JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on kehittämässä esimerkiksi palvelinkeskuksille palvelua, joka tarjoaa nille mahdollisuuden osallistua sähköverkon taajuuden säätelyyn keskeytyksettömän virransyötön laitteilla eli UPSeilla. Tämä UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) -palvelu on ensimmäinen laatuaan datakeskusalalla.

Palvelu tarjoaa datakeskustoimijoille mahdollisuuden pitää järjestelmänsä sähköverkon taajuus sallituissa rajoissa ja välttää näin koko verkon laajuiset virtakatkokset säätämällä nopeasti hetkellistä virrankulutusta. Palvelu on suunnattu suurille datakeskustoimijoille, kuten pilvipalvelujen tarjoajille, ja se tuodaan Euroopan markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eaton on kehittänyt palvelun läheisessä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kun energiamarkkinat siirtyvät polttoainepohjaisista tuotteista uusiutuvaan energiaan, energiantuotannosta itsestään saattaa tulla aiempaa epävakaampaa ja sähköntuotannon ennakointi ja tasapainottaminen muuttuvat aiempaa hankalammiksi. Kantaverkkoyhtiöt ostavat palveluntarjoajilta, kuten energiantuottajilta, taajuusohjattuja käyttö-ja häiriöreservejä tasapainottaakseen sähkönkulutusta ja -tuotantoa taajuuden ylläpitämiseksi.

Kattavat testit Eatonin ja Fortumin välillä ovat osoittaneet, että keskeytyksettömän virransyötön järjestelmiä ja akkuja voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti kysyntä-tarjontatoimintojen suorittamiseen ilman, että tästä koituu riskejä keskeytyksettömän virransyötön päätoiminnon toteuttamiseen. Keskeytymätön virransyöttö (UPS) voi toimia osana virtuaalista voimalaitosta, minkä ansiosta datakeskukset voivat osallistua erittäin rahakkaille taajuusohjattujen käyttö- tai häiriöreservien ja kysyntäjoustomarkkinoille.

UPSien akustoihin varastoitua energiaa voidaan käyttää sähköverkon kysynnän säätelemiseen hallitsemalla akuston purkutehoa sähköverkon rinnalla. Datakeskuskäyttäjät voivat näin tukea verkkoa taajuuden säätelyssä, mikä synnyttää lisätuloja, joiden avulla voidaan kustantaa keskeytyksettömän virransyötön käyttämisestä kertyvät kulut tai joiden avulla datakeskuksen hinnoittelusta voidaan tehdä aiempaa kilpailukykyisempää. Datakeskus voi odottaa ansaitsevansa markkinoille osallistuvasta säätötehosta vuosittain jopa 50000 euroa megawattia kohden.

Palvelun ansiosta organisaatiot voivat hallita energiankäyttöään ja valita, kuinka paljon kapasiteettia, milloin ja mihin hintaan ne tarjoavat. Toimimalla kaupallisen sähkölaitoksen kanssa datakeskus voi tarjota säätökapasiteettinsa valtakunnanverkkoon. Eaton asentaa palvelun ja tarjoaa viestintäliittymän sähkölaitoksen järjestelmään. Organisaatio voi käyttää haluamaansa palveluntarjoajaa.

Palvelu tarjotaan aluksi keskeytymättömän virransyötön Eaton93PM- ja PowerXpert9395P- malleissa Euroopan alueella. Lisätietoja Eatonin UPSaaR (UPS-as-a-Reserve) -palvelusta on osoitteessa www.eaton.eu/UPSaaR.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template