JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei järjesti eilen ensimmäisen tapahtuman, jossa Suomessa tehtävää tuotekehitystä esiteltiin kansainväliselle toimittajajoukolle. Yhtiön tutkimuskeskuksia Helsingissä ja Tampereella vetävä Mikko Terho kertoi, ettei hän usko 5G-tekniikan vastaavan kaikkiin sille asetettuihin vaatimuksiin.

- Lopulta kaikki liittyy internetiin ja yhteyksien pitäisi olla reaaliaikaisia. 5G:n määritelty yhden millisekunnin latenssi riittäisi hyvin, mutta verkko ei käytännössä kykene siihen.

Terho itse visioi verkkotekniikasta, jossa erilaisilla laitteilla saataisiin luotua reaaliaikainen kaupunkimalli. Tai ”city scene”, kuten teho sitä nimittää. Verkkoyhteys toimisi sitten kaikilla erilaisilla laitteilla: puettavilla laitteilla, AR-laseilla – vaikka niiden kehitys onkin vielä alkuvaiheessa – ja vastaavilla. – Oikeastaan nämä ovat 6G-ominaisuuksia, Terho määrittelee.

Terhon alaisuudessa on yhteensä 300 kehittäjää. Yksiköillä ei ole mitään määrättyä vastuuta jostakin tutkimusalueesta, mutta tottakai niiltä löytyy omat vankat osaamisalueensa. Helsingissä on tehty esimerkiksi tuoreen Mate 10 -mallin vaativa antennisuunnittelu ja tulevien 5G-radioiden piirikehitystä. Tampereella on tehty esimerkiksi kuvan- ja audionkäsittelyn algoritmeja.

Terho myönsi, että Huaweinkin tutkimuskeskuksessa puretaan kilpailijoiden laitteita osiin, mutta hän ei pidä sitä kovin hyödyllisenä. – Kaikki sitä tekevät, mutta ei siitä mitään kilpailuetua saa. Terhon mukaan yritys olisi auttamatta myöhässä, jos kilpailijan laitteista löytyisi jotain, jota ei ole omiin tuotteisiin mallinnettu ja suunniteltu.

Huawein ilmapiiriä Terho kehuu. – Kokeilemme kaikkea nopeasti ja usein epäonnistumme nopeasti. Sitähän kaikki suunnittelijat haluavat tehdä, prototyyppejä.

Entistä työnantajaa Nokiaa moni on moittinut hyvin varovaiseksi ja konservatiiviseksi. Nokiaa Terho ei selvästi halua kommentoida, mutta Huaweita hän kehuu agressiiviseksi. – Raudan täytyy aina tulla ensin, hän päättää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template