JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on kehittämässä esimerkiksi palvelinkeskuksille palvelua, joka tarjoaa nille mahdollisuuden osallistua sähköverkon taajuuden säätelyyn keskeytyksettömän virransyötön laitteilla eli UPSeilla. Tämä UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) -palvelu on ensimmäinen laatuaan datakeskusalalla.

Palvelu tarjoaa datakeskustoimijoille mahdollisuuden pitää järjestelmänsä sähköverkon taajuus sallituissa rajoissa ja välttää näin koko verkon laajuiset virtakatkokset säätämällä nopeasti hetkellistä virrankulutusta. Palvelu on suunnattu suurille datakeskustoimijoille, kuten pilvipalvelujen tarjoajille, ja se tuodaan Euroopan markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eaton on kehittänyt palvelun läheisessä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kun energiamarkkinat siirtyvät polttoainepohjaisista tuotteista uusiutuvaan energiaan, energiantuotannosta itsestään saattaa tulla aiempaa epävakaampaa ja sähköntuotannon ennakointi ja tasapainottaminen muuttuvat aiempaa hankalammiksi. Kantaverkkoyhtiöt ostavat palveluntarjoajilta, kuten energiantuottajilta, taajuusohjattuja käyttö-ja häiriöreservejä tasapainottaakseen sähkönkulutusta ja -tuotantoa taajuuden ylläpitämiseksi.

Kattavat testit Eatonin ja Fortumin välillä ovat osoittaneet, että keskeytyksettömän virransyötön järjestelmiä ja akkuja voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti kysyntä-tarjontatoimintojen suorittamiseen ilman, että tästä koituu riskejä keskeytyksettömän virransyötön päätoiminnon toteuttamiseen. Keskeytymätön virransyöttö (UPS) voi toimia osana virtuaalista voimalaitosta, minkä ansiosta datakeskukset voivat osallistua erittäin rahakkaille taajuusohjattujen käyttö- tai häiriöreservien ja kysyntäjoustomarkkinoille.

UPSien akustoihin varastoitua energiaa voidaan käyttää sähköverkon kysynnän säätelemiseen hallitsemalla akuston purkutehoa sähköverkon rinnalla. Datakeskuskäyttäjät voivat näin tukea verkkoa taajuuden säätelyssä, mikä synnyttää lisätuloja, joiden avulla voidaan kustantaa keskeytyksettömän virransyötön käyttämisestä kertyvät kulut tai joiden avulla datakeskuksen hinnoittelusta voidaan tehdä aiempaa kilpailukykyisempää. Datakeskus voi odottaa ansaitsevansa markkinoille osallistuvasta säätötehosta vuosittain jopa 50000 euroa megawattia kohden.

Palvelun ansiosta organisaatiot voivat hallita energiankäyttöään ja valita, kuinka paljon kapasiteettia, milloin ja mihin hintaan ne tarjoavat. Toimimalla kaupallisen sähkölaitoksen kanssa datakeskus voi tarjota säätökapasiteettinsa valtakunnanverkkoon. Eaton asentaa palvelun ja tarjoaa viestintäliittymän sähkölaitoksen järjestelmään. Organisaatio voi käyttää haluamaansa palveluntarjoajaa.

Palvelu tarjotaan aluksi keskeytymättömän virransyötön Eaton93PM- ja PowerXpert9395P- malleissa Euroopan alueella. Lisätietoja Eatonin UPSaaR (UPS-as-a-Reserve) -palvelusta on osoitteessa www.eaton.eu/UPSaaR.

 

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template