JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Blu-Ray-levylle sopii dataa noin 25 gigatavun verran. Japanilaistutkijat ovat nyt kehittäneet magneettiseen hologrammitallennukseen perustuvan tekniikan, jolla samankokoiselle levylle saadaan tallennettua dataa teratavun eli 40 Blu-Ray-levyn verran.

Toyohashin teknisen yliopiston professori Youichi Nakamuran mukaan markkinoilla on tarvetta tiheämmälle magneettiselle tallennusmedialle esimerkiksi 8K-videon takia. Nakamuran johdolla kehitetty tekniikka mahdollistaa erittäin tiheän tallennuksen lman bittivirheitä ja pienellä tehonkulutuksella.

Magneettihologrammitallennusta on tutkittu jo pitkään. Siinä tallennusmedia ensin magnetisoidaan ja sen jälkeen siihen kohdistetaan signaali- ja referenssisäde. Näiden tuottama kuvio tallennetaan hologrammikuviona.

Tähän asti hologrammikuvioita – siis dataa – on ollut hankala lukea luotettavasti ohuesta tallennusmediasta. Nakamuran johdolla kehitettiin tekniikka, jossa hologrammikuvio magnetoidaan. Tämä selventää luettavaa kuviota. Tekniikkaa kutsutaan magneettiavusteiseksi hologrammitallennukseksi.

Simulointien tuloksena magneettiavusteisia kuvioita voidaan lukea virheettömästi. Tuloksena on luotettava, erittäin tiheä tallennus, jossa syntyvät kuviot voidaan myös luettaessa toistaa.

Nakamuran tiimin tulokset on julkaistu Scientific Report -lehdessä. Tutkimustyötä jatketaan nyt niin, että saadaan aikaan kaupallisesti hyödynnettävä erittäin tiheä optinen tallennusmedia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template