JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tukiasemalaitteiden myynnissä ei tapahdu merkittävää muutosta parempaan vielä ainakaan kolmeen vuoteen. Tutkimuslaitos SNS Research ennustaa, että markkina kasvaa 2 prosentin vauhtia vuosina 2017-2020.

Tänä vuonna markkinoiden koko on 53 miljardia dollaria, tutkimuslaitos sanoo. Luku on suurempi kuin perinteisesti tukiasemiksi luettavien laitteiden myynti, mutta SNS Researchin mukaan markkinoiden rajat ovat hämärtymässä, kun operaattorit kasvattavat verkkojaan niin minitukiasemilla kuin wifi-reitittimillä.

Vuonna 2020 tämän markkinan koko on 56 miljardia dollaria. Perinteisten makrotukiasemien osuus tästä summasta on kolmen vuoden kuluttua enää 32 prosenttia, joten laitevalmistajien Nokia mukaan lukien on pakko löytää uusia tulonlähteitä. Niin ne ovat toki vuosia jo tehneetkin.

Perinteisten tukiasemien markkinat olivat piikissään vuonna 2014, jolloin laitteita myytiin Research and Markets -tutkimuslaitoksen mukaan 33 miljardilla dollarilla.

Lähiajan näkymiä valmistajat ovat kautta linjan kuvanneet kutistuviksi.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template