JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

NXP ja ruotsalainen Fingerprint Cards ovat yhdessä kehittämässä ratkaisua, jossa sormenjälkeen perustuva biometrinen tunnistus tulee maksukorteille. Tunnistimen istuttaminen pankkikortin sisään tekee esimerkiksi kortin kopioinnista mahdotonta.

Maailmassa on noin neljä miljardia älymaksukorttia, joista puolet kontaktoimattomia eli tarkoitettu lähimaksuun. NXP:n ja Fingerprint Cards tavoitteena on tehdä täysin turvallisia maksukortteja, joissa nykykorttien lukunopeus ja käyttömukavuus säilyy ennallaan.

Fingerprintin sormenjälkiantureita käytetään jo laajalti kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa. NXP valitsi ruotsalaisanturin ennen kaikkea sen erittäin pienen tehonkulutuksen takia. Pankkikortilla virtalähde muodostaa ison haasteen kortin suunnittelulle: paristolle ei ole tilaa.

Sormenjälkianturilla varustetun maksukortin pitää sopia EMVco-määriteltyihin maksupäätteisiin, joten sen pitää olla riittävän ohut.

Yritykset eivät kertoneet kehitysprosessinsa aikataulua.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template