JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple näyttää iskeneen jonkinlaiseen kultasuoneen uudella iPhone X -huippumallillaan. Ainakin suomalaisoperaattorit kertovat suuresta kiinnostuksesta. Telian listalla uutuus on myyntilistan kärjessä ja Elisalla ensimmäinen ennakkoerä myytiin loppuun muutamassa minuutissa.

Telian myydyimpien puhelinten listaa väritti lokakuussa Applen lisäksi myös Samsungin ja Huawein puhelimet. Kärkeen nousseen iPhone X,:n ensimmäinen erä myytiin loppuun vain 22 ensimmäisen minuutin aikana verkossa.

Applen uutuusmallien myötä kuluttajat odottavat usein vanhempien mallien hintojen laskua. Uutuuksien lisäksi kuluttajat innostuivat ostamaan myös muita Applen malleja ja Telian lokakuun myydyimpien listalle nousikin peräti viisi Applen puhelinta.

Elisan verkkokaupassa kuului sama laulu: iPhone X myytiin loppuun pikavauhdilla. Lokakuussa Elisan henkilöasiakkaiden myydyimpänä puhelimena jatkoi kuitenkin OnePlus 5 jäljessään Samsung Galaxy J3 ja Apple iPhone SE.

OnePlussan suosio näyttää Elisan myyntilistalla horjumattomalta. Listalla ei muiltakaan osin nähty merkittäviä muutoksia, mutta sekä Nokia 6 että uusi iPhone 8 ovat nousseet listoille. Mikäli Elisalta haluaa ostaa uuden iPhone X:n ilman ennakkotilausta, laitteita on varattu sata kappeltta Helsingin Elisa Kulma -myymälään perjantaiaamuksia.

iPhone X:n suosio on kyllä häkellyttävä. Tolkuttoman kallis puhelin, joka kuitenkin on varsin varovainen uudistus Applen puhelinlinjaan. Uusia ominaisuuksia ovat lähinnä OLED-näyttö ja Face ID -kasvontunnistus, mutta nämä näyttävät riittävän nostamaan todellisen hypen laitteen ympärille.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template