JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vähän aikaa sitten tietoturvayritys Check Point paljasti, että LG:n robotti-imurista löytyi hakkerien mentävä aukko. Kaapattu imuri ehkä lähinnä siivoilisi ominpäin, mutta aukko omaan kotiverkkoon on aina hieman huolestuttava. Ei siis ole ihme, että Gemalton tutkimuksen mukaan 90 prosenttia kuluttajista pelkää erilaisten IoT-laitteiden tietoturvan puolesta.

Yritysten osalta osuus on vielä suurempi, 96 prosenttia. Eniten käyttäjät pelkäävät, että joku kaappaa heidän IoT-laitteensa hallintaansa. Kuusi kymmenestä pelkää enemmän datan sieppaamista.

Gemalton tutkimus paljastaa senkin, että kaksi kolmesta yrityksestä (67 prosenttia) salaa kaiken IoT-laitteilla kerättävän ja tallennettavan datan. Tältä osin lähtökohta on varsin hyvä.

IoT-tietoturvan osalta valtion osallistuminen talkoisiin ei tunnu käyttäjistä pahalta. Gemalton mukaan kaksi kolmesta kuluttajasta ja lähes 80 prosenttia yrityksistä tukevat sitä, että valtio tulee mukaan IoT-tietoturvan ratkaisujen toteuttamiseen.

Tämä voi johtua siitä, että käyttäjillä on IoT-laitteiden tietoturvasta vielä heikompi käsitys kuin perinteisen tietotekniikan tietoturvasta. 54 prosenttia kuluttajista omistaa jonkinlaisen IoT-laitteen, mutta vain 14 prosenttia sanoo tietävänsä hyvin, miten tällainen laite suojataan.

Gemalton sivuilla voi tutustua IoT-tietoturvaraporttiin. Yhtiö on myös laatinut aiheesta kuvaavan infograafin. Pdf:n voi ladata täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template