JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayritys Check Point Software kertoo, että Necurs-bottiverkko on alkanut levittää uutta kiristyshaittaohjelmaa nimeltä Scarab. Suomen Top 10 -listalle Scarab ei vielä yltänyt.

Necurs on maailman laajin roskapostia lähettävä bottiverkko. Se aloitti massiivisen pommituksen Scarab-kiristyshaittaohjelmalla Yhdysvaltain kiitospäiväviikonlopun aikana. Check Pointin tietojen mukaa se lähetti yli 12 miljoonaa sähköpostia yhden aamun kuluessa. Scarab on suhteellisen uusi kiristysohjelma, joka havaittiin ensimmäisen kerran heinäkuussa.

Necurs on aikaisemmin levittänyt muiden muassa ikäviä Locky- ja Globeimposter-perheisiin kuuluvia haittaohjelmia. Chech Point muistuttaa, että haittaohjelma voi olla käyttökelpoinen, vaikka tietoturvaohjelmistot jo tunnistavatkin sen. Tietoturvaratkaisu on riittävä vasta, kun se pystyy suojaamaan sekä vanhoilta että upouusilta uhilta.

Marraskuun yleisin haittaohjelma oli RoughTed, joka levittää huijauksia ja haittaohjelmia adblockereita vältellen. Suomen 10 yleisintä haittaohjelmaa olivat marraskuussa:

1. Rig EK – haittaohjelma, joka valmistelee tietä muille haitakkeille
2. Roughted – mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
3. Pushdo – troijalainen, jota levittää Cutwail-bottiverkko
4. Fireball – selainkaappari
5. Jaff – kiristyshaittaohjelma
6. NetSupport RAT
7. Tupym – Windows-tietokoneiden mato luo laitteelle takaoven
8. Badjoke
9. Emotet – troijalainen
10. Nivdort ja Prepscram – Nivdort on troijalainen, joka leviää sähköpostiliitteiden tai haitallisten verkkosivujen avulla

Kuukausittain laadittava haittaohjelmatilasto perustuu Check Pointin ThreatCloudin tietoihin. Se on maailman laajin verkosto, joka kerää tietoja kyberhyökkäyksistä ja näyttää ne reaaliaikaisesti kartalla. Verkosto tunnistaa päivittäin miljoonia haittaohjelmatyyppejä analysoidessaan yli 250 miljoonasta verkko-osoitteesta saamiaan tietoja.

Haittaohjelmien Top 10 -lista kokonaisuudessaan löytyy Check Pointin blogista: https://blog.checkpoint.com/2017/12/11/novembers-wanted-malware-return-necurs-botnet-brings-new-ransomware-threat/

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template