JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Millainen on tulevaisuuden älypuhelin? Tätä aihetta mietti eilen arvovaltainen paneeli Huawein teknologiatapahtumassa Helsingissä. Ainakin on selvää, että äly laitteissa lisääntyy. Tulevaisuudessa puhelimesi tietää, mitä aiot seuraavaksi.

Helsingin yliopiston kognitiivisen aivotutkimuksen yksikön tutkija Kaija Saarikivi ei pelkää tekoälyä. Hänen mukaansa älypuhelimiin tulossa tekoäly selventää sitä, mitä ihminen kannattaa tehdä, mihin meidän kannattaa keskittyä. – Ihmisistä tulee luovempia, hän visioi.

IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimo komppasi Saarikiveä. – Ihmiset käyttävät nyt aivan liikaa aikaa tehtäviin, jotka voitaisiin tehdä tehokkaammin koneilla. Tekoäly tuo käyttöömme työkaluja, joilla voimme hallita elämää ja olle paljon luovempia.

Mutta minkälaiseksi älypuhelin muuttuu tulevaisuudessa? Huawein 5G-tutkimukssta vastaava Kari Leppänen ei usko, että tulevaisuuden älypuhelin on nykyisen kaltainen, laattamainen isolla näytöllä varistettu laite. – Ehkä tulevaisuuden älypuhelin on kuin sormus. Todennäköisesti tulee paljon arkisia laitteita, jotka keskustelevat keskenään ja meidän kanssamme, Leppänen ajatteli.

- Meidän pitää nähdä, kuulla ja pystyä olemaan kanssakäymisessä ympäristömme kanssa. Tähän ei tarvita tiiliskiven tyyppistä laitetta, muistutti Huaweilla EMUI-ohjelmistojen markkinoinnista vastaava Christof Coutelle.

Oli tulevan älypuhelimen formaatti sitten mikä tahansa, se tulee olemaan merkittävästi nykyisiä älykkäämpi. Eikä kehitys välttämättä vie edes kovin kauaa. Huawein AI-pääarkkitehturi tohtori Chang-Ling Jui maalaili hurjaa visiota.

- 4-5 vuodessa tekoälypuhelin tietää, mitä aiot seuraavaksi. Tällä hetkellä tekoälyn hyödyt liittyvät konenäköön, mutta olemme vasta alussa. Älypuhelin osaa 4-5 vuoden kuluttua 99-rprosenttisella varmuudella ennustaa aikomuksemme, Jui maalaili.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template