JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistajat haluavat koko etupaneelin näytön käyttöön. Siksi ne haluavat eroon ylimääräisistä kotinappuloista ja sormenjälkiantureista. Samsung on nyt saanut patentin tekniikalle, joka tekee näytön koko alareunasta yhden suuren sormenjälkianturin.

Patentista raportoi LetsGoDigital. Patentin mukaan koko ruudun alaosa tarkkailee sormea. Kun paineherkkä anturi tunnistaa sormen, prosessori käynnistää sormenjäljen tunnistuksen. Kuvattua sormenjälkeä verrataan laitteen muistissa oleviin.

Sormen aistimista voidaan Samsungin patentissa hyödyntää moneen muuhunkin kuin vain käyttäjän tunnistamiseen. Näytöllä esimerkiksi avautuu sovelluspainikkeita kiinteissä paikoissa, joten sovelluksiin pääsee suoraan. Käyttäjä voi myös itse määritellä, mitä oikopolkuja näytölle tulee.

Verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella ainakaan Galaxy S -älypuhelimeen uusi biometrinen tunnistus ei ole tulossa, sillä vuotokuvissa anturi on laitteen takapinnalla. Ehkäpä Samsung näyttää uutta tekniikkaa jo Galaxy Note 9 -mallissa, jonka odotetaan tulevan markkinoille syksyllä 2018.

Samsung ei ainakaan näiden tietojen valossa ole luopumassa sormenjälkianturista. Applehan luopui anturista kokonaan tuodessaan Face ID -toiminnon uuteen iPhone X -malliinsa. Samsungilla on ollut oma kasvontunnistuksen tekniikkansa jo Note 8 -mallissa, mutta ilmeisesti sitä ei pidetä riittävän luotettavana. Biometrisen tunnistuksen luotettavuus on yhä tärkeämpää, sillä esimerkiksi mobiilimaksaminen edellyttää käyttäjän sataprosenttisen varmaan tunnistamista.

Lue lisää:  LetsGoDigital

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template