JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Point on tutkinut ensimmäistä kertaa mobiilihyökkäysten vaikutuksia yritysympäristössä. Tutkimuksessa oli mukana neljästä maanosasta yli 850 organisaatiota, jossa oli käytössä vähintään 500 mobiililaitetta. Joka ainoa yritys joitui vuoden aikana mobiilihyökkäyksen kohteeksi.

Tutkimusaika oli yksi vuosi, vuoden 2016 heinäkuun alusta vuoden 2017 heinäkuun alkuun. Sekä Android- että iOS- laitteet olivat alttiita hyökkäyksille. Yksikään yritys ei selviytynyt kokonaista vuotta ilman mobiilihyökkäystä.

Hyökkääjät pääsivät käsiksi mihin tahansa laitteeseen ja sen sisältämiin arkaluontoisiin tietoihin. Tietoturvariskit koskivat kaikkien alojen yrityksiä ja organisaatioita liike-elämästä pankkipalveluihin, valtionhallintoon ja teollisuuteen.

Keskimäärin yhteen yritykseen kohdistui vuoden aikana 54 mobiilihyökkäystä. 89 prosenttia yrityksistä oli vähintään yhden man-in-the-middle-hyökkäyksen kohteena eli mobiililaitteeseen päästiin käsiksi langattoman lähiverkon kautta. 75 prosentissa yrityksistä oli vähintään yksi laite, jonka lukitus oli murrettu (rootattu tai jailbreakattu). Keskimäärin murrettuja mobiililaitteita oli näissä yrityksissä 35 kappaletta.

- Mobiililaitteisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat ohittaneet PC-koneille tehdyt hyökkäykset sekä lukumäärässä että taloudellisten vahinkojen määrässä tämän vuoden aikana. Mobiililaitteet ovat kyberrikollisten uusi takaovi yritysverkkoihin. Tässä tilanteessa on ilo esitellä parannettu SandBlast Mobile, joka tarjoaa yrityksille laajan ja ennakoivan mobiilitietoturvan, sanoo Check Pointilla mobiili- ja pilvituotteista vastaava johtaja Michael Shaulov.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template