JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen pitäisi tällä viikolla saada ensimmäiset iPhone X -älypuhelimensa halukkaiden käsiin, mutta toimitusmääriä on vielä hankala arvioida. Bloomberg-uutistoimiston mukaan Applen toimitusvaikeudet liittyvät yhteen komponenttiin X-mallin uudessa TrueDepth-kameramoduulissa.

TrueDepth-moduuli on uuden iPhone X:n tärkein yksittäinen moduuli, sillä se mahdollistaa laitteen Face ID -kasvontunnistuksen. Moduuli koostuu infrapuna-anturista, kasvot valaisesta flood-anturista, läheisyysanturista, ympäröivän valon anturista, pisteprojektorista sekä kaiuttimesta, mikrofonista ja kamerasta.

Bloombergin mukaan ongelmia olisi tuottanut nimenomaan pisteprojektori (dot projector). Kyse on VCSEL-tekniikkaan perustuvasta valonähteestä, joka ampuu 30 tuhatta infrapunapistettä kasvojen pinnalle muodostaen siitä 3D-mallin, jota laitteen kasvokuvatietokantaan verrataan.

VCSEL-komponentti on laser, jossa kiekon pintaan on integroitu linssi. Jotta rakenne toimisi, sen pitää olla erittäin kestävä. Bloombergin mukaan VCSEL-laerien toimittajien saanto ei ole vieläkään kovin hyvällä tasolla. Joidenkin raporttien mukaan jopa vain viidennes piireistä olisi toimivia.

iPhone X:n ongelmia lisää OLED-näyttöjen heikko saatavuus tällä hetkellä. X-malli on ensimmäinen iPhone, jossa käytetään OLED-näyttötekniikkaa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template