JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Blu-Ray-levylle sopii dataa noin 25 gigatavun verran. Japanilaistutkijat ovat nyt kehittäneet magneettiseen hologrammitallennukseen perustuvan tekniikan, jolla samankokoiselle levylle saadaan tallennettua dataa teratavun eli 40 Blu-Ray-levyn verran.

Toyohashin teknisen yliopiston professori Youichi Nakamuran mukaan markkinoilla on tarvetta tiheämmälle magneettiselle tallennusmedialle esimerkiksi 8K-videon takia. Nakamuran johdolla kehitetty tekniikka mahdollistaa erittäin tiheän tallennuksen lman bittivirheitä ja pienellä tehonkulutuksella.

Magneettihologrammitallennusta on tutkittu jo pitkään. Siinä tallennusmedia ensin magnetisoidaan ja sen jälkeen siihen kohdistetaan signaali- ja referenssisäde. Näiden tuottama kuvio tallennetaan hologrammikuviona.

Tähän asti hologrammikuvioita – siis dataa – on ollut hankala lukea luotettavasti ohuesta tallennusmediasta. Nakamuran johdolla kehitettiin tekniikka, jossa hologrammikuvio magnetoidaan. Tämä selventää luettavaa kuviota. Tekniikkaa kutsutaan magneettiavusteiseksi hologrammitallennukseksi.

Simulointien tuloksena magneettiavusteisia kuvioita voidaan lukea virheettömästi. Tuloksena on luotettava, erittäin tiheä tallennus, jossa syntyvät kuviot voidaan myös luettaessa toistaa.

Nakamuran tiimin tulokset on julkaistu Scientific Report -lehdessä. Tutkimustyötä jatketaan nyt niin, että saadaan aikaan kaupallisesti hyödynnettävä erittäin tiheä optinen tallennusmedia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template