JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

22-vuotiaan Googlen tietoturvatukijan Jann Hornin viime kesänä Intelin prosessorimanuaaleista löytämä haavoittuvuus tunnetaan nyt nimillä Spectre ja Meltdown. Ongelmat eivät ole läheskään kadonneet, sillä uusia raportteja kuullaan koko ajan. Kaikkia haavoittuvuudet eivät koske.

FPGA-valmistaja Microsemi lähetti eilen tiedotteen, jonka mukaan mikään sen tuote ei ole altis Spectrelle tai Meltdownille. Yhtiön tuotteissa on sulautettujen x86- ja ARM-prosessoreja, mutta tarkka ja huolellinen analyysi on selvittänyt, etteivät haavoittuvuudet koske sen tuotteita.

Jann Horn työskentelee Googlen Zürichin toimipisteessa Project Zerossa, jonka tehtävä on etsiä ns. nollapäivähaavoittuvuuksia tietokonejärjestelmistä. Nyt maailman kuumimmat haavoituuvudet löytyivät, kun Horn alkoi tutkia, miten prosessorit yrittävät tavallaan arvata, mitä koodia ne seuraavaksi ajavat.

Tätä kutsutaan spekulatiiviseksi prosessoinniksi ja normaalisti se nopeuttaa koodin suorittamista selvästi. Mikäli prosessoriydin spekuloi väärin, data jää silti prosessorin muistiin. Taitava hakkeri voisi hyödyntää tätä informaatiota. Tiettävästi kukaan ei haavoittuvuuksia ole tähän asti hyödyntänyt.

Intel puolestaan kertoo nyt toimittaneensa päivityksen 90 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana markkinoille tuoduista prosessoreista. Yhtiön tuoreiden tietojen mukaan paikkaukset kyllä suojaavat haavoittuvuuksilta, mutta käyttäjät erityisesti datakeskuksissa ovat raportoineet lisääntyvistä järjestelmien kaatumisista.

Intel on paikantanut ongelmat Ivy Bridge-, Snady Bridge-, Skylake- ja Kaby Lake -sarjan prosessoreillaan ja työstää parhaillaan korjausta. Samaan aikaan Intel kertoi, että testien mukaan korjaukset aiheuttavat palvelimissa 0-4 prosentin heikentymisen suorituskyvyssä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template