JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uutta iPhone X:ää on jonotettu yötä myöten, vaikka laite maksaa halvimmillaankin tasan tuhat dollaria. X on samalla Applen historian kallein älypuhelin valmistaa. IHS:n analyysin mukaan laitteen komponenttien yhteenlaskettu arvo on 370,25 dollaria.

Mikä siinä sitten maksaa? IHS:n mukaan 5,8-tuumainen, 2436x1125 pistettä erotteleva AMOLED-näyttö – Applen ensimmäinen AMOLED puhelimissa, muuten – maksaa kosketusnäyttökerroksineen 110 dollaria. Myös rungon takakansi on kallis komponentti, sille on laskettu hinnaksi 61 dollaria.

Etu- ja takakameramoduulit maksavat yhdessä 35 dollaria. Muistin (DRAM ja NAND) osuus materiaalikustannuksista on 33,45 dollaria. TrueDepth-moduulin muut osat (infrapunakamera, flood-valaisin ja pisteprojektori) maksavat vain 16,60 dollaria.

IHS:n mukaan Apple säilyttää X-mallilla perinteiset suuret katteensa. Vertailun vuoksi Samsungin Galaxy S8:n materiaalikustannukset ovat noin 302 dollaria ja sitä myydään 720 dollarilla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template