JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoille tulee tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia älypuhelimia, joissa hyödynnetään Applen hylkäämää tekniikkaa, kertoo Trendforce-tutkimuslaitos. Kyse on laitteista, joissa sormenjälkianturi on asennettu näyttöpinnan alle.

Apple esitteli Face ID -kasvontunnistuksen viime syksynä uudessa X-huippumallissaan. Samalla laite tuotiin markkinoille kokonaan ilman sormenjälkianturia. Android-laitteissa vastaavaa tekniikka ei Trendforcen mukaan tänä vuonna nähdä.

Markkinoille tulevista jopa 1,5 uudesta miljardista älypuhelimesta peräti 60 prosenttia on varustettu jonkinlaisella sormenjälkianturilla. Näytön sisään anturin ovat Trendforcen mukaan istuttamassa valmistajista Samsung, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi ja Huawei.

Valtaosa sormenjälkiantureista on kapasitiivisia. Sormen kapasitanssia on kuitenkin erittäin vaikea aistia lasin läpi, joten antureihin on kehitetty erilaisia uusia tekniikoita. Esimerkiksi Synaptics on kehittänyt optisen anturin ja ruotsalainen Fingerprint ultraäänipulsseihin perustuvan anturin.

Android-valmistajia saattaa hidastaa lasin alle tulevan anturin tuomisessa se, että Samsung dominoi edelleen AMOLED-näyttöjen tuotantoa. Tämän takia esimerkiksi keskihintaisissa laitteissa käytetään usein LCD-näyttöjen, joiden kanssa perinteinen, erillinen kapasitiivinen anturi on ainoa ratkaisu.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template