JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Huawei järjesti eilen ensimmäisen tapahtuman, jossa Suomessa tehtävää tuotekehitystä esiteltiin kansainväliselle toimittajajoukolle. Yhtiön tutkimuskeskuksia Helsingissä ja Tampereella vetävä Mikko Terho kertoi, ettei hän usko 5G-tekniikan vastaavan kaikkiin sille asetettuihin vaatimuksiin.

- Lopulta kaikki liittyy internetiin ja yhteyksien pitäisi olla reaaliaikaisia. 5G:n määritelty yhden millisekunnin latenssi riittäisi hyvin, mutta verkko ei käytännössä kykene siihen.

Terho itse visioi verkkotekniikasta, jossa erilaisilla laitteilla saataisiin luotua reaaliaikainen kaupunkimalli. Tai ”city scene”, kuten teho sitä nimittää. Verkkoyhteys toimisi sitten kaikilla erilaisilla laitteilla: puettavilla laitteilla, AR-laseilla – vaikka niiden kehitys onkin vielä alkuvaiheessa – ja vastaavilla. – Oikeastaan nämä ovat 6G-ominaisuuksia, Terho määrittelee.

Terhon alaisuudessa on yhteensä 300 kehittäjää. Yksiköillä ei ole mitään määrättyä vastuuta jostakin tutkimusalueesta, mutta tottakai niiltä löytyy omat vankat osaamisalueensa. Helsingissä on tehty esimerkiksi tuoreen Mate 10 -mallin vaativa antennisuunnittelu ja tulevien 5G-radioiden piirikehitystä. Tampereella on tehty esimerkiksi kuvan- ja audionkäsittelyn algoritmeja.

Terho myönsi, että Huaweinkin tutkimuskeskuksessa puretaan kilpailijoiden laitteita osiin, mutta hän ei pidä sitä kovin hyödyllisenä. – Kaikki sitä tekevät, mutta ei siitä mitään kilpailuetua saa. Terhon mukaan yritys olisi auttamatta myöhässä, jos kilpailijan laitteista löytyisi jotain, jota ei ole omiin tuotteisiin mallinnettu ja suunniteltu.

Huawein ilmapiiriä Terho kehuu. – Kokeilemme kaikkea nopeasti ja usein epäonnistumme nopeasti. Sitähän kaikki suunnittelijat haluavat tehdä, prototyyppejä.

Entistä työnantajaa Nokiaa moni on moittinut hyvin varovaiseksi ja konservatiiviseksi. Nokiaa Terho ei selvästi halua kommentoida, mutta Huaweita hän kehuu agressiiviseksi. – Raudan täytyy aina tulla ensin, hän päättää.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template