JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Blu-Ray-levylle sopii dataa noin 25 gigatavun verran. Japanilaistutkijat ovat nyt kehittäneet magneettiseen hologrammitallennukseen perustuvan tekniikan, jolla samankokoiselle levylle saadaan tallennettua dataa teratavun eli 40 Blu-Ray-levyn verran.

Toyohashin teknisen yliopiston professori Youichi Nakamuran mukaan markkinoilla on tarvetta tiheämmälle magneettiselle tallennusmedialle esimerkiksi 8K-videon takia. Nakamuran johdolla kehitetty tekniikka mahdollistaa erittäin tiheän tallennuksen lman bittivirheitä ja pienellä tehonkulutuksella.

Magneettihologrammitallennusta on tutkittu jo pitkään. Siinä tallennusmedia ensin magnetisoidaan ja sen jälkeen siihen kohdistetaan signaali- ja referenssisäde. Näiden tuottama kuvio tallennetaan hologrammikuviona.

Tähän asti hologrammikuvioita – siis dataa – on ollut hankala lukea luotettavasti ohuesta tallennusmediasta. Nakamuran johdolla kehitettiin tekniikka, jossa hologrammikuvio magnetoidaan. Tämä selventää luettavaa kuviota. Tekniikkaa kutsutaan magneettiavusteiseksi hologrammitallennukseksi.

Simulointien tuloksena magneettiavusteisia kuvioita voidaan lukea virheettömästi. Tuloksena on luotettava, erittäin tiheä tallennus, jossa syntyvät kuviot voidaan myös luettaessa toistaa.

Nakamuran tiimin tulokset on julkaistu Scientific Report -lehdessä. Tutkimustyötä jatketaan nyt niin, että saadaan aikaan kaupallisesti hyödynnettävä erittäin tiheä optinen tallennusmedia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template