JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sharpin Aquos R -älypuhelin oli tiettävästi ensimmäinen älypuhelin, jonka näyttö virkistyi 120 kertaa sekunnissa. Nyt näitä laitteita alkaa tulla markkinoille enemmän. Pelaajille tarkoitettu Razer Phone on uusin 120-hertsinen.

Tyypillisesti läppärien, tablettien ja älypuhelinten näytöt ovat virkistyneet 60 kertaa sekunnissa. Applen uusimmassa iPad Prossa taajuus nostettiin 120 hertsiin, mikä Applen mukaan tarkoitti sujuvampaa kuvien zoomaamista tai tekstin vierittämistä.

Nyt Razerin älypuhelimessa käytetään UltraMotion-näyttöä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Ruutu on 5,7-tuumainen ja erottelee 1440  2560 pistettä laajalla väriavaruudella, kuten Razer kehuu.

Razerin mukaan puhelin on tarkoitettu ennen kaikkea kännykkäpelaajille. Julkistusen yhteydessä yritys pääsi hehkuttamaan tunnettuja pelejä, jotka osaavat hyödyntää puhelimen nopeampaa näyttöä.

Raudaltaan laite on laadukasta tasoa. Prosessori on Snapdragon 835 ja RAM-muistia on peräti 8 gigatavua. Toisaalta kamera on tavanomainen 12 megapikselin yksikennoratkaisu ja tallennustilaa on 64 gigatavua. Akku on 4000 milliampeerintunnin kokoinen, mutta niin on monessa muussakin tämän hetken huippulaitteessa.

Razer Phonen ongelma on se, että se ei 120 hertsin näytön lisäksi tarjoaa oikeastaan mitään erikoista: ei esimerkiksi omaa grafiikkaprosessoria. Siksi se houkuttanee pientä kännykkäpelaajien joukkoa, mutta innostuuko joku muu laitteesta jossa on 700 dollarin hintalappu, jää nähtäväksi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template