JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Cypress Semicodncutor ilmoittaa, että sen HyperBus-väylätekniikka tullaan standardoimaan osana JEDEC-järjestön uutta xSPI-liitäntästandardia (expanded SPI). Tämä tarkoittaa, että muutkin valmistajat voivat tuoda markkinoille HyperBus-väylää hyödyntäviä muisteja.

HyperBus on nopea 8-bittinen RAM-väylä, joka alun perin on Spansionin ja Fujitsun yhdessä kehittämä. Tekniikka tuli Cypressin omistukseen Spansion-kaupassa vuonna 2015. HyperRAM- ja HyperNOR-muisteja Cypress on myynyt muutaman vuoden ajan.

12-johtiminen HyperBus koostu 8-nastaisesta osoite/data-väylästä, kahdesta differentiaalikellosignaalista sekä kahdesta ohjaussignaalista. Rakenne mahdollistaa edullisen toteutuksen ja erittäin nopean vasteajan.

Väylä mahdollistaa monia suurta suorituskykyisiä sulautettuja sovelluksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi autojen kojelaudat, telematiikka- ja navigointijärjestelmät. HyperBus voi olla erinomainen väylä robottiautojen järjestelmien muisteille.

Vaikka väylä standardoidaan, on Cypressillä tietysti melkoinen etulyöntiasema kisassa, koska se on jo usean vuoden ajan toimittanut väylää piireissä markkinoille. Mikäli HyperBussille syntyy kasvava markkina, väylän lisääminen omaan tuotesalkkuun kiinnostanee muitakin muistivalmistajia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template