JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Applen pitäisi tällä viikolla saada ensimmäiset iPhone X -älypuhelimensa halukkaiden käsiin, mutta toimitusmääriä on vielä hankala arvioida. Bloomberg-uutistoimiston mukaan Applen toimitusvaikeudet liittyvät yhteen komponenttiin X-mallin uudessa TrueDepth-kameramoduulissa.

TrueDepth-moduuli on uuden iPhone X:n tärkein yksittäinen moduuli, sillä se mahdollistaa laitteen Face ID -kasvontunnistuksen. Moduuli koostuu infrapuna-anturista, kasvot valaisesta flood-anturista, läheisyysanturista, ympäröivän valon anturista, pisteprojektorista sekä kaiuttimesta, mikrofonista ja kamerasta.

Bloombergin mukaan ongelmia olisi tuottanut nimenomaan pisteprojektori (dot projector). Kyse on VCSEL-tekniikkaan perustuvasta valonähteestä, joka ampuu 30 tuhatta infrapunapistettä kasvojen pinnalle muodostaen siitä 3D-mallin, jota laitteen kasvokuvatietokantaan verrataan.

VCSEL-komponentti on laser, jossa kiekon pintaan on integroitu linssi. Jotta rakenne toimisi, sen pitää olla erittäin kestävä. Bloombergin mukaan VCSEL-laerien toimittajien saanto ei ole vieläkään kovin hyvällä tasolla. Joidenkin raporttien mukaan jopa vain viidennes piireistä olisi toimivia.

iPhone X:n ongelmia lisää OLED-näyttöjen heikko saatavuus tällä hetkellä. X-malli on ensimmäinen iPhone, jossa käytetään OLED-näyttötekniikkaa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template