JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Texas Instrumentsin DLP-tekniikka tunnetaan laadukkaiden näyttöjen ja kookkaiden televisioiden tekniikkana. Nyt yhtiö on esitellyt seuraavan polven mikropeilitekniikkansa, jolla autojen tuulilasiin saadaan heijastettua erilaisia lisätyn todellisuuden informaatiota.

TI esitteli tänään sekä uuden DLP-piirisarjan että sitä tukeva kehitysalusta. DLP3030-Q1-piirisarjalla voidaan heijastaa jopa 7,5 metrin levyisiä virtuaalisia kuvia. Auton tuulilasissa tämä kääntyy erittäin tarkaksi virtuaalinäytöksi, joka näkyy myös voimakkaassa auringonvalossa.

Auto on televisioihin verrattuna melkoisen vihamielinen ympäristö. Sen takia TI:n piti tehdä DLP-piiristään teollisuuslämpötiloihin (-41..+105 astetta) sopiva. Uudessa piirisarjassa käytetään myös keraamista CPGA-koteloa, joka kutistaa kotelon 65 prosenttia aiempaa pienemmäksi.

Mitoiltaan 32 x 22 -millinen piirisarja toimii millä tahansa valonlähteellä. Myös perinteisiä ledejä voidaan käyttää informaation heijastamiseen DLP-piirin kautta tuulilasiin.

Lisätietoja DLP3030-Q1-piirisarjasta löytyy TI:n sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template