JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailmankirjat ovat ilmeisesti menneet sekaisin. Takavuosina Intel ja AMD kävivät välillä verissäpäin taistelua PC-prosessorien herruudesta. Nyt niiden tekniikkaa on samalla sirulla, kun Intel esitteli uusia kahdeksannen polven Core-prosessoreitaan.

Kyse on Core-prosessorista, jolle yhdistetään AMD:n Radeon-grafiikkaprosessori CPU:n kylkeen. Tavoite on vastata Nvidian erittäin tehokkaille grafiikkaprosessoreille läppäreissä, joilla onnistuu myös pelaaminen ja muu vaativampi grafiikka.

Tilanne on vähintäänkin outo. AMD esitteli juuri uudet Ryzen-prosessorinsa, jotka pitkään aikaan ensimmäistä kertaa esittävät vakavan haasteen Intelin läppäriprosessoreille. Mutta nämä tuotteet eivät kilpaile keskenään, yritykset selittävä. Ryzen on tarkoitettu enemmän perustason läppäreihin.

Idea on yksinkertainen. Intelin uuden Core-i7-prosessorin kylkeen tulee AMD:n tätä piiriä varten räätälöimä grafiikkaprosessori. Se integroidaan samalle piirille yhdessä HBM-muistin (high bandwidth memory) kanssa. Kaikki komponentit ovat yhteydessä toisiinsa EMIB-väylän tai -sillan kautta.

Tämän ansiosta Intel saa ahdettua erittäin tehokkaan grafiikan erittäin ohueen formaattiin. Erillisellä grafiikkakortilla ei päästä niihin mittoihin, joita uudet ultraohuet läppärit vaativat.

Samalla Intel sanoo rivien välissä, että se ei omalla integroidulla grafiikallaan yllä riittävään suorituskykyyn kaikkein vaativimpien käyttäjien laitteissa. Tiettävästi uuden piirin grafiikkateho lasketaan 3,3 teraflopsissa, mikä on lähellä Nvidian GTX 1050 -prosessorin lukemia.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template