonkulutukseen samalla, kun grafiikkateho on Intelin piirejä parempi.

Kyse on uusista Ryzen 7 -prosessoreista. 2700 U -malli kisaa suoraan Core i7 -piirien kanssa. Kellotaajuus on perusmoodissa korkeampi (2,2 vs 1,8 gigahertsiä) ja neliytimisellä suorittimella on 1,3 gigahertsin kellolla operoiva Radeon Vega -grafiikkaprosessori 10 ytimen voimalla.

2500 U -versiossa grafiikkaytimiä on kahdeksan, kellotaajuus on kaksi gigahertsiä. Molempien piirien tehonkulutus jää enimmilläänkin 15 wattiin.

AMD:n uutuudet on valmistettu 14 nanometrin prosessissa, kun Intelin siirtyy jo kovaa vauhtia 10 nanometriin. Yhtiö julkisti samalla kolme läppäriä, joissa uusia Ryzen 7 -prosessoreja tullaan käyttämään. Esimerkiksi HP:ltä on tulossa Envy X360, jossa käytetään 2500 U -versiota. Kyse on kääntyvällä näytöllä varustetusta hybridilaitteesta, jonka lähtöhinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template