JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Internet-selaimiin tuodaan jatkuvasti lisää toimintoja ja ominaisuuksia. Illinoisin yliopiston mukaan osa toiminnoista on sekä turhia, että tietoturvariskejä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 74:ää eri webbiohjelmointirajapintaa. Siinä mitattiin, miten usein näitä toimintoja käytettin webbisivustoilla ja kuinka todennäköistä oli, että ne muodostavat riskin käyttäjän tietoturvan kannalta.

Hyvä esimerkki on rajapinta, joka mahdollistaa matalan tason grafiikkalaskennan selaimessa. Tätä toimintoa ei käytetty rehellisillä sivustoilla, mutta haittakoodia syöttämään pyrkivillä palvelimilla toimintoja hyödynnettiin. Jos selaimessa sallitaan tämä toiminto, siitä syntyy lähinnä riskejä eikä mitään hyötyjä.

Tutkijat löysivät myös koodia, jonka avulla selain voi havaita valotasot huoneessa, suorittaa hyvin tarkkoja ajoituksia eri operaatioille tai tehdä audiosynteesiä. Testiselaimena tutkijat käyttivät Firefoxia, mutta lähes samat toiminnallisuudet löytyvät myös suositusta Chromesta ja Internet Explorerista.

Tutkimuksen mukaan noin 25 prosenttia kaikista webbi-API-rajapinnoista muodostaa suuren tietoturvariskin. Nämä voitaisiin hyvin blokata ilman, että sivustojen toiminnallisuus kärsisi. Sivusto on karkeasti ottaen sitä turvallisempi, mitä vähemmän koodia rajapinta päästää lävitseen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template