JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitäisikö kotiautomaatioverkkoon valita Zigbee vai uusi, niin ikään mesh-tyyppisiä verkkoja tukeva Bluetooth? Enää ei laitevalmistajan tarvitse tätä asiaa miettiä. Silicon Labsin uusin protokollaohjelmisto tukee molempia tekniikoita.

SiLabs on lanseerannut moniprotokollatuen Gecko-sarjan langattomille piireilleen. Käytännössä asiakas voi hyödyntää molempien verkkotekniikoiden parhaita puolia yhtä aikaa. Samaan pääsisi toki kahdella erillisellä ohjaimella, mutta integroitu ratkaisu säästää kustannuksia ja toteutuksen koko jopa 40 prosenttia, SiLabs kehuu.

Moniprotokolla toimii siten, että käyttäjä voi päivittää, ohjata ja monitoroida Zigbee-verkkoaan suoraan Bluetoothin yli älypuhelimellaan. Lisäksi esimerkiksi Zigbee-ohjatun valaistusverkon kantamaa voidaan kasvattaa Bluetooth-majakoilla.

Moniprotokollaa ajetaan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmän päällä omalla radiovuorottajalla (scheduler). Itse protokollia voi käyttää suoraan SiLabsin Simplicity Studio -kehitystyökaluissa.

Uusi ohjelmisto on käytettävissä heti kaikilla Gecko-sarjan EFR32MG12-. ja 13-ohjaimia käyttäjille. Lisätietoa tekniikasta löytyy yrityksen verkkosivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template