JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoille tulee tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia älypuhelimia, joissa hyödynnetään Applen hylkäämää tekniikkaa, kertoo Trendforce-tutkimuslaitos. Kyse on laitteista, joissa sormenjälkianturi on asennettu näyttöpinnan alle.

Apple esitteli Face ID -kasvontunnistuksen viime syksynä uudessa X-huippumallissaan. Samalla laite tuotiin markkinoille kokonaan ilman sormenjälkianturia. Android-laitteissa vastaavaa tekniikka ei Trendforcen mukaan tänä vuonna nähdä.

Markkinoille tulevista jopa 1,5 uudesta miljardista älypuhelimesta peräti 60 prosenttia on varustettu jonkinlaisella sormenjälkianturilla. Näytön sisään anturin ovat Trendforcen mukaan istuttamassa valmistajista Samsung, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi ja Huawei.

Valtaosa sormenjälkiantureista on kapasitiivisia. Sormen kapasitanssia on kuitenkin erittäin vaikea aistia lasin läpi, joten antureihin on kehitetty erilaisia uusia tekniikoita. Esimerkiksi Synaptics on kehittänyt optisen anturin ja ruotsalainen Fingerprint ultraäänipulsseihin perustuvan anturin.

Android-valmistajia saattaa hidastaa lasin alle tulevan anturin tuomisessa se, että Samsung dominoi edelleen AMOLED-näyttöjen tuotantoa. Tämän takia esimerkiksi keskihintaisissa laitteissa käytetään usein LCD-näyttöjen, joiden kanssa perinteinen, erillinen kapasitiivinen anturi on ainoa ratkaisu.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template