JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoille tulee tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia älypuhelimia, joissa hyödynnetään Applen hylkäämää tekniikkaa, kertoo Trendforce-tutkimuslaitos. Kyse on laitteista, joissa sormenjälkianturi on asennettu näyttöpinnan alle.

Apple esitteli Face ID -kasvontunnistuksen viime syksynä uudessa X-huippumallissaan. Samalla laite tuotiin markkinoille kokonaan ilman sormenjälkianturia. Android-laitteissa vastaavaa tekniikka ei Trendforcen mukaan tänä vuonna nähdä.

Markkinoille tulevista jopa 1,5 uudesta miljardista älypuhelimesta peräti 60 prosenttia on varustettu jonkinlaisella sormenjälkianturilla. Näytön sisään anturin ovat Trendforcen mukaan istuttamassa valmistajista Samsung, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi ja Huawei.

Valtaosa sormenjälkiantureista on kapasitiivisia. Sormen kapasitanssia on kuitenkin erittäin vaikea aistia lasin läpi, joten antureihin on kehitetty erilaisia uusia tekniikoita. Esimerkiksi Synaptics on kehittänyt optisen anturin ja ruotsalainen Fingerprint ultraäänipulsseihin perustuvan anturin.

Android-valmistajia saattaa hidastaa lasin alle tulevan anturin tuomisessa se, että Samsung dominoi edelleen AMOLED-näyttöjen tuotantoa. Tämän takia esimerkiksi keskihintaisissa laitteissa käytetään usein LCD-näyttöjen, joiden kanssa perinteinen, erillinen kapasitiivinen anturi on ainoa ratkaisu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template