JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-yritys Caldera haastoi IBM:n oikeuteen vuonna 2003 väittäen, että IBM oli istuttanut sen omistamaa koodia UNIX-käyttöjärjestelmään. Kiista näytti jo ratkenneen vuoden 2016 alkupuolella, mutta on nyt herännyt jälleen henkiin. Teoriassa on pieni mahdollisuus, että luvatta käytettyä koodia olisi myös linuxissa.

Kyse on kaiken kaikkiaan oudosta tapauksesta. SCO-nimistä firmaakaan ei enää oikeastaan ole, paitsi tämän oikeudenkäynnin muodossa. Yhtiön omistajat ovat kuitenkin katsoneet, että asia pitää katsoa loppuun. Motiivi on tietenkin raha: mikäli linuxissa olisi Calderan koodia ja kaikkia linuxia käyttävät joutuisivat siitä jotenkin maksamaan, shekki olisi huomattavan suuri.

Helmikuussa 2016 USA:n alueoikeuden tuomari David Nuffer päätti, ettei SCO:lla ole mitään perusteita syytöksilleen. Nyt USA:n valituksia käsittelevä oikeus on päättänyt, että SCO saa jatkaa alkuperäistä IBM:ää vastaan nostettua syytettään.

Mikäli nykyinen SCO osoittaisi, että sen omistamaa koodia on linuxissa, olisi periaatteessa jokainen linux-tuotteita myyvä velvollinen korvaamaan siitä SCO:lle. Näitä yrityksiä on paljon. Listausta linuxin käyttäjistä ei ole tehty, mutta kyse on tuhansista yrityksistä.

IBM:lle mahdollinen häviä oikeudessa voisi maksaa miljardeja dollareita. Asian käsittely jatkuu nyt Salt lake Cityssä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template