JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

AMD on esitellyt kannettavien tietokoneiden prosessorin, joka ehkä ensimmäistä kertaa esittää vakavan haasteen Intelin Core i7- ja i5-prosessoreille. AMD kykenee vihdoin alhaiseen tehonkulutukseen samalla, kun grafiikkateho on Intelin piirejä parempi.

Kyse on uusista Ryzen 7 -prosessoreista. 2700 U -malli kisaa suoraan Core i7 -piirien kanssa. Kellotaajuus on perusmoodissa korkeampi (2,2 vs 1,8 gigahertsiä) ja neliytimisellä suorittimella on 1,3 gigahertsin kellolla operoiva Radeon Vega -grafiikkaprosessori 10 ytimen voimalla.

2500 U -versiossa grafiikkaytimiä on kahdeksan, kellotaajuus on kaksi gigahertsiä. Molempien piirien tehonkulutus jää enimmilläänkin 15 wattiin.

AMD:n uutuudet on valmistettu 14 nanometrin prosessissa, kun Intelin siirtyy jo kovaa vauhtia 10 nanometriin. Yhtiö julkisti samalla kolme läppäriä, joissa uusia Ryzen 7 -prosessoreja tullaan käyttämään. Esimerkiksi HP:ltä on tulossa Envy X360, jossa käytetään 2500 U -versiota. Kyse on kääntyvällä näytöllä varustetusta hybridilaitteesta, jonka lähtöhinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template