JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton lataus on vakio-ominaisuus monessa laitteessa – nyt jopa uusissa iPhoneissa – mutta kyse on aina induktiivisesta tai RF-pohjaisesta ratkaisusta, jossa laite pitää asettaa jollekin alustalle. Israelilainen Wi-Charge on kehittänyt tekniikan, joka vie langattoman lataamisen 2020-luvulle.

Yhtiö esitteli tekniikkaansa Las Vegasin CES-messuilla. Siinä laitteeseen voidaan syöttää 2,5 watin lataustehoa infrapunalaserin avulla jopa 5 metrin päästä. Käytännössä lataustekniikka voidaan integroida tilan valaistukseen.

Parasta Wi-Chargen ytimekkäästi nimetyssä LIGHT-tekniikassa on se, että se ei edellytä mitään erillistä latausalustaa. Riittää, että laitteen jättää vaikkapa keittiön pöydälle. Lähetin lähettää virtaa kaikkiin sen näkökentässä oleviin laitteisiin.

Vastaanottavassa laitteessa infrapunalinkin mukana tuleva energia muunnetaan kennolla sähkövirraksi. Tämä vastaa aurinkopaneelin toimintatapaa.

Lähetin on älykäs laite, joten se tunnistaa ladattavat laitteet toiminta-alueellaan ja näiden tehovaatimukset. Lähetin myös priorisoi näkyvien laitteiden tehotarpeet, ja lataa niitä järjestyksessä akkujen varaustilojen perusteella. Lähetin voi ladata myös useita laitteita samaan aikaan kohdistamalla useampia infrapunalinkkejä laitteisiin.

Vastaanotinkenno on noin peukalonkynnen kokoinen. Mikäli jotain tulee infrapunasäteen eteen, lataus lakkaa välittömästi. Kun näköyhteys palaa, lataus palaa automaattisesti.

Tekniikka on tällä hetkellä beetatestausvaiheessa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä?

Kuinka ottaa kuvia pimeässä? Kuva-anturien tekniikka kehittyy nopeasti. ON Semiconductorin IT-EMCCD-kennoilla voidaan tallentaa näkymiä, jotka muilta kennoilta jäävät hämärään.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template