JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Maailmankirjat ovat ilmeisesti menneet sekaisin. Takavuosina Intel ja AMD kävivät välillä verissäpäin taistelua PC-prosessorien herruudesta. Nyt niiden tekniikkaa on samalla sirulla, kun Intel esitteli uusia kahdeksannen polven Core-prosessoreitaan.

Kyse on Core-prosessorista, jolle yhdistetään AMD:n Radeon-grafiikkaprosessori CPU:n kylkeen. Tavoite on vastata Nvidian erittäin tehokkaille grafiikkaprosessoreille läppäreissä, joilla onnistuu myös pelaaminen ja muu vaativampi grafiikka.

Tilanne on vähintäänkin outo. AMD esitteli juuri uudet Ryzen-prosessorinsa, jotka pitkään aikaan ensimmäistä kertaa esittävät vakavan haasteen Intelin läppäriprosessoreille. Mutta nämä tuotteet eivät kilpaile keskenään, yritykset selittävä. Ryzen on tarkoitettu enemmän perustason läppäreihin.

Idea on yksinkertainen. Intelin uuden Core-i7-prosessorin kylkeen tulee AMD:n tätä piiriä varten räätälöimä grafiikkaprosessori. Se integroidaan samalle piirille yhdessä HBM-muistin (high bandwidth memory) kanssa. Kaikki komponentit ovat yhteydessä toisiinsa EMIB-väylän tai -sillan kautta.

Tämän ansiosta Intel saa ahdettua erittäin tehokkaan grafiikan erittäin ohueen formaattiin. Erillisellä grafiikkakortilla ei päästä niihin mittoihin, joita uudet ultraohuet läppärit vaativat.

Samalla Intel sanoo rivien välissä, että se ei omalla integroidulla grafiikallaan yllä riittävään suorituskykyyn kaikkein vaativimpien käyttäjien laitteissa. Tiettävästi uuden piirin grafiikkateho lasketaan 3,3 teraflopsissa, mikä on lähellä Nvidian GTX 1050 -prosessorin lukemia.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template