JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sharpin Aquos R -älypuhelin oli tiettävästi ensimmäinen älypuhelin, jonka näyttö virkistyi 120 kertaa sekunnissa. Nyt näitä laitteita alkaa tulla markkinoille enemmän. Pelaajille tarkoitettu Razer Phone on uusin 120-hertsinen.

Tyypillisesti läppärien, tablettien ja älypuhelinten näytöt ovat virkistyneet 60 kertaa sekunnissa. Applen uusimmassa iPad Prossa taajuus nostettiin 120 hertsiin, mikä Applen mukaan tarkoitti sujuvampaa kuvien zoomaamista tai tekstin vierittämistä.

Nyt Razerin älypuhelimessa käytetään UltraMotion-näyttöä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Ruutu on 5,7-tuumainen ja erottelee 1440  2560 pistettä laajalla väriavaruudella, kuten Razer kehuu.

Razerin mukaan puhelin on tarkoitettu ennen kaikkea kännykkäpelaajille. Julkistusen yhteydessä yritys pääsi hehkuttamaan tunnettuja pelejä, jotka osaavat hyödyntää puhelimen nopeampaa näyttöä.

Raudaltaan laite on laadukasta tasoa. Prosessori on Snapdragon 835 ja RAM-muistia on peräti 8 gigatavua. Toisaalta kamera on tavanomainen 12 megapikselin yksikennoratkaisu ja tallennustilaa on 64 gigatavua. Akku on 4000 milliampeerintunnin kokoinen, mutta niin on monessa muussakin tämän hetken huippulaitteessa.

Razer Phonen ongelma on se, että se ei 120 hertsin näytön lisäksi tarjoaa oikeastaan mitään erikoista: ei esimerkiksi omaa grafiikkaprosessoria. Siksi se houkuttanee pientä kännykkäpelaajien joukkoa, mutta innostuuko joku muu laitteesta jossa on 700 dollarin hintalappu, jää nähtäväksi.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template