JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen pitäisi tällä viikolla saada ensimmäiset iPhone X -älypuhelimensa halukkaiden käsiin, mutta toimitusmääriä on vielä hankala arvioida. Bloomberg-uutistoimiston mukaan Applen toimitusvaikeudet liittyvät yhteen komponenttiin X-mallin uudessa TrueDepth-kameramoduulissa.

TrueDepth-moduuli on uuden iPhone X:n tärkein yksittäinen moduuli, sillä se mahdollistaa laitteen Face ID -kasvontunnistuksen. Moduuli koostuu infrapuna-anturista, kasvot valaisesta flood-anturista, läheisyysanturista, ympäröivän valon anturista, pisteprojektorista sekä kaiuttimesta, mikrofonista ja kamerasta.

Bloombergin mukaan ongelmia olisi tuottanut nimenomaan pisteprojektori (dot projector). Kyse on VCSEL-tekniikkaan perustuvasta valonähteestä, joka ampuu 30 tuhatta infrapunapistettä kasvojen pinnalle muodostaen siitä 3D-mallin, jota laitteen kasvokuvatietokantaan verrataan.

VCSEL-komponentti on laser, jossa kiekon pintaan on integroitu linssi. Jotta rakenne toimisi, sen pitää olla erittäin kestävä. Bloombergin mukaan VCSEL-laerien toimittajien saanto ei ole vieläkään kovin hyvällä tasolla. Joidenkin raporttien mukaan jopa vain viidennes piireistä olisi toimivia.

iPhone X:n ongelmia lisää OLED-näyttöjen heikko saatavuus tällä hetkellä. X-malli on ensimmäinen iPhone, jossa käytetään OLED-näyttötekniikkaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template