JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton lataus on vakio-ominaisuus monessa laitteessa – nyt jopa uusissa iPhoneissa – mutta kyse on aina induktiivisesta tai RF-pohjaisesta ratkaisusta, jossa laite pitää asettaa jollekin alustalle. Israelilainen Wi-Charge on kehittänyt tekniikan, joka vie langattoman lataamisen 2020-luvulle.

Yhtiö esitteli tekniikkaansa Las Vegasin CES-messuilla. Siinä laitteeseen voidaan syöttää 2,5 watin lataustehoa infrapunalaserin avulla jopa 5 metrin päästä. Käytännössä lataustekniikka voidaan integroida tilan valaistukseen.

Parasta Wi-Chargen ytimekkäästi nimetyssä LIGHT-tekniikassa on se, että se ei edellytä mitään erillistä latausalustaa. Riittää, että laitteen jättää vaikkapa keittiön pöydälle. Lähetin lähettää virtaa kaikkiin sen näkökentässä oleviin laitteisiin.

Vastaanottavassa laitteessa infrapunalinkin mukana tuleva energia muunnetaan kennolla sähkövirraksi. Tämä vastaa aurinkopaneelin toimintatapaa.

Lähetin on älykäs laite, joten se tunnistaa ladattavat laitteet toiminta-alueellaan ja näiden tehovaatimukset. Lähetin myös priorisoi näkyvien laitteiden tehotarpeet, ja lataa niitä järjestyksessä akkujen varaustilojen perusteella. Lähetin voi ladata myös useita laitteita samaan aikaan kohdistamalla useampia infrapunalinkkejä laitteisiin.

Vastaanotinkenno on noin peukalonkynnen kokoinen. Mikäli jotain tulee infrapunasäteen eteen, lataus lakkaa välittömästi. Kun näköyhteys palaa, lataus palaa automaattisesti.

Tekniikka on tällä hetkellä beetatestausvaiheessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template