JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Englantilainen Integral Memory on esitellyt Android-älypuhelimiin sopivan muistikortin, jolla on kapasiteettia peräti 512 gigatavua, siis puoli teratavua. Kortin hintaa yritys ei kertonut, mutta pieni vertailu kertoo, että kortti maksaa keskihintaisen älypuhelimen verran.

Puolen teratavun kortti käy toki älypuhelinten lisäksi tabletteihin ja vaikkapa Nintendo Switch -pelikoneisiin. Kortti tukee SDXC-korttien V10-määrityksiä, eli sen nopeus riittää hyvin esimerkiksi 4K-videon tallennukseen.

Kortilta voidaan lukea dataa jopa 90 megatavun sekuntinopeudella. Kirjoitusvauhti on hieman alhaisempi.

SD-korttien markkinat ovat kännyköiden myötä kovassa kasvussa, vaikka monet – erityisesti huippumallit – eivät enää sisälläkään korttipaikkaa. Kaikkiaan SD-korttien markkinat kasvavat lähelle 9 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä.

Yli 90 prosenttia näistä korteista on microSD-tyyppiä. Nopeimmin kasvaa suurimpien eli 256 ja 512 gigatavun korttien myynti. Tällä hetkellä Sandiskin 400 gigatavun microSD-kortti on kapasiteetiltaan suuriin. 400 gigatavun kortti maksaa 300 euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä?

Kuinka ottaa kuvia pimeässä? Kuva-anturien tekniikka kehittyy nopeasti. ON Semiconductorin IT-EMCCD-kennoilla voidaan tallentaa näkymiä, jotka muilta kennoilta jäävät hämärään.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template