JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei järjesti eilen ensimmäisen tapahtuman, jossa Suomessa tehtävää tuotekehitystä esiteltiin kansainväliselle toimittajajoukolle. Yhtiön tutkimuskeskuksia Helsingissä ja Tampereella vetävä Mikko Terho kertoi, ettei hän usko 5G-tekniikan vastaavan kaikkiin sille asetettuihin vaatimuksiin.

- Lopulta kaikki liittyy internetiin ja yhteyksien pitäisi olla reaaliaikaisia. 5G:n määritelty yhden millisekunnin latenssi riittäisi hyvin, mutta verkko ei käytännössä kykene siihen.

Terho itse visioi verkkotekniikasta, jossa erilaisilla laitteilla saataisiin luotua reaaliaikainen kaupunkimalli. Tai ”city scene”, kuten teho sitä nimittää. Verkkoyhteys toimisi sitten kaikilla erilaisilla laitteilla: puettavilla laitteilla, AR-laseilla – vaikka niiden kehitys onkin vielä alkuvaiheessa – ja vastaavilla. – Oikeastaan nämä ovat 6G-ominaisuuksia, Terho määrittelee.

Terhon alaisuudessa on yhteensä 300 kehittäjää. Yksiköillä ei ole mitään määrättyä vastuuta jostakin tutkimusalueesta, mutta tottakai niiltä löytyy omat vankat osaamisalueensa. Helsingissä on tehty esimerkiksi tuoreen Mate 10 -mallin vaativa antennisuunnittelu ja tulevien 5G-radioiden piirikehitystä. Tampereella on tehty esimerkiksi kuvan- ja audionkäsittelyn algoritmeja.

Terho myönsi, että Huaweinkin tutkimuskeskuksessa puretaan kilpailijoiden laitteita osiin, mutta hän ei pidä sitä kovin hyödyllisenä. – Kaikki sitä tekevät, mutta ei siitä mitään kilpailuetua saa. Terhon mukaan yritys olisi auttamatta myöhässä, jos kilpailijan laitteista löytyisi jotain, jota ei ole omiin tuotteisiin mallinnettu ja suunniteltu.

Huawein ilmapiiriä Terho kehuu. – Kokeilemme kaikkea nopeasti ja usein epäonnistumme nopeasti. Sitähän kaikki suunnittelijat haluavat tehdä, prototyyppejä.

Entistä työnantajaa Nokiaa moni on moittinut hyvin varovaiseksi ja konservatiiviseksi. Nokiaa Terho ei selvästi halua kommentoida, mutta Huaweita hän kehuu agressiiviseksi. – Raudan täytyy aina tulla ensin, hän päättää.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template