JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Vähän aikaa sitten tietoturvayritys Check Point paljasti, että LG:n robotti-imurista löytyi hakkerien mentävä aukko. Kaapattu imuri ehkä lähinnä siivoilisi ominpäin, mutta aukko omaan kotiverkkoon on aina hieman huolestuttava. Ei siis ole ihme, että Gemalton tutkimuksen mukaan 90 prosenttia kuluttajista pelkää erilaisten IoT-laitteiden tietoturvan puolesta.

Yritysten osalta osuus on vielä suurempi, 96 prosenttia. Eniten käyttäjät pelkäävät, että joku kaappaa heidän IoT-laitteensa hallintaansa. Kuusi kymmenestä pelkää enemmän datan sieppaamista.

Gemalton tutkimus paljastaa senkin, että kaksi kolmesta yrityksestä (67 prosenttia) salaa kaiken IoT-laitteilla kerättävän ja tallennettavan datan. Tältä osin lähtökohta on varsin hyvä.

IoT-tietoturvan osalta valtion osallistuminen talkoisiin ei tunnu käyttäjistä pahalta. Gemalton mukaan kaksi kolmesta kuluttajasta ja lähes 80 prosenttia yrityksistä tukevat sitä, että valtio tulee mukaan IoT-tietoturvan ratkaisujen toteuttamiseen.

Tämä voi johtua siitä, että käyttäjillä on IoT-laitteiden tietoturvasta vielä heikompi käsitys kuin perinteisen tietotekniikan tietoturvasta. 54 prosenttia kuluttajista omistaa jonkinlaisen IoT-laitteen, mutta vain 14 prosenttia sanoo tietävänsä hyvin, miten tällainen laite suojataan.

Gemalton sivuilla voi tutustua IoT-tietoturvaraporttiin. Yhtiö on myös laatinut aiheesta kuvaavan infograafin. Pdf:n voi ladata täältä.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template