JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

22-vuotiaan Googlen tietoturvatukijan Jann Hornin viime kesänä Intelin prosessorimanuaaleista löytämä haavoittuvuus tunnetaan nyt nimillä Spectre ja Meltdown. Ongelmat eivät ole läheskään kadonneet, sillä uusia raportteja kuullaan koko ajan. Kaikkia haavoittuvuudet eivät koske.

FPGA-valmistaja Microsemi lähetti eilen tiedotteen, jonka mukaan mikään sen tuote ei ole altis Spectrelle tai Meltdownille. Yhtiön tuotteissa on sulautettujen x86- ja ARM-prosessoreja, mutta tarkka ja huolellinen analyysi on selvittänyt, etteivät haavoittuvuudet koske sen tuotteita.

Jann Horn työskentelee Googlen Zürichin toimipisteessa Project Zerossa, jonka tehtävä on etsiä ns. nollapäivähaavoittuvuuksia tietokonejärjestelmistä. Nyt maailman kuumimmat haavoituuvudet löytyivät, kun Horn alkoi tutkia, miten prosessorit yrittävät tavallaan arvata, mitä koodia ne seuraavaksi ajavat.

Tätä kutsutaan spekulatiiviseksi prosessoinniksi ja normaalisti se nopeuttaa koodin suorittamista selvästi. Mikäli prosessoriydin spekuloi väärin, data jää silti prosessorin muistiin. Taitava hakkeri voisi hyödyntää tätä informaatiota. Tiettävästi kukaan ei haavoittuvuuksia ole tähän asti hyödyntänyt.

Intel puolestaan kertoo nyt toimittaneensa päivityksen 90 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana markkinoille tuoduista prosessoreista. Yhtiön tuoreiden tietojen mukaan paikkaukset kyllä suojaavat haavoittuvuuksilta, mutta käyttäjät erityisesti datakeskuksissa ovat raportoineet lisääntyvistä järjestelmien kaatumisista.

Intel on paikantanut ongelmat Ivy Bridge-, Snady Bridge-, Skylake- ja Kaby Lake -sarjan prosessoreillaan ja työstää parhaillaan korjausta. Samaan aikaan Intel kertoi, että testien mukaan korjaukset aiheuttavat palvelimissa 0-4 prosentin heikentymisen suorituskyvyssä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2