JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettavien tietokoneiden prosessorin, joka ehkä ensimmäistä kertaa esittää vakavan haasteen Intelin Core i7- ja i5-prosessoreille. AMD kykenee vihdoin alhaiseen tehonkulutukseen samalla, kun grafiikkateho on Intelin piirejä parempi.

Kyse on uusista Ryzen 7 -prosessoreista. 2700 U -malli kisaa suoraan Core i7 -piirien kanssa. Kellotaajuus on perusmoodissa korkeampi (2,2 vs 1,8 gigahertsiä) ja neliytimisellä suorittimella on 1,3 gigahertsin kellolla operoiva Radeon Vega -grafiikkaprosessori 10 ytimen voimalla.

2500 U -versiossa grafiikkaytimiä on kahdeksan, kellotaajuus on kaksi gigahertsiä. Molempien piirien tehonkulutus jää enimmilläänkin 15 wattiin.

AMD:n uutuudet on valmistettu 14 nanometrin prosessissa, kun Intelin siirtyy jo kovaa vauhtia 10 nanometriin. Yhtiö julkisti samalla kolme läppäriä, joissa uusia Ryzen 7 -prosessoreja tullaan käyttämään. Esimerkiksi HP:ltä on tulossa Envy X360, jossa käytetään 2500 U -versiota. Kyse on kääntyvällä näytöllä varustetusta hybridilaitteesta, jonka lähtöhinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template