JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos treenaa tosissaan uintia, olisi kätevää, mikäli uintilaseihin tulisi erilaista harjoituksen kannalta keskeistä tietoa: syke, kierrosaika, uidut altaanmitat, jne. Nyt tällaiset älylasit on kehitetty.

Lasit ovat nimeltään Zwim. Käytännössä kyse on pienestä tietokoneesta, joka esimerkiksi kerää syketiedot, ja heijastaa ne sitten mikronäytölle uimalaseihin. Lasien vettä vasten oleva pinta on vaihdettavissa, mikä pidentää lasien ikää.

Lasit yhdessä ammattitriathlonistin kanssa kehittänyt Fisically Inc. kertoo, että normaalit uimalasit painavat 32-38 grammaa. Zwim-älylasit lisäävät uimalasien painoa 30 grammalla, mikä on ilmeisesti siedettävä.

Zwim-lasit maksavat 200 dollaria. Indiegogossa käynnissä olevassa kampanjassa halutaan kerätä 20 tuhatta dollaria, mikä tullee täyteen jäljellä olevan kuukauden aikana. Hauska ykstyiskohta on se, että alun perin laitteelle haettiin rahaa Kickstarterissa, mutta kampanja siirrettiin sittemmin Indiegogoon.

Lisätietoja täältä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template