JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Cypress Semicodncutor ilmoittaa, että sen HyperBus-väylätekniikka tullaan standardoimaan osana JEDEC-järjestön uutta xSPI-liitäntästandardia (expanded SPI). Tämä tarkoittaa, että muutkin valmistajat voivat tuoda markkinoille HyperBus-väylää hyödyntäviä muisteja.

HyperBus on nopea 8-bittinen RAM-väylä, joka alun perin on Spansionin ja Fujitsun yhdessä kehittämä. Tekniikka tuli Cypressin omistukseen Spansion-kaupassa vuonna 2015. HyperRAM- ja HyperNOR-muisteja Cypress on myynyt muutaman vuoden ajan.

12-johtiminen HyperBus koostu 8-nastaisesta osoite/data-väylästä, kahdesta differentiaalikellosignaalista sekä kahdesta ohjaussignaalista. Rakenne mahdollistaa edullisen toteutuksen ja erittäin nopean vasteajan.

Väylä mahdollistaa monia suurta suorituskykyisiä sulautettuja sovelluksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi autojen kojelaudat, telematiikka- ja navigointijärjestelmät. HyperBus voi olla erinomainen väylä robottiautojen järjestelmien muisteille.

Vaikka väylä standardoidaan, on Cypressillä tietysti melkoinen etulyöntiasema kisassa, koska se on jo usean vuoden ajan toimittanut väylää piireissä markkinoille. Mikäli HyperBussille syntyy kasvava markkina, väylän lisääminen omaan tuotesalkkuun kiinnostanee muitakin muistivalmistajia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template