JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailmankirjat ovat ilmeisesti menneet sekaisin. Takavuosina Intel ja AMD kävivät välillä verissäpäin taistelua PC-prosessorien herruudesta. Nyt niiden tekniikkaa on samalla sirulla, kun Intel esitteli uusia kahdeksannen polven Core-prosessoreitaan.

Kyse on Core-prosessorista, jolle yhdistetään AMD:n Radeon-grafiikkaprosessori CPU:n kylkeen. Tavoite on vastata Nvidian erittäin tehokkaille grafiikkaprosessoreille läppäreissä, joilla onnistuu myös pelaaminen ja muu vaativampi grafiikka.

Tilanne on vähintäänkin outo. AMD esitteli juuri uudet Ryzen-prosessorinsa, jotka pitkään aikaan ensimmäistä kertaa esittävät vakavan haasteen Intelin läppäriprosessoreille. Mutta nämä tuotteet eivät kilpaile keskenään, yritykset selittävä. Ryzen on tarkoitettu enemmän perustason läppäreihin.

Idea on yksinkertainen. Intelin uuden Core-i7-prosessorin kylkeen tulee AMD:n tätä piiriä varten räätälöimä grafiikkaprosessori. Se integroidaan samalle piirille yhdessä HBM-muistin (high bandwidth memory) kanssa. Kaikki komponentit ovat yhteydessä toisiinsa EMIB-väylän tai -sillan kautta.

Tämän ansiosta Intel saa ahdettua erittäin tehokkaan grafiikan erittäin ohueen formaattiin. Erillisellä grafiikkakortilla ei päästä niihin mittoihin, joita uudet ultraohuet läppärit vaativat.

Samalla Intel sanoo rivien välissä, että se ei omalla integroidulla grafiikallaan yllä riittävään suorituskykyyn kaikkein vaativimpien käyttäjien laitteissa. Tiettävästi uuden piirin grafiikkateho lasketaan 3,3 teraflopsissa, mikä on lähellä Nvidian GTX 1050 -prosessorin lukemia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template