JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-yritys Caldera haastoi IBM:n oikeuteen vuonna 2003 väittäen, että IBM oli istuttanut sen omistamaa koodia UNIX-käyttöjärjestelmään. Kiista näytti jo ratkenneen vuoden 2016 alkupuolella, mutta on nyt herännyt jälleen henkiin. Teoriassa on pieni mahdollisuus, että luvatta käytettyä koodia olisi myös linuxissa.

Kyse on kaiken kaikkiaan oudosta tapauksesta. SCO-nimistä firmaakaan ei enää oikeastaan ole, paitsi tämän oikeudenkäynnin muodossa. Yhtiön omistajat ovat kuitenkin katsoneet, että asia pitää katsoa loppuun. Motiivi on tietenkin raha: mikäli linuxissa olisi Calderan koodia ja kaikkia linuxia käyttävät joutuisivat siitä jotenkin maksamaan, shekki olisi huomattavan suuri.

Helmikuussa 2016 USA:n alueoikeuden tuomari David Nuffer päätti, ettei SCO:lla ole mitään perusteita syytöksilleen. Nyt USA:n valituksia käsittelevä oikeus on päättänyt, että SCO saa jatkaa alkuperäistä IBM:ää vastaan nostettua syytettään.

Mikäli nykyinen SCO osoittaisi, että sen omistamaa koodia on linuxissa, olisi periaatteessa jokainen linux-tuotteita myyvä velvollinen korvaamaan siitä SCO:lle. Näitä yrityksiä on paljon. Listausta linuxin käyttäjistä ei ole tehty, mutta kyse on tuhansista yrityksistä.

IBM:lle mahdollinen häviä oikeudessa voisi maksaa miljardeja dollareita. Asian käsittely jatkuu nyt Salt lake Cityssä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template