JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-yritys Caldera haastoi IBM:n oikeuteen vuonna 2003 väittäen, että IBM oli istuttanut sen omistamaa koodia UNIX-käyttöjärjestelmään. Kiista näytti jo ratkenneen vuoden 2016 alkupuolella, mutta on nyt herännyt jälleen henkiin. Teoriassa on pieni mahdollisuus, että luvatta käytettyä koodia olisi myös linuxissa.

Kyse on kaiken kaikkiaan oudosta tapauksesta. SCO-nimistä firmaakaan ei enää oikeastaan ole, paitsi tämän oikeudenkäynnin muodossa. Yhtiön omistajat ovat kuitenkin katsoneet, että asia pitää katsoa loppuun. Motiivi on tietenkin raha: mikäli linuxissa olisi Calderan koodia ja kaikkia linuxia käyttävät joutuisivat siitä jotenkin maksamaan, shekki olisi huomattavan suuri.

Helmikuussa 2016 USA:n alueoikeuden tuomari David Nuffer päätti, ettei SCO:lla ole mitään perusteita syytöksilleen. Nyt USA:n valituksia käsittelevä oikeus on päättänyt, että SCO saa jatkaa alkuperäistä IBM:ää vastaan nostettua syytettään.

Mikäli nykyinen SCO osoittaisi, että sen omistamaa koodia on linuxissa, olisi periaatteessa jokainen linux-tuotteita myyvä velvollinen korvaamaan siitä SCO:lle. Näitä yrityksiä on paljon. Listausta linuxin käyttäjistä ei ole tehty, mutta kyse on tuhansista yrityksistä.

IBM:lle mahdollinen häviä oikeudessa voisi maksaa miljardeja dollareita. Asian käsittely jatkuu nyt Salt lake Cityssä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template