JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettavien tietokoneiden prosessorin, joka ehkä ensimmäistä kertaa esittää vakavan haasteen Intelin Core i7- ja i5-prosessoreille. AMD kykenee vihdoin alhaiseen tehonkulutukseen samalla, kun grafiikkateho on Intelin piirejä parempi.

Kyse on uusista Ryzen 7 -prosessoreista. 2700 U -malli kisaa suoraan Core i7 -piirien kanssa. Kellotaajuus on perusmoodissa korkeampi (2,2 vs 1,8 gigahertsiä) ja neliytimisellä suorittimella on 1,3 gigahertsin kellolla operoiva Radeon Vega -grafiikkaprosessori 10 ytimen voimalla.

2500 U -versiossa grafiikkaytimiä on kahdeksan, kellotaajuus on kaksi gigahertsiä. Molempien piirien tehonkulutus jää enimmilläänkin 15 wattiin.

AMD:n uutuudet on valmistettu 14 nanometrin prosessissa, kun Intelin siirtyy jo kovaa vauhtia 10 nanometriin. Yhtiö julkisti samalla kolme läppäriä, joissa uusia Ryzen 7 -prosessoreja tullaan käyttämään. Esimerkiksi HP:ltä on tulossa Envy X360, jossa käytetään 2500 U -versiota. Kyse on kääntyvällä näytöllä varustetusta hybridilaitteesta, jonka lähtöhinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template