JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vähän aikaa sitten tietoturvayritys Check Point paljasti, että LG:n robotti-imurista löytyi hakkerien mentävä aukko. Kaapattu imuri ehkä lähinnä siivoilisi ominpäin, mutta aukko omaan kotiverkkoon on aina hieman huolestuttava. Ei siis ole ihme, että Gemalton tutkimuksen mukaan 90 prosenttia kuluttajista pelkää erilaisten IoT-laitteiden tietoturvan puolesta.

Yritysten osalta osuus on vielä suurempi, 96 prosenttia. Eniten käyttäjät pelkäävät, että joku kaappaa heidän IoT-laitteensa hallintaansa. Kuusi kymmenestä pelkää enemmän datan sieppaamista.

Gemalton tutkimus paljastaa senkin, että kaksi kolmesta yrityksestä (67 prosenttia) salaa kaiken IoT-laitteilla kerättävän ja tallennettavan datan. Tältä osin lähtökohta on varsin hyvä.

IoT-tietoturvan osalta valtion osallistuminen talkoisiin ei tunnu käyttäjistä pahalta. Gemalton mukaan kaksi kolmesta kuluttajasta ja lähes 80 prosenttia yrityksistä tukevat sitä, että valtio tulee mukaan IoT-tietoturvan ratkaisujen toteuttamiseen.

Tämä voi johtua siitä, että käyttäjillä on IoT-laitteiden tietoturvasta vielä heikompi käsitys kuin perinteisen tietotekniikan tietoturvasta. 54 prosenttia kuluttajista omistaa jonkinlaisen IoT-laitteen, mutta vain 14 prosenttia sanoo tietävänsä hyvin, miten tällainen laite suojataan.

Gemalton sivuilla voi tutustua IoT-tietoturvaraporttiin. Yhtiö on myös laatinut aiheesta kuvaavan infograafin. Pdf:n voi ladata täältä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template