JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoille tulee tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia älypuhelimia, joissa hyödynnetään Applen hylkäämää tekniikkaa, kertoo Trendforce-tutkimuslaitos. Kyse on laitteista, joissa sormenjälkianturi on asennettu näyttöpinnan alle.

Apple esitteli Face ID -kasvontunnistuksen viime syksynä uudessa X-huippumallissaan. Samalla laite tuotiin markkinoille kokonaan ilman sormenjälkianturia. Android-laitteissa vastaavaa tekniikka ei Trendforcen mukaan tänä vuonna nähdä.

Markkinoille tulevista jopa 1,5 uudesta miljardista älypuhelimesta peräti 60 prosenttia on varustettu jonkinlaisella sormenjälkianturilla. Näytön sisään anturin ovat Trendforcen mukaan istuttamassa valmistajista Samsung, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi ja Huawei.

Valtaosa sormenjälkiantureista on kapasitiivisia. Sormen kapasitanssia on kuitenkin erittäin vaikea aistia lasin läpi, joten antureihin on kehitetty erilaisia uusia tekniikoita. Esimerkiksi Synaptics on kehittänyt optisen anturin ja ruotsalainen Fingerprint ultraäänipulsseihin perustuvan anturin.

Android-valmistajia saattaa hidastaa lasin alle tulevan anturin tuomisessa se, että Samsung dominoi edelleen AMOLED-näyttöjen tuotantoa. Tämän takia esimerkiksi keskihintaisissa laitteissa käytetään usein LCD-näyttöjen, joiden kanssa perinteinen, erillinen kapasitiivinen anturi on ainoa ratkaisu.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template