JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvaa tutkiva AV-TEST on testannut Android-puhelimien virustorjunnan työkaluja. Laajassa testissä moni tunnettu ohjelmisto pärjäsi hyvin. Suomalaisittain ikävää on se, että F-Securen SAFE sai testin toiseksi huonoimmat pisteet suojauksessa.

AV-TEST vertasi tietoturvaohjelmia suojauksen ja käytettävyyden perusteella. Näistä maksimipistemäärä oli kuusi kummastakin. Lisäksi yhden pisteen pystyi saamaan, jos työkalun mukana on muita tietoturvan kannalta merkittäviä ominaisuuksia.

Täyteen 13 pisteeseen ylsi useampi ohjelmisto: Ahnlab, Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, Kaspersky, McAfee, Symantec, Tencent ja Trend Micro kirjasivat kaikki täydet pisteet.

Googlen oma Play Protect sai kasaan vain kuusi pistettä ja nekin kaikki käytettävyydestä. Käytännössä työkalu on siis helppo käyttää, mutta tarjoaa olemattoman suojan. Googlen oma työkalu tunnisti vain 65,8 prosenttia uusimmista Android-haittaohjelmista.

F-Securen SAFE tunnisti reaaliajassa 81,9 prosenttia uusimmista Android-haitoista, joten se kirjasi suojauksesta vain 2,5 pistettä. Kokonaispistemääräksi tuli 9,5, mikä oli neljänneksi huonoin kaikista testatuista työkaluista.

Tuloksiin voi tutustua AV-TESTIN sivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template