JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Pitäisikö kotiautomaatioverkkoon valita Zigbee vai uusi, niin ikään mesh-tyyppisiä verkkoja tukeva Bluetooth? Enää ei laitevalmistajan tarvitse tätä asiaa miettiä. Silicon Labsin uusin protokollaohjelmisto tukee molempia tekniikoita.

SiLabs on lanseerannut moniprotokollatuen Gecko-sarjan langattomille piireilleen. Käytännössä asiakas voi hyödyntää molempien verkkotekniikoiden parhaita puolia yhtä aikaa. Samaan pääsisi toki kahdella erillisellä ohjaimella, mutta integroitu ratkaisu säästää kustannuksia ja toteutuksen koko jopa 40 prosenttia, SiLabs kehuu.

Moniprotokolla toimii siten, että käyttäjä voi päivittää, ohjata ja monitoroida Zigbee-verkkoaan suoraan Bluetoothin yli älypuhelimellaan. Lisäksi esimerkiksi Zigbee-ohjatun valaistusverkon kantamaa voidaan kasvattaa Bluetooth-majakoilla.

Moniprotokollaa ajetaan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmän päällä omalla radiovuorottajalla (scheduler). Itse protokollia voi käyttää suoraan SiLabsin Simplicity Studio -kehitystyökaluissa.

Uusi ohjelmisto on käytettävissä heti kaikilla Gecko-sarjan EFR32MG12-. ja 13-ohjaimia käyttäjille. Lisätietoa tekniikasta löytyy yrityksen verkkosivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template