JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on kehittämässä esimerkiksi palvelinkeskuksille palvelua, joka tarjoaa nille mahdollisuuden osallistua sähköverkon taajuuden säätelyyn keskeytyksettömän virransyötön laitteilla eli UPSeilla. Tämä UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) -palvelu on ensimmäinen laatuaan datakeskusalalla.

Palvelu tarjoaa datakeskustoimijoille mahdollisuuden pitää järjestelmänsä sähköverkon taajuus sallituissa rajoissa ja välttää näin koko verkon laajuiset virtakatkokset säätämällä nopeasti hetkellistä virrankulutusta. Palvelu on suunnattu suurille datakeskustoimijoille, kuten pilvipalvelujen tarjoajille, ja se tuodaan Euroopan markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eaton on kehittänyt palvelun läheisessä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kun energiamarkkinat siirtyvät polttoainepohjaisista tuotteista uusiutuvaan energiaan, energiantuotannosta itsestään saattaa tulla aiempaa epävakaampaa ja sähköntuotannon ennakointi ja tasapainottaminen muuttuvat aiempaa hankalammiksi. Kantaverkkoyhtiöt ostavat palveluntarjoajilta, kuten energiantuottajilta, taajuusohjattuja käyttö-ja häiriöreservejä tasapainottaakseen sähkönkulutusta ja -tuotantoa taajuuden ylläpitämiseksi.

Kattavat testit Eatonin ja Fortumin välillä ovat osoittaneet, että keskeytyksettömän virransyötön järjestelmiä ja akkuja voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti kysyntä-tarjontatoimintojen suorittamiseen ilman, että tästä koituu riskejä keskeytyksettömän virransyötön päätoiminnon toteuttamiseen. Keskeytymätön virransyöttö (UPS) voi toimia osana virtuaalista voimalaitosta, minkä ansiosta datakeskukset voivat osallistua erittäin rahakkaille taajuusohjattujen käyttö- tai häiriöreservien ja kysyntäjoustomarkkinoille.

UPSien akustoihin varastoitua energiaa voidaan käyttää sähköverkon kysynnän säätelemiseen hallitsemalla akuston purkutehoa sähköverkon rinnalla. Datakeskuskäyttäjät voivat näin tukea verkkoa taajuuden säätelyssä, mikä synnyttää lisätuloja, joiden avulla voidaan kustantaa keskeytyksettömän virransyötön käyttämisestä kertyvät kulut tai joiden avulla datakeskuksen hinnoittelusta voidaan tehdä aiempaa kilpailukykyisempää. Datakeskus voi odottaa ansaitsevansa markkinoille osallistuvasta säätötehosta vuosittain jopa 50000 euroa megawattia kohden.

Palvelun ansiosta organisaatiot voivat hallita energiankäyttöään ja valita, kuinka paljon kapasiteettia, milloin ja mihin hintaan ne tarjoavat. Toimimalla kaupallisen sähkölaitoksen kanssa datakeskus voi tarjota säätökapasiteettinsa valtakunnanverkkoon. Eaton asentaa palvelun ja tarjoaa viestintäliittymän sähkölaitoksen järjestelmään. Organisaatio voi käyttää haluamaansa palveluntarjoajaa.

Palvelu tarjotaan aluksi keskeytymättömän virransyötön Eaton93PM- ja PowerXpert9395P- malleissa Euroopan alueella. Lisätietoja Eatonin UPSaaR (UPS-as-a-Reserve) -palvelusta on osoitteessa www.eaton.eu/UPSaaR.

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template