JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Tietoturvayhtiö Check Point on tutkinut ensimmäistä kertaa mobiilihyökkäysten vaikutuksia yritysympäristössä. Tutkimuksessa oli mukana neljästä maanosasta yli 850 organisaatiota, jossa oli käytössä vähintään 500 mobiililaitetta. Joka ainoa yritys joitui vuoden aikana mobiilihyökkäyksen kohteeksi.

Tutkimusaika oli yksi vuosi, vuoden 2016 heinäkuun alusta vuoden 2017 heinäkuun alkuun. Sekä Android- että iOS- laitteet olivat alttiita hyökkäyksille. Yksikään yritys ei selviytynyt kokonaista vuotta ilman mobiilihyökkäystä.

Hyökkääjät pääsivät käsiksi mihin tahansa laitteeseen ja sen sisältämiin arkaluontoisiin tietoihin. Tietoturvariskit koskivat kaikkien alojen yrityksiä ja organisaatioita liike-elämästä pankkipalveluihin, valtionhallintoon ja teollisuuteen.

Keskimäärin yhteen yritykseen kohdistui vuoden aikana 54 mobiilihyökkäystä. 89 prosenttia yrityksistä oli vähintään yhden man-in-the-middle-hyökkäyksen kohteena eli mobiililaitteeseen päästiin käsiksi langattoman lähiverkon kautta. 75 prosentissa yrityksistä oli vähintään yksi laite, jonka lukitus oli murrettu (rootattu tai jailbreakattu). Keskimäärin murrettuja mobiililaitteita oli näissä yrityksissä 35 kappaletta.

- Mobiililaitteisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat ohittaneet PC-koneille tehdyt hyökkäykset sekä lukumäärässä että taloudellisten vahinkojen määrässä tämän vuoden aikana. Mobiililaitteet ovat kyberrikollisten uusi takaovi yritysverkkoihin. Tässä tilanteessa on ilo esitellä parannettu SandBlast Mobile, joka tarjoaa yrityksille laajan ja ennakoivan mobiilitietoturvan, sanoo Check Pointilla mobiili- ja pilvituotteista vastaava johtaja Michael Shaulov.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Älykkäämpi Bluetooth liittää miljardit laitteet verkkoon

IoT-laitteiden pitää olla kiinni verkossa jatkuvasti. Lisäksi niiden pitää kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Tämä onnistuu Bluetooth Smartilla.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template