JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistajat haluavat koko etupaneelin näytön käyttöön. Siksi ne haluavat eroon ylimääräisistä kotinappuloista ja sormenjälkiantureista. Samsung on nyt saanut patentin tekniikalle, joka tekee näytön koko alareunasta yhden suuren sormenjälkianturin.

Patentista raportoi LetsGoDigital. Patentin mukaan koko ruudun alaosa tarkkailee sormea. Kun paineherkkä anturi tunnistaa sormen, prosessori käynnistää sormenjäljen tunnistuksen. Kuvattua sormenjälkeä verrataan laitteen muistissa oleviin.

Sormen aistimista voidaan Samsungin patentissa hyödyntää moneen muuhunkin kuin vain käyttäjän tunnistamiseen. Näytöllä esimerkiksi avautuu sovelluspainikkeita kiinteissä paikoissa, joten sovelluksiin pääsee suoraan. Käyttäjä voi myös itse määritellä, mitä oikopolkuja näytölle tulee.

Verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella ainakaan Galaxy S -älypuhelimeen uusi biometrinen tunnistus ei ole tulossa, sillä vuotokuvissa anturi on laitteen takapinnalla. Ehkäpä Samsung näyttää uutta tekniikkaa jo Galaxy Note 9 -mallissa, jonka odotetaan tulevan markkinoille syksyllä 2018.

Samsung ei ainakaan näiden tietojen valossa ole luopumassa sormenjälkianturista. Applehan luopui anturista kokonaan tuodessaan Face ID -toiminnon uuteen iPhone X -malliinsa. Samsungilla on ollut oma kasvontunnistuksen tekniikkansa jo Note 8 -mallissa, mutta ilmeisesti sitä ei pidetä riittävän luotettavana. Biometrisen tunnistuksen luotettavuus on yhä tärkeämpää, sillä esimerkiksi mobiilimaksaminen edellyttää käyttäjän sataprosenttisen varmaan tunnistamista.

Lue lisää:  LetsGoDigital

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template