JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvaa tutkiva AV-TEST on testannut Android-puhelimien virustorjunnan työkaluja. Laajassa testissä moni tunnettu ohjelmisto pärjäsi hyvin. Suomalaisittain ikävää on se, että F-Securen SAFE sai testin toiseksi huonoimmat pisteet suojauksessa.

AV-TEST vertasi tietoturvaohjelmia suojauksen ja käytettävyyden perusteella. Näistä maksimipistemäärä oli kuusi kummastakin. Lisäksi yhden pisteen pystyi saamaan, jos työkalun mukana on muita tietoturvan kannalta merkittäviä ominaisuuksia.

Täyteen 13 pisteeseen ylsi useampi ohjelmisto: Ahnlab, Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, Kaspersky, McAfee, Symantec, Tencent ja Trend Micro kirjasivat kaikki täydet pisteet.

Googlen oma Play Protect sai kasaan vain kuusi pistettä ja nekin kaikki käytettävyydestä. Käytännössä työkalu on siis helppo käyttää, mutta tarjoaa olemattoman suojan. Googlen oma työkalu tunnisti vain 65,8 prosenttia uusimmista Android-haittaohjelmista.

F-Securen SAFE tunnisti reaaliajassa 81,9 prosenttia uusimmista Android-haitoista, joten se kirjasi suojauksesta vain 2,5 pistettä. Kokonaispistemääräksi tuli 9,5, mikä oli neljänneksi huonoin kaikista testatuista työkaluista.

Tuloksiin voi tutustua AV-TESTIN sivuilla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template