JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealalla saattaa olla syntymässä maailman kolmanneksi suurin yritys heti Intelin ja Samsungin perään. Broadcom on tehnyt tarjouksen sandiegolaisesta kännykkäpiireistään tunnetusta Qualcommista. Tarjoushinta on historian suurin, peräti 130 miljardia dollaria.

Tarjouksen koosta saa käsityksen, kun sitä vertaa kahtena edellisenä ”hulluiksi” nimettyinä vuosina puolijohdealan yrityskauppoihin kulutetut summat: 216 miljardia dollaria.

Osaketta kohti Broadcom on tarjonnut 70 dollaria. Tarjous pätee, onnistui Qualcomm sitten fuusioimaan viime vuonna ostetun NXP:n itseensä tai ei. NXP:stä Qualcomm maksoi muuten 37 miljoonaa dollaria.

Broadcomin mukaan yhtiöiden tuotepaletit täydentävät hyvin toisiaan. Toteutuessaan kauppa synnyttäisi vuositasolla noin 40 miljardin dollarin liikevaihtoa pyörittävän yrityksen. Toisaalta yritykset myös kilpailevat keskenään, Qualcommin myynnin ollessa noin 22 miljardia ja Broadcomin 18 miljardia dollaria.

Viime vuonna Qualcomm oli kolmanneksi suurin puolijohdeyritys, Broadcom oli viidenneksi suurin. Kaupan toteutuessa puolijohdealalla olisi kolme suurta jättiyritystä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template