JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

22-vuotiaan Googlen tietoturvatukijan Jann Hornin viime kesänä Intelin prosessorimanuaaleista löytämä haavoittuvuus tunnetaan nyt nimillä Spectre ja Meltdown. Ongelmat eivät ole läheskään kadonneet, sillä uusia raportteja kuullaan koko ajan. Kaikkia haavoittuvuudet eivät koske.

FPGA-valmistaja Microsemi lähetti eilen tiedotteen, jonka mukaan mikään sen tuote ei ole altis Spectrelle tai Meltdownille. Yhtiön tuotteissa on sulautettujen x86- ja ARM-prosessoreja, mutta tarkka ja huolellinen analyysi on selvittänyt, etteivät haavoittuvuudet koske sen tuotteita.

Jann Horn työskentelee Googlen Zürichin toimipisteessa Project Zerossa, jonka tehtävä on etsiä ns. nollapäivähaavoittuvuuksia tietokonejärjestelmistä. Nyt maailman kuumimmat haavoituuvudet löytyivät, kun Horn alkoi tutkia, miten prosessorit yrittävät tavallaan arvata, mitä koodia ne seuraavaksi ajavat.

Tätä kutsutaan spekulatiiviseksi prosessoinniksi ja normaalisti se nopeuttaa koodin suorittamista selvästi. Mikäli prosessoriydin spekuloi väärin, data jää silti prosessorin muistiin. Taitava hakkeri voisi hyödyntää tätä informaatiota. Tiettävästi kukaan ei haavoittuvuuksia ole tähän asti hyödyntänyt.

Intel puolestaan kertoo nyt toimittaneensa päivityksen 90 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana markkinoille tuoduista prosessoreista. Yhtiön tuoreiden tietojen mukaan paikkaukset kyllä suojaavat haavoittuvuuksilta, mutta käyttäjät erityisesti datakeskuksissa ovat raportoineet lisääntyvistä järjestelmien kaatumisista.

Intel on paikantanut ongelmat Ivy Bridge-, Snady Bridge-, Skylake- ja Kaby Lake -sarjan prosessoreillaan ja työstää parhaillaan korjausta. Samaan aikaan Intel kertoi, että testien mukaan korjaukset aiheuttavat palvelimissa 0-4 prosentin heikentymisen suorituskyvyssä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template