JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman ensimmäinen tekstiviesti eli SMS-viesti lähetettiin joulukuun alussa vuonna 1992. ”Tekstaria” monet pitävät suomalaisena keksintönä, mutta tämä käsitys on virheellinen. SMS-viesti on ennen kaikkea yhteishanke, jossa Nokian Matti Makkosella oli kuitenkin keskeinen rooli.

Ensimmäinen SMS-viesti lähetettiin Vodafonen verkossa Englannissa tietokoneelta Orbitelin matkapuhelimeen. Markkinoilla ei ollut vielä matkapuhelimia, joilla uusia viestejä olisi voinut lähettää.

Vuonna 1994 Pohjoismaat esittivät yhdessä tekstiviestin sisällyttämistä uuteen GSM-matkapuhelinstandardiin. Viestit lähtivät kulkemaan GSM-yhteyden signalointikanavalla, minkä takia viestin pituus oli myös rajattu 160 merkkiin.

Alkuaikoina tekniikan yleistymisen tiellä oli monia esteitä. Monissa maissa viestejä voitiin lähettää vain saman operaattorin verkon sisällä.

Webbipohjaisten pikaviestisovellusten myötä tekstiviestien suosio on laskenut. Silti viime vuonna lähetettiin globaalisti yli 20 miljardia tekstiviestiä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template