JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sharpin Aquos R -älypuhelin oli tiettävästi ensimmäinen älypuhelin, jonka näyttö virkistyi 120 kertaa sekunnissa. Nyt näitä laitteita alkaa tulla markkinoille enemmän. Pelaajille tarkoitettu Razer Phone on uusin 120-hertsinen.

Tyypillisesti läppärien, tablettien ja älypuhelinten näytöt ovat virkistyneet 60 kertaa sekunnissa. Applen uusimmassa iPad Prossa taajuus nostettiin 120 hertsiin, mikä Applen mukaan tarkoitti sujuvampaa kuvien zoomaamista tai tekstin vierittämistä.

Nyt Razerin älypuhelimessa käytetään UltraMotion-näyttöä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Ruutu on 5,7-tuumainen ja erottelee 1440  2560 pistettä laajalla väriavaruudella, kuten Razer kehuu.

Razerin mukaan puhelin on tarkoitettu ennen kaikkea kännykkäpelaajille. Julkistusen yhteydessä yritys pääsi hehkuttamaan tunnettuja pelejä, jotka osaavat hyödyntää puhelimen nopeampaa näyttöä.

Raudaltaan laite on laadukasta tasoa. Prosessori on Snapdragon 835 ja RAM-muistia on peräti 8 gigatavua. Toisaalta kamera on tavanomainen 12 megapikselin yksikennoratkaisu ja tallennustilaa on 64 gigatavua. Akku on 4000 milliampeerintunnin kokoinen, mutta niin on monessa muussakin tämän hetken huippulaitteessa.

Razer Phonen ongelma on se, että se ei 120 hertsin näytön lisäksi tarjoaa oikeastaan mitään erikoista: ei esimerkiksi omaa grafiikkaprosessoria. Siksi se houkuttanee pientä kännykkäpelaajien joukkoa, mutta innostuuko joku muu laitteesta jossa on 700 dollarin hintalappu, jää nähtäväksi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template