JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Cypress Semicodncutor ilmoittaa, että sen HyperBus-väylätekniikka tullaan standardoimaan osana JEDEC-järjestön uutta xSPI-liitäntästandardia (expanded SPI). Tämä tarkoittaa, että muutkin valmistajat voivat tuoda markkinoille HyperBus-väylää hyödyntäviä muisteja.

HyperBus on nopea 8-bittinen RAM-väylä, joka alun perin on Spansionin ja Fujitsun yhdessä kehittämä. Tekniikka tuli Cypressin omistukseen Spansion-kaupassa vuonna 2015. HyperRAM- ja HyperNOR-muisteja Cypress on myynyt muutaman vuoden ajan.

12-johtiminen HyperBus koostu 8-nastaisesta osoite/data-väylästä, kahdesta differentiaalikellosignaalista sekä kahdesta ohjaussignaalista. Rakenne mahdollistaa edullisen toteutuksen ja erittäin nopean vasteajan.

Väylä mahdollistaa monia suurta suorituskykyisiä sulautettuja sovelluksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi autojen kojelaudat, telematiikka- ja navigointijärjestelmät. HyperBus voi olla erinomainen väylä robottiautojen järjestelmien muisteille.

Vaikka väylä standardoidaan, on Cypressillä tietysti melkoinen etulyöntiasema kisassa, koska se on jo usean vuoden ajan toimittanut väylää piireissä markkinoille. Mikäli HyperBussille syntyy kasvava markkina, väylän lisääminen omaan tuotesalkkuun kiinnostanee muitakin muistivalmistajia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template