JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Qualcomm on jo ryhtynyt tomittamaan palvelinvalmistajille uutta ARM-pohjaista prosessoriaan. Centriq 2400 -prosessori on maailman ensimmäinen 10 nanometrin palvelinprosessori ja se esittää kovaan haasteen Intelille.

Intel on dominoinut suorittimillaan datakeskuksia jo pitkään. Tätä vasten Qualcommin vuosia kestänyt kehityshanke olisi tietysti järjetön. Yhtiössä kuitenkin uskotaan, että siirtyminen 5G-verkkoihin avaa markkinoita sen ARM-prosessoreille.

Itse piiri on fyysiseltä kooltaan 398 neliömilliä. Sirulla on massiiviset 18 miljardia transistoria. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Huawein uudella älypuhelinten Kirin 970 -prosessorilla transistoreja on 5,5 miljardia.

Pelkillä transistoreilla ei Inteliä kukisteta. Centriq 2400 -piirillä on kaikki 48 kappaletta 64-bittisiä suoritinytimiä, joka tomivat 2,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ytimet on yhdistetty rengastyyppisellä väylällä, jota pitkin voidaan siirtää dataa 250 gigatavua sekunnissa.

Lisäsuorituskykyä tulee L2-välimuistista, jota on 512 kilotavua jokaista suoritinydinparia kohti. Kaikkien ytimien käytössä on lisäksi 60 megatavun L3-välimuisti. 6-kanavainen DDR4-muistiväylä tukee 768 gigatavun DRAM-kapasiteettia.

Qualcommin mukaan piirin suorituskyky tehonkulutusta kohti kestää hyvin vertailun Inteliin. Centriq 2400 kuluttaa tehoa 120 wattia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template