JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistajat haluavat koko etupaneelin näytön käyttöön. Siksi ne haluavat eroon ylimääräisistä kotinappuloista ja sormenjälkiantureista. Samsung on nyt saanut patentin tekniikalle, joka tekee näytön koko alareunasta yhden suuren sormenjälkianturin.

Patentista raportoi LetsGoDigital. Patentin mukaan koko ruudun alaosa tarkkailee sormea. Kun paineherkkä anturi tunnistaa sormen, prosessori käynnistää sormenjäljen tunnistuksen. Kuvattua sormenjälkeä verrataan laitteen muistissa oleviin.

Sormen aistimista voidaan Samsungin patentissa hyödyntää moneen muuhunkin kuin vain käyttäjän tunnistamiseen. Näytöllä esimerkiksi avautuu sovelluspainikkeita kiinteissä paikoissa, joten sovelluksiin pääsee suoraan. Käyttäjä voi myös itse määritellä, mitä oikopolkuja näytölle tulee.

Verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella ainakaan Galaxy S -älypuhelimeen uusi biometrinen tunnistus ei ole tulossa, sillä vuotokuvissa anturi on laitteen takapinnalla. Ehkäpä Samsung näyttää uutta tekniikkaa jo Galaxy Note 9 -mallissa, jonka odotetaan tulevan markkinoille syksyllä 2018.

Samsung ei ainakaan näiden tietojen valossa ole luopumassa sormenjälkianturista. Applehan luopui anturista kokonaan tuodessaan Face ID -toiminnon uuteen iPhone X -malliinsa. Samsungilla on ollut oma kasvontunnistuksen tekniikkansa jo Note 8 -mallissa, mutta ilmeisesti sitä ei pidetä riittävän luotettavana. Biometrisen tunnistuksen luotettavuus on yhä tärkeämpää, sillä esimerkiksi mobiilimaksaminen edellyttää käyttäjän sataprosenttisen varmaan tunnistamista.

Lue lisää:  LetsGoDigital

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template