JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitäisikö kotiautomaatioverkkoon valita Zigbee vai uusi, niin ikään mesh-tyyppisiä verkkoja tukeva Bluetooth? Enää ei laitevalmistajan tarvitse tätä asiaa miettiä. Silicon Labsin uusin protokollaohjelmisto tukee molempia tekniikoita.

SiLabs on lanseerannut moniprotokollatuen Gecko-sarjan langattomille piireilleen. Käytännössä asiakas voi hyödyntää molempien verkkotekniikoiden parhaita puolia yhtä aikaa. Samaan pääsisi toki kahdella erillisellä ohjaimella, mutta integroitu ratkaisu säästää kustannuksia ja toteutuksen koko jopa 40 prosenttia, SiLabs kehuu.

Moniprotokolla toimii siten, että käyttäjä voi päivittää, ohjata ja monitoroida Zigbee-verkkoaan suoraan Bluetoothin yli älypuhelimellaan. Lisäksi esimerkiksi Zigbee-ohjatun valaistusverkon kantamaa voidaan kasvattaa Bluetooth-majakoilla.

Moniprotokollaa ajetaan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmän päällä omalla radiovuorottajalla (scheduler). Itse protokollia voi käyttää suoraan SiLabsin Simplicity Studio -kehitystyökaluissa.

Uusi ohjelmisto on käytettävissä heti kaikilla Gecko-sarjan EFR32MG12-. ja 13-ohjaimia käyttäjille. Lisätietoa tekniikasta löytyy yrityksen verkkosivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template