JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen pitäisi tällä viikolla saada ensimmäiset iPhone X -älypuhelimensa halukkaiden käsiin, mutta toimitusmääriä on vielä hankala arvioida. Bloomberg-uutistoimiston mukaan Applen toimitusvaikeudet liittyvät yhteen komponenttiin X-mallin uudessa TrueDepth-kameramoduulissa.

TrueDepth-moduuli on uuden iPhone X:n tärkein yksittäinen moduuli, sillä se mahdollistaa laitteen Face ID -kasvontunnistuksen. Moduuli koostuu infrapuna-anturista, kasvot valaisesta flood-anturista, läheisyysanturista, ympäröivän valon anturista, pisteprojektorista sekä kaiuttimesta, mikrofonista ja kamerasta.

Bloombergin mukaan ongelmia olisi tuottanut nimenomaan pisteprojektori (dot projector). Kyse on VCSEL-tekniikkaan perustuvasta valonähteestä, joka ampuu 30 tuhatta infrapunapistettä kasvojen pinnalle muodostaen siitä 3D-mallin, jota laitteen kasvokuvatietokantaan verrataan.

VCSEL-komponentti on laser, jossa kiekon pintaan on integroitu linssi. Jotta rakenne toimisi, sen pitää olla erittäin kestävä. Bloombergin mukaan VCSEL-laerien toimittajien saanto ei ole vieläkään kovin hyvällä tasolla. Joidenkin raporttien mukaan jopa vain viidennes piireistä olisi toimivia.

iPhone X:n ongelmia lisää OLED-näyttöjen heikko saatavuus tällä hetkellä. X-malli on ensimmäinen iPhone, jossa käytetään OLED-näyttötekniikkaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template