JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistajat haluavat koko etupaneelin näytön käyttöön. Siksi ne haluavat eroon ylimääräisistä kotinappuloista ja sormenjälkiantureista. Samsung on nyt saanut patentin tekniikalle, joka tekee näytön koko alareunasta yhden suuren sormenjälkianturin.

Patentista raportoi LetsGoDigital. Patentin mukaan koko ruudun alaosa tarkkailee sormea. Kun paineherkkä anturi tunnistaa sormen, prosessori käynnistää sormenjäljen tunnistuksen. Kuvattua sormenjälkeä verrataan laitteen muistissa oleviin.

Sormen aistimista voidaan Samsungin patentissa hyödyntää moneen muuhunkin kuin vain käyttäjän tunnistamiseen. Näytöllä esimerkiksi avautuu sovelluspainikkeita kiinteissä paikoissa, joten sovelluksiin pääsee suoraan. Käyttäjä voi myös itse määritellä, mitä oikopolkuja näytölle tulee.

Verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella ainakaan Galaxy S -älypuhelimeen uusi biometrinen tunnistus ei ole tulossa, sillä vuotokuvissa anturi on laitteen takapinnalla. Ehkäpä Samsung näyttää uutta tekniikkaa jo Galaxy Note 9 -mallissa, jonka odotetaan tulevan markkinoille syksyllä 2018.

Samsung ei ainakaan näiden tietojen valossa ole luopumassa sormenjälkianturista. Applehan luopui anturista kokonaan tuodessaan Face ID -toiminnon uuteen iPhone X -malliinsa. Samsungilla on ollut oma kasvontunnistuksen tekniikkansa jo Note 8 -mallissa, mutta ilmeisesti sitä ei pidetä riittävän luotettavana. Biometrisen tunnistuksen luotettavuus on yhä tärkeämpää, sillä esimerkiksi mobiilimaksaminen edellyttää käyttäjän sataprosenttisen varmaan tunnistamista.

Lue lisää:  LetsGoDigital

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template