JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vähän aikaa sitten tietoturvayritys Check Point paljasti, että LG:n robotti-imurista löytyi hakkerien mentävä aukko. Kaapattu imuri ehkä lähinnä siivoilisi ominpäin, mutta aukko omaan kotiverkkoon on aina hieman huolestuttava. Ei siis ole ihme, että Gemalton tutkimuksen mukaan 90 prosenttia kuluttajista pelkää erilaisten IoT-laitteiden tietoturvan puolesta.

Yritysten osalta osuus on vielä suurempi, 96 prosenttia. Eniten käyttäjät pelkäävät, että joku kaappaa heidän IoT-laitteensa hallintaansa. Kuusi kymmenestä pelkää enemmän datan sieppaamista.

Gemalton tutkimus paljastaa senkin, että kaksi kolmesta yrityksestä (67 prosenttia) salaa kaiken IoT-laitteilla kerättävän ja tallennettavan datan. Tältä osin lähtökohta on varsin hyvä.

IoT-tietoturvan osalta valtion osallistuminen talkoisiin ei tunnu käyttäjistä pahalta. Gemalton mukaan kaksi kolmesta kuluttajasta ja lähes 80 prosenttia yrityksistä tukevat sitä, että valtio tulee mukaan IoT-tietoturvan ratkaisujen toteuttamiseen.

Tämä voi johtua siitä, että käyttäjillä on IoT-laitteiden tietoturvasta vielä heikompi käsitys kuin perinteisen tietotekniikan tietoturvasta. 54 prosenttia kuluttajista omistaa jonkinlaisen IoT-laitteen, mutta vain 14 prosenttia sanoo tietävänsä hyvin, miten tällainen laite suojataan.

Gemalton sivuilla voi tutustua IoT-tietoturvaraporttiin. Yhtiö on myös laatinut aiheesta kuvaavan infograafin. Pdf:n voi ladata täältä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template