JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-yritys Caldera haastoi IBM:n oikeuteen vuonna 2003 väittäen, että IBM oli istuttanut sen omistamaa koodia UNIX-käyttöjärjestelmään. Kiista näytti jo ratkenneen vuoden 2016 alkupuolella, mutta on nyt herännyt jälleen henkiin. Teoriassa on pieni mahdollisuus, että luvatta käytettyä koodia olisi myös linuxissa.

Kyse on kaiken kaikkiaan oudosta tapauksesta. SCO-nimistä firmaakaan ei enää oikeastaan ole, paitsi tämän oikeudenkäynnin muodossa. Yhtiön omistajat ovat kuitenkin katsoneet, että asia pitää katsoa loppuun. Motiivi on tietenkin raha: mikäli linuxissa olisi Calderan koodia ja kaikkia linuxia käyttävät joutuisivat siitä jotenkin maksamaan, shekki olisi huomattavan suuri.

Helmikuussa 2016 USA:n alueoikeuden tuomari David Nuffer päätti, ettei SCO:lla ole mitään perusteita syytöksilleen. Nyt USA:n valituksia käsittelevä oikeus on päättänyt, että SCO saa jatkaa alkuperäistä IBM:ää vastaan nostettua syytettään.

Mikäli nykyinen SCO osoittaisi, että sen omistamaa koodia on linuxissa, olisi periaatteessa jokainen linux-tuotteita myyvä velvollinen korvaamaan siitä SCO:lle. Näitä yrityksiä on paljon. Listausta linuxin käyttäjistä ei ole tehty, mutta kyse on tuhansista yrityksistä.

IBM:lle mahdollinen häviä oikeudessa voisi maksaa miljardeja dollareita. Asian käsittely jatkuu nyt Salt lake Cityssä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template