JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on kehittämässä esimerkiksi palvelinkeskuksille palvelua, joka tarjoaa nille mahdollisuuden osallistua sähköverkon taajuuden säätelyyn keskeytyksettömän virransyötön laitteilla eli UPSeilla. Tämä UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) -palvelu on ensimmäinen laatuaan datakeskusalalla.

Palvelu tarjoaa datakeskustoimijoille mahdollisuuden pitää järjestelmänsä sähköverkon taajuus sallituissa rajoissa ja välttää näin koko verkon laajuiset virtakatkokset säätämällä nopeasti hetkellistä virrankulutusta. Palvelu on suunnattu suurille datakeskustoimijoille, kuten pilvipalvelujen tarjoajille, ja se tuodaan Euroopan markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eaton on kehittänyt palvelun läheisessä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kun energiamarkkinat siirtyvät polttoainepohjaisista tuotteista uusiutuvaan energiaan, energiantuotannosta itsestään saattaa tulla aiempaa epävakaampaa ja sähköntuotannon ennakointi ja tasapainottaminen muuttuvat aiempaa hankalammiksi. Kantaverkkoyhtiöt ostavat palveluntarjoajilta, kuten energiantuottajilta, taajuusohjattuja käyttö-ja häiriöreservejä tasapainottaakseen sähkönkulutusta ja -tuotantoa taajuuden ylläpitämiseksi.

Kattavat testit Eatonin ja Fortumin välillä ovat osoittaneet, että keskeytyksettömän virransyötön järjestelmiä ja akkuja voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti kysyntä-tarjontatoimintojen suorittamiseen ilman, että tästä koituu riskejä keskeytyksettömän virransyötön päätoiminnon toteuttamiseen. Keskeytymätön virransyöttö (UPS) voi toimia osana virtuaalista voimalaitosta, minkä ansiosta datakeskukset voivat osallistua erittäin rahakkaille taajuusohjattujen käyttö- tai häiriöreservien ja kysyntäjoustomarkkinoille.

UPSien akustoihin varastoitua energiaa voidaan käyttää sähköverkon kysynnän säätelemiseen hallitsemalla akuston purkutehoa sähköverkon rinnalla. Datakeskuskäyttäjät voivat näin tukea verkkoa taajuuden säätelyssä, mikä synnyttää lisätuloja, joiden avulla voidaan kustantaa keskeytyksettömän virransyötön käyttämisestä kertyvät kulut tai joiden avulla datakeskuksen hinnoittelusta voidaan tehdä aiempaa kilpailukykyisempää. Datakeskus voi odottaa ansaitsevansa markkinoille osallistuvasta säätötehosta vuosittain jopa 50000 euroa megawattia kohden.

Palvelun ansiosta organisaatiot voivat hallita energiankäyttöään ja valita, kuinka paljon kapasiteettia, milloin ja mihin hintaan ne tarjoavat. Toimimalla kaupallisen sähkölaitoksen kanssa datakeskus voi tarjota säätökapasiteettinsa valtakunnanverkkoon. Eaton asentaa palvelun ja tarjoaa viestintäliittymän sähkölaitoksen järjestelmään. Organisaatio voi käyttää haluamaansa palveluntarjoajaa.

Palvelu tarjotaan aluksi keskeytymättömän virransyötön Eaton93PM- ja PowerXpert9395P- malleissa Euroopan alueella. Lisätietoja Eatonin UPSaaR (UPS-as-a-Reserve) -palvelusta on osoitteessa www.eaton.eu/UPSaaR.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template