JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailmankirjat ovat ilmeisesti menneet sekaisin. Takavuosina Intel ja AMD kävivät välillä verissäpäin taistelua PC-prosessorien herruudesta. Nyt niiden tekniikkaa on samalla sirulla, kun Intel esitteli uusia kahdeksannen polven Core-prosessoreitaan.

Kyse on Core-prosessorista, jolle yhdistetään AMD:n Radeon-grafiikkaprosessori CPU:n kylkeen. Tavoite on vastata Nvidian erittäin tehokkaille grafiikkaprosessoreille läppäreissä, joilla onnistuu myös pelaaminen ja muu vaativampi grafiikka.

Tilanne on vähintäänkin outo. AMD esitteli juuri uudet Ryzen-prosessorinsa, jotka pitkään aikaan ensimmäistä kertaa esittävät vakavan haasteen Intelin läppäriprosessoreille. Mutta nämä tuotteet eivät kilpaile keskenään, yritykset selittävä. Ryzen on tarkoitettu enemmän perustason läppäreihin.

Idea on yksinkertainen. Intelin uuden Core-i7-prosessorin kylkeen tulee AMD:n tätä piiriä varten räätälöimä grafiikkaprosessori. Se integroidaan samalle piirille yhdessä HBM-muistin (high bandwidth memory) kanssa. Kaikki komponentit ovat yhteydessä toisiinsa EMIB-väylän tai -sillan kautta.

Tämän ansiosta Intel saa ahdettua erittäin tehokkaan grafiikan erittäin ohueen formaattiin. Erillisellä grafiikkakortilla ei päästä niihin mittoihin, joita uudet ultraohuet läppärit vaativat.

Samalla Intel sanoo rivien välissä, että se ei omalla integroidulla grafiikallaan yllä riittävään suorituskykyyn kaikkein vaativimpien käyttäjien laitteissa. Tiettävästi uuden piirin grafiikkateho lasketaan 3,3 teraflopsissa, mikä on lähellä Nvidian GTX 1050 -prosessorin lukemia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template