JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Internet-selaimiin tuodaan jatkuvasti lisää toimintoja ja ominaisuuksia. Illinoisin yliopiston mukaan osa toiminnoista on sekä turhia, että tietoturvariskejä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 74:ää eri webbiohjelmointirajapintaa. Siinä mitattiin, miten usein näitä toimintoja käytettin webbisivustoilla ja kuinka todennäköistä oli, että ne muodostavat riskin käyttäjän tietoturvan kannalta.

Hyvä esimerkki on rajapinta, joka mahdollistaa matalan tason grafiikkalaskennan selaimessa. Tätä toimintoa ei käytetty rehellisillä sivustoilla, mutta haittakoodia syöttämään pyrkivillä palvelimilla toimintoja hyödynnettiin. Jos selaimessa sallitaan tämä toiminto, siitä syntyy lähinnä riskejä eikä mitään hyötyjä.

Tutkijat löysivät myös koodia, jonka avulla selain voi havaita valotasot huoneessa, suorittaa hyvin tarkkoja ajoituksia eri operaatioille tai tehdä audiosynteesiä. Testiselaimena tutkijat käyttivät Firefoxia, mutta lähes samat toiminnallisuudet löytyvät myös suositusta Chromesta ja Internet Explorerista.

Tutkimuksen mukaan noin 25 prosenttia kaikista webbi-API-rajapinnoista muodostaa suuren tietoturvariskin. Nämä voitaisiin hyvin blokata ilman, että sivustojen toiminnallisuus kärsisi. Sivusto on karkeasti ottaen sitä turvallisempi, mitä vähemmän koodia rajapinta päästää lävitseen.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template