JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Millainen on tulevaisuuden älypuhelin? Tätä aihetta mietti eilen arvovaltainen paneeli Huawein teknologiatapahtumassa Helsingissä. Ainakin on selvää, että äly laitteissa lisääntyy. Tulevaisuudessa puhelimesi tietää, mitä aiot seuraavaksi.

Helsingin yliopiston kognitiivisen aivotutkimuksen yksikön tutkija Kaija Saarikivi ei pelkää tekoälyä. Hänen mukaansa älypuhelimiin tulossa tekoäly selventää sitä, mitä ihminen kannattaa tehdä, mihin meidän kannattaa keskittyä. – Ihmisistä tulee luovempia, hän visioi.

IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimo komppasi Saarikiveä. – Ihmiset käyttävät nyt aivan liikaa aikaa tehtäviin, jotka voitaisiin tehdä tehokkaammin koneilla. Tekoäly tuo käyttöömme työkaluja, joilla voimme hallita elämää ja olle paljon luovempia.

Mutta minkälaiseksi älypuhelin muuttuu tulevaisuudessa? Huawein 5G-tutkimukssta vastaava Kari Leppänen ei usko, että tulevaisuuden älypuhelin on nykyisen kaltainen, laattamainen isolla näytöllä varistettu laite. – Ehkä tulevaisuuden älypuhelin on kuin sormus. Todennäköisesti tulee paljon arkisia laitteita, jotka keskustelevat keskenään ja meidän kanssamme, Leppänen ajatteli.

- Meidän pitää nähdä, kuulla ja pystyä olemaan kanssakäymisessä ympäristömme kanssa. Tähän ei tarvita tiiliskiven tyyppistä laitetta, muistutti Huaweilla EMUI-ohjelmistojen markkinoinnista vastaava Christof Coutelle.

Oli tulevan älypuhelimen formaatti sitten mikä tahansa, se tulee olemaan merkittävästi nykyisiä älykkäämpi. Eikä kehitys välttämättä vie edes kovin kauaa. Huawein AI-pääarkkitehturi tohtori Chang-Ling Jui maalaili hurjaa visiota.

- 4-5 vuodessa tekoälypuhelin tietää, mitä aiot seuraavaksi. Tällä hetkellä tekoälyn hyödyt liittyvät konenäköön, mutta olemme vasta alussa. Älypuhelin osaa 4-5 vuoden kuluttua 99-rprosenttisella varmuudella ennustaa aikomuksemme, Jui maalaili.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template