JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealalla saattaa olla syntymässä maailman kolmanneksi suurin yritys heti Intelin ja Samsungin perään. Broadcom on tehnyt tarjouksen sandiegolaisesta kännykkäpiireistään tunnetusta Qualcommista. Tarjoushinta on historian suurin, peräti 130 miljardia dollaria.

Tarjouksen koosta saa käsityksen, kun sitä vertaa kahtena edellisenä ”hulluiksi” nimettyinä vuosina puolijohdealan yrityskauppoihin kulutetut summat: 216 miljardia dollaria.

Osaketta kohti Broadcom on tarjonnut 70 dollaria. Tarjous pätee, onnistui Qualcomm sitten fuusioimaan viime vuonna ostetun NXP:n itseensä tai ei. NXP:stä Qualcomm maksoi muuten 37 miljoonaa dollaria.

Broadcomin mukaan yhtiöiden tuotepaletit täydentävät hyvin toisiaan. Toteutuessaan kauppa synnyttäisi vuositasolla noin 40 miljardin dollarin liikevaihtoa pyörittävän yrityksen. Toisaalta yritykset myös kilpailevat keskenään, Qualcommin myynnin ollessa noin 22 miljardia ja Broadcomin 18 miljardia dollaria.

Viime vuonna Qualcomm oli kolmanneksi suurin puolijohdeyritys, Broadcom oli viidenneksi suurin. Kaupan toteutuessa puolijohdealalla olisi kolme suurta jättiyritystä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template