JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Eaton on kehittämässä esimerkiksi palvelinkeskuksille palvelua, joka tarjoaa nille mahdollisuuden osallistua sähköverkon taajuuden säätelyyn keskeytyksettömän virransyötön laitteilla eli UPSeilla. Tämä UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) -palvelu on ensimmäinen laatuaan datakeskusalalla.

Palvelu tarjoaa datakeskustoimijoille mahdollisuuden pitää järjestelmänsä sähköverkon taajuus sallituissa rajoissa ja välttää näin koko verkon laajuiset virtakatkokset säätämällä nopeasti hetkellistä virrankulutusta. Palvelu on suunnattu suurille datakeskustoimijoille, kuten pilvipalvelujen tarjoajille, ja se tuodaan Euroopan markkinoille vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eaton on kehittänyt palvelun läheisessä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kun energiamarkkinat siirtyvät polttoainepohjaisista tuotteista uusiutuvaan energiaan, energiantuotannosta itsestään saattaa tulla aiempaa epävakaampaa ja sähköntuotannon ennakointi ja tasapainottaminen muuttuvat aiempaa hankalammiksi. Kantaverkkoyhtiöt ostavat palveluntarjoajilta, kuten energiantuottajilta, taajuusohjattuja käyttö-ja häiriöreservejä tasapainottaakseen sähkönkulutusta ja -tuotantoa taajuuden ylläpitämiseksi.

Kattavat testit Eatonin ja Fortumin välillä ovat osoittaneet, että keskeytyksettömän virransyötön järjestelmiä ja akkuja voi käyttää turvallisesti ja tehokkaasti kysyntä-tarjontatoimintojen suorittamiseen ilman, että tästä koituu riskejä keskeytyksettömän virransyötön päätoiminnon toteuttamiseen. Keskeytymätön virransyöttö (UPS) voi toimia osana virtuaalista voimalaitosta, minkä ansiosta datakeskukset voivat osallistua erittäin rahakkaille taajuusohjattujen käyttö- tai häiriöreservien ja kysyntäjoustomarkkinoille.

UPSien akustoihin varastoitua energiaa voidaan käyttää sähköverkon kysynnän säätelemiseen hallitsemalla akuston purkutehoa sähköverkon rinnalla. Datakeskuskäyttäjät voivat näin tukea verkkoa taajuuden säätelyssä, mikä synnyttää lisätuloja, joiden avulla voidaan kustantaa keskeytyksettömän virransyötön käyttämisestä kertyvät kulut tai joiden avulla datakeskuksen hinnoittelusta voidaan tehdä aiempaa kilpailukykyisempää. Datakeskus voi odottaa ansaitsevansa markkinoille osallistuvasta säätötehosta vuosittain jopa 50000 euroa megawattia kohden.

Palvelun ansiosta organisaatiot voivat hallita energiankäyttöään ja valita, kuinka paljon kapasiteettia, milloin ja mihin hintaan ne tarjoavat. Toimimalla kaupallisen sähkölaitoksen kanssa datakeskus voi tarjota säätökapasiteettinsa valtakunnanverkkoon. Eaton asentaa palvelun ja tarjoaa viestintäliittymän sähkölaitoksen järjestelmään. Organisaatio voi käyttää haluamaansa palveluntarjoajaa.

Palvelu tarjotaan aluksi keskeytymättömän virransyötön Eaton93PM- ja PowerXpert9395P- malleissa Euroopan alueella. Lisätietoja Eatonin UPSaaR (UPS-as-a-Reserve) -palvelusta on osoitteessa www.eaton.eu/UPSaaR.

 

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template