JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Cypress Semicodncutor ilmoittaa, että sen HyperBus-väylätekniikka tullaan standardoimaan osana JEDEC-järjestön uutta xSPI-liitäntästandardia (expanded SPI). Tämä tarkoittaa, että muutkin valmistajat voivat tuoda markkinoille HyperBus-väylää hyödyntäviä muisteja.

HyperBus on nopea 8-bittinen RAM-väylä, joka alun perin on Spansionin ja Fujitsun yhdessä kehittämä. Tekniikka tuli Cypressin omistukseen Spansion-kaupassa vuonna 2015. HyperRAM- ja HyperNOR-muisteja Cypress on myynyt muutaman vuoden ajan.

12-johtiminen HyperBus koostu 8-nastaisesta osoite/data-väylästä, kahdesta differentiaalikellosignaalista sekä kahdesta ohjaussignaalista. Rakenne mahdollistaa edullisen toteutuksen ja erittäin nopean vasteajan.

Väylä mahdollistaa monia suurta suorituskykyisiä sulautettuja sovelluksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi autojen kojelaudat, telematiikka- ja navigointijärjestelmät. HyperBus voi olla erinomainen väylä robottiautojen järjestelmien muisteille.

Vaikka väylä standardoidaan, on Cypressillä tietysti melkoinen etulyöntiasema kisassa, koska se on jo usean vuoden ajan toimittanut väylää piireissä markkinoille. Mikäli HyperBussille syntyy kasvava markkina, väylän lisääminen omaan tuotesalkkuun kiinnostanee muitakin muistivalmistajia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template