JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvaa tutkiva AV-TEST on testannut Android-puhelimien virustorjunnan työkaluja. Laajassa testissä moni tunnettu ohjelmisto pärjäsi hyvin. Suomalaisittain ikävää on se, että F-Securen SAFE sai testin toiseksi huonoimmat pisteet suojauksessa.

AV-TEST vertasi tietoturvaohjelmia suojauksen ja käytettävyyden perusteella. Näistä maksimipistemäärä oli kuusi kummastakin. Lisäksi yhden pisteen pystyi saamaan, jos työkalun mukana on muita tietoturvan kannalta merkittäviä ominaisuuksia.

Täyteen 13 pisteeseen ylsi useampi ohjelmisto: Ahnlab, Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, Kaspersky, McAfee, Symantec, Tencent ja Trend Micro kirjasivat kaikki täydet pisteet.

Googlen oma Play Protect sai kasaan vain kuusi pistettä ja nekin kaikki käytettävyydestä. Käytännössä työkalu on siis helppo käyttää, mutta tarjoaa olemattoman suojan. Googlen oma työkalu tunnisti vain 65,8 prosenttia uusimmista Android-haittaohjelmista.

F-Securen SAFE tunnisti reaaliajassa 81,9 prosenttia uusimmista Android-haitoista, joten se kirjasi suojauksesta vain 2,5 pistettä. Kokonaispistemääräksi tuli 9,5, mikä oli neljänneksi huonoin kaikista testatuista työkaluista.

Tuloksiin voi tutustua AV-TESTIN sivuilla.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template