JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Point on tutkinut ensimmäistä kertaa mobiilihyökkäysten vaikutuksia yritysympäristössä. Tutkimuksessa oli mukana neljästä maanosasta yli 850 organisaatiota, jossa oli käytössä vähintään 500 mobiililaitetta. Joka ainoa yritys joitui vuoden aikana mobiilihyökkäyksen kohteeksi.

Tutkimusaika oli yksi vuosi, vuoden 2016 heinäkuun alusta vuoden 2017 heinäkuun alkuun. Sekä Android- että iOS- laitteet olivat alttiita hyökkäyksille. Yksikään yritys ei selviytynyt kokonaista vuotta ilman mobiilihyökkäystä.

Hyökkääjät pääsivät käsiksi mihin tahansa laitteeseen ja sen sisältämiin arkaluontoisiin tietoihin. Tietoturvariskit koskivat kaikkien alojen yrityksiä ja organisaatioita liike-elämästä pankkipalveluihin, valtionhallintoon ja teollisuuteen.

Keskimäärin yhteen yritykseen kohdistui vuoden aikana 54 mobiilihyökkäystä. 89 prosenttia yrityksistä oli vähintään yhden man-in-the-middle-hyökkäyksen kohteena eli mobiililaitteeseen päästiin käsiksi langattoman lähiverkon kautta. 75 prosentissa yrityksistä oli vähintään yksi laite, jonka lukitus oli murrettu (rootattu tai jailbreakattu). Keskimäärin murrettuja mobiililaitteita oli näissä yrityksissä 35 kappaletta.

- Mobiililaitteisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat ohittaneet PC-koneille tehdyt hyökkäykset sekä lukumäärässä että taloudellisten vahinkojen määrässä tämän vuoden aikana. Mobiililaitteet ovat kyberrikollisten uusi takaovi yritysverkkoihin. Tässä tilanteessa on ilo esitellä parannettu SandBlast Mobile, joka tarjoaa yrityksille laajan ja ennakoivan mobiilitietoturvan, sanoo Check Pointilla mobiili- ja pilvituotteista vastaava johtaja Michael Shaulov.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template