JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

NXP ja ruotsalainen Fingerprint Cards ovat yhdessä kehittämässä ratkaisua, jossa sormenjälkeen perustuva biometrinen tunnistus tulee maksukorteille. Tunnistimen istuttaminen pankkikortin sisään tekee esimerkiksi kortin kopioinnista mahdotonta.

Maailmassa on noin neljä miljardia älymaksukorttia, joista puolet kontaktoimattomia eli tarkoitettu lähimaksuun. NXP:n ja Fingerprint Cards tavoitteena on tehdä täysin turvallisia maksukortteja, joissa nykykorttien lukunopeus ja käyttömukavuus säilyy ennallaan.

Fingerprintin sormenjälkiantureita käytetään jo laajalti kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa. NXP valitsi ruotsalaisanturin ennen kaikkea sen erittäin pienen tehonkulutuksen takia. Pankkikortilla virtalähde muodostaa ison haasteen kortin suunnittelulle: paristolle ei ole tilaa.

Sormenjälkianturilla varustetun maksukortin pitää sopia EMVco-määriteltyihin maksupäätteisiin, joten sen pitää olla riittävän ohut.

Yritykset eivät kertoneet kehitysprosessinsa aikataulua.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template