JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple näyttää iskeneen jonkinlaiseen kultasuoneen uudella iPhone X -huippumallillaan. Ainakin suomalaisoperaattorit kertovat suuresta kiinnostuksesta. Telian listalla uutuus on myyntilistan kärjessä ja Elisalla ensimmäinen ennakkoerä myytiin loppuun muutamassa minuutissa.

Telian myydyimpien puhelinten listaa väritti lokakuussa Applen lisäksi myös Samsungin ja Huawein puhelimet. Kärkeen nousseen iPhone X,:n ensimmäinen erä myytiin loppuun vain 22 ensimmäisen minuutin aikana verkossa.

Applen uutuusmallien myötä kuluttajat odottavat usein vanhempien mallien hintojen laskua. Uutuuksien lisäksi kuluttajat innostuivat ostamaan myös muita Applen malleja ja Telian lokakuun myydyimpien listalle nousikin peräti viisi Applen puhelinta.

Elisan verkkokaupassa kuului sama laulu: iPhone X myytiin loppuun pikavauhdilla. Lokakuussa Elisan henkilöasiakkaiden myydyimpänä puhelimena jatkoi kuitenkin OnePlus 5 jäljessään Samsung Galaxy J3 ja Apple iPhone SE.

OnePlussan suosio näyttää Elisan myyntilistalla horjumattomalta. Listalla ei muiltakaan osin nähty merkittäviä muutoksia, mutta sekä Nokia 6 että uusi iPhone 8 ovat nousseet listoille. Mikäli Elisalta haluaa ostaa uuden iPhone X:n ilman ennakkotilausta, laitteita on varattu sata kappeltta Helsingin Elisa Kulma -myymälään perjantaiaamuksia.

iPhone X:n suosio on kyllä häkellyttävä. Tolkuttoman kallis puhelin, joka kuitenkin on varsin varovainen uudistus Applen puhelinlinjaan. Uusia ominaisuuksia ovat lähinnä OLED-näyttö ja Face ID -kasvontunnistus, mutta nämä näyttävät riittävän nostamaan todellisen hypen laitteen ympärille.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template