JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Qualcomm on jo ryhtynyt tomittamaan palvelinvalmistajille uutta ARM-pohjaista prosessoriaan. Centriq 2400 -prosessori on maailman ensimmäinen 10 nanometrin palvelinprosessori ja se esittää kovaan haasteen Intelille.

Intel on dominoinut suorittimillaan datakeskuksia jo pitkään. Tätä vasten Qualcommin vuosia kestänyt kehityshanke olisi tietysti järjetön. Yhtiössä kuitenkin uskotaan, että siirtyminen 5G-verkkoihin avaa markkinoita sen ARM-prosessoreille.

Itse piiri on fyysiseltä kooltaan 398 neliömilliä. Sirulla on massiiviset 18 miljardia transistoria. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Huawein uudella älypuhelinten Kirin 970 -prosessorilla transistoreja on 5,5 miljardia.

Pelkillä transistoreilla ei Inteliä kukisteta. Centriq 2400 -piirillä on kaikki 48 kappaletta 64-bittisiä suoritinytimiä, joka tomivat 2,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ytimet on yhdistetty rengastyyppisellä väylällä, jota pitkin voidaan siirtää dataa 250 gigatavua sekunnissa.

Lisäsuorituskykyä tulee L2-välimuistista, jota on 512 kilotavua jokaista suoritinydinparia kohti. Kaikkien ytimien käytössä on lisäksi 60 megatavun L3-välimuisti. 6-kanavainen DDR4-muistiväylä tukee 768 gigatavun DRAM-kapasiteettia.

Qualcommin mukaan piirin suorituskyky tehonkulutusta kohti kestää hyvin vertailun Inteliin. Centriq 2400 kuluttaa tehoa 120 wattia.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template