JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitäisikö kotiautomaatioverkkoon valita Zigbee vai uusi, niin ikään mesh-tyyppisiä verkkoja tukeva Bluetooth? Enää ei laitevalmistajan tarvitse tätä asiaa miettiä. Silicon Labsin uusin protokollaohjelmisto tukee molempia tekniikoita.

SiLabs on lanseerannut moniprotokollatuen Gecko-sarjan langattomille piireilleen. Käytännössä asiakas voi hyödyntää molempien verkkotekniikoiden parhaita puolia yhtä aikaa. Samaan pääsisi toki kahdella erillisellä ohjaimella, mutta integroitu ratkaisu säästää kustannuksia ja toteutuksen koko jopa 40 prosenttia, SiLabs kehuu.

Moniprotokolla toimii siten, että käyttäjä voi päivittää, ohjata ja monitoroida Zigbee-verkkoaan suoraan Bluetoothin yli älypuhelimellaan. Lisäksi esimerkiksi Zigbee-ohjatun valaistusverkon kantamaa voidaan kasvattaa Bluetooth-majakoilla.

Moniprotokollaa ajetaan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmän päällä omalla radiovuorottajalla (scheduler). Itse protokollia voi käyttää suoraan SiLabsin Simplicity Studio -kehitystyökaluissa.

Uusi ohjelmisto on käytettävissä heti kaikilla Gecko-sarjan EFR32MG12-. ja 13-ohjaimia käyttäjille. Lisätietoa tekniikasta löytyy yrityksen verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template