JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tukiasemalaitteiden myynnissä ei tapahdu merkittävää muutosta parempaan vielä ainakaan kolmeen vuoteen. Tutkimuslaitos SNS Research ennustaa, että markkina kasvaa 2 prosentin vauhtia vuosina 2017-2020.

Tänä vuonna markkinoiden koko on 53 miljardia dollaria, tutkimuslaitos sanoo. Luku on suurempi kuin perinteisesti tukiasemiksi luettavien laitteiden myynti, mutta SNS Researchin mukaan markkinoiden rajat ovat hämärtymässä, kun operaattorit kasvattavat verkkojaan niin minitukiasemilla kuin wifi-reitittimillä.

Vuonna 2020 tämän markkinan koko on 56 miljardia dollaria. Perinteisten makrotukiasemien osuus tästä summasta on kolmen vuoden kuluttua enää 32 prosenttia, joten laitevalmistajien Nokia mukaan lukien on pakko löytää uusia tulonlähteitä. Niin ne ovat toki vuosia jo tehneetkin.

Perinteisten tukiasemien markkinat olivat piikissään vuonna 2014, jolloin laitteita myytiin Research and Markets -tutkimuslaitoksen mukaan 33 miljardilla dollarilla.

Lähiajan näkymiä valmistajat ovat kautta linjan kuvanneet kutistuviksi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template