JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvaa tutkiva AV-TEST on testannut Android-puhelimien virustorjunnan työkaluja. Laajassa testissä moni tunnettu ohjelmisto pärjäsi hyvin. Suomalaisittain ikävää on se, että F-Securen SAFE sai testin toiseksi huonoimmat pisteet suojauksessa.

AV-TEST vertasi tietoturvaohjelmia suojauksen ja käytettävyyden perusteella. Näistä maksimipistemäärä oli kuusi kummastakin. Lisäksi yhden pisteen pystyi saamaan, jos työkalun mukana on muita tietoturvan kannalta merkittäviä ominaisuuksia.

Täyteen 13 pisteeseen ylsi useampi ohjelmisto: Ahnlab, Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, Kaspersky, McAfee, Symantec, Tencent ja Trend Micro kirjasivat kaikki täydet pisteet.

Googlen oma Play Protect sai kasaan vain kuusi pistettä ja nekin kaikki käytettävyydestä. Käytännössä työkalu on siis helppo käyttää, mutta tarjoaa olemattoman suojan. Googlen oma työkalu tunnisti vain 65,8 prosenttia uusimmista Android-haittaohjelmista.

F-Securen SAFE tunnisti reaaliajassa 81,9 prosenttia uusimmista Android-haitoista, joten se kirjasi suojauksesta vain 2,5 pistettä. Kokonaispistemääräksi tuli 9,5, mikä oli neljänneksi huonoin kaikista testatuista työkaluista.

Tuloksiin voi tutustua AV-TESTIN sivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template