JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Englantilainen Integral Memory on esitellyt Android-älypuhelimiin sopivan muistikortin, jolla on kapasiteettia peräti 512 gigatavua, siis puoli teratavua. Kortin hintaa yritys ei kertonut, mutta pieni vertailu kertoo, että kortti maksaa keskihintaisen älypuhelimen verran.

Puolen teratavun kortti käy toki älypuhelinten lisäksi tabletteihin ja vaikkapa Nintendo Switch -pelikoneisiin. Kortti tukee SDXC-korttien V10-määrityksiä, eli sen nopeus riittää hyvin esimerkiksi 4K-videon tallennukseen.

Kortilta voidaan lukea dataa jopa 90 megatavun sekuntinopeudella. Kirjoitusvauhti on hieman alhaisempi.

SD-korttien markkinat ovat kännyköiden myötä kovassa kasvussa, vaikka monet – erityisesti huippumallit – eivät enää sisälläkään korttipaikkaa. Kaikkiaan SD-korttien markkinat kasvavat lähelle 9 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä.

Yli 90 prosenttia näistä korteista on microSD-tyyppiä. Nopeimmin kasvaa suurimpien eli 256 ja 512 gigatavun korttien myynti. Tällä hetkellä Sandiskin 400 gigatavun microSD-kortti on kapasiteetiltaan suuriin. 400 gigatavun kortti maksaa 300 euroa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template