JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AMD on esitellyt kannettavien tietokoneiden prosessorin, joka ehkä ensimmäistä kertaa esittää vakavan haasteen Intelin Core i7- ja i5-prosessoreille. AMD kykenee vihdoin alhaiseen tehonkulutukseen samalla, kun grafiikkateho on Intelin piirejä parempi.

Kyse on uusista Ryzen 7 -prosessoreista. 2700 U -malli kisaa suoraan Core i7 -piirien kanssa. Kellotaajuus on perusmoodissa korkeampi (2,2 vs 1,8 gigahertsiä) ja neliytimisellä suorittimella on 1,3 gigahertsin kellolla operoiva Radeon Vega -grafiikkaprosessori 10 ytimen voimalla.

2500 U -versiossa grafiikkaytimiä on kahdeksan, kellotaajuus on kaksi gigahertsiä. Molempien piirien tehonkulutus jää enimmilläänkin 15 wattiin.

AMD:n uutuudet on valmistettu 14 nanometrin prosessissa, kun Intelin siirtyy jo kovaa vauhtia 10 nanometriin. Yhtiö julkisti samalla kolme läppäriä, joissa uusia Ryzen 7 -prosessoreja tullaan käyttämään. Esimerkiksi HP:ltä on tulossa Envy X360, jossa käytetään 2500 U -versiota. Kyse on kääntyvällä näytöllä varustetusta hybridilaitteesta, jonka lähtöhinnaksi on ilmoitettu 699 dollaria.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template